9 ילדים 23 נכדים ולב מלאכותי אחד

עלי שעבי בן ה-73 ממג'ד אל-כרום, הוא המטופל המבוגר ביותר עד כה שעבר הליך השתלת מסייע לב שמאלי (LVAD) בליבו. עלי שאובחן כמי שסובל מאי ספיקת לב עוד משנת 1997, היה מועמד במהלך השנים להשתלת לב וסבל מאשפוזים חוזרים במספר מרכזים רפואיים.

03.12.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
9 ילדים 23 נכדים ולב מלאכותי אחד

הצוות המטפל יחד עם עלי צילום דוברות הקריה הרפואית רמב"ם

 

מסייע לב שמאלי (LVAD) הושתל לאחרונה במטופל בן 73 מהגליל המבוגר ביותר עד כה שטופל על ידי המכשיר בקריה הרפואית רמב"ם.

 

עלי מספר שאיכות חייו נפגעה בשל האשפוזים החוזרים, חוסר היכולת לתפקד ועייפות רבה בה הוא היה שרוי.

 

עלי, אב ל-9 וסב ל-23 נכדים ונכדות, אושפז לפני כחודשיים במחלקה הקרדיולוגית ברמב"ם, עבר הערכה ובדיקות להתאמה למסייע לב מלאכותי אשר בסופה - למרות גילו המבוגר ומחלות הרקע מהן הוא סובל – נמצא מתאים לעבור את הפעולה.

 

לפני כחודש עבר עלי השתלה של מסייע לב מלאכותי (Left Ventricular Assist Device - LVAD) על מנת להתמודד עם אי-ספיקת הלב ממנה סובל עלי ב-24 השנים האחרונות. מדובר בשיתוף פעולה בין ד"ר אורן כספי, מנהל היחידה לאי-ספיקת לב במחלקה הקרדיולוגית לד"ר בנימין מדליון וד"ר צבי אדלר, רופאים בכירים במחלקה לכירורגית לב.

 

מהו מסייע לב שמאלי (LVAD)?, מדובר במכשיר אלקטרו מכאני המושתל בליבו של המטופל הסובל בדרך מאי-ספיקת לב, ומסייע לשיפור תפקודי הלב. מדובר במכשיר מסוג HeartMate 3 והוא החדשני המתקדם בעולם לטיפול מסוג זה. ייחודיותו טמונה בפעולה על בסיס צנטריפוגה מגנטית המסתובבת במהירות של 5,000-6,000 סיבובים בדקה ללא חיכוך עם דמו של המטופל ומסייעת להזרמת הדם מהחדר השמאלי הכושל לשאר הגוף.

 

בתום הליך שארך כמספר שעות והסתיים בהצלחה, הושתל כאמור המסייע המדובר בליבו של עלי וכעת החל הליך ממנו הוא עשוי להתחיל לחזור לעצמו כאדם מתפקד מן השורה.

 

ד"ר אורן כספי מציין:"עלי נמצא כמספר שבועות בודדים לאחר שעבר הליך השתלת LVAD. הליך שכזה לא בוצע עד היום בבית החולים במטופל בגיל כה מבוגר. מאוד מרגש להצליח ולהשפיע על היכולת התפקודית של מטופלים הסובלים מאי-ספיקת לב קשה בגיל המבוגר. שיתוף הפעולה המצוין בין המחלקה הקרדיולוגית ומחלקת כירורגית לב ברמב"ם מאפשר לנו לבצע מאמץ משותף, מולטי-דיספלינארי, עבור חולים כאלו".

 

"בנוסף לטיפול הרפואי, קיימת חשיבות רבה גם לשיקום וללמידה לקיים חיים שגרתיים עם המכשיר. עלי ומשפחתו עברו תהליך למידה והכשרה ע"י צוות של אחיות המומחיות בטיפול ב-LVAD, אולפת סברא ואילונה משה, מהיחידה לאי-ספיקת לב. באמצעותן הוא למד לתפקד ולנהל חיים שגרתיים באופן עצמאי עם המכשיר".

 

"כבר היום אנחנו רואים שיפור במרבית המדדים מהם סבל עלי, דבר שמחזיר חלק מסוים מאיכות החיים שאבדה בדרך כתוצאה מההידרדרות האיטית במצבו".

 

תגובות

מומלצים