הסחר בין ישראל לגרמניה מתרחב

במסגרת ביקור המשלחת הגרמנית בהובלת אנגלה מרקל, נפגש הבוקר שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן עם עמיתו הגרמני פיטר אלטמאייר

04.10.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
הסחר בין ישראל לגרמניה מתרחב

השרים חתמו על הסכם עידוד שיתוף פעולה כלכלי בין המדינות, תוך מתן דגש לתחומי הקלינטק, האוטומוטיב, חיזוק הפעילות המשותפת בתחומי המו"פ, הבריאות הדיגיטלית ועוד.

כבר במחצית הראשונה של 2018 נרשמה עלייה של כ- 13% ביצוא הישראלי לגרמניה, והוא עומד על 937 מיליון ₪, זאת לעומת התקופה המקבילה ב- 2017 בה עמד הייצוא על 829.8 מיליון דולר.

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן: "גרמניה היא שותפת סחר חשובה וחברה קרובה ביותר של ישראל וממשלת ישראל והמשרד בראשותי מחוייבים להגדלת הסחר בין המדינות.

שר הכלכלה והתעשייה מר אלי כהן נפגש היום (4.10.18) עם שר הכלכלה והאנרגיה הגרמני, פיטר אלטמאייר (Peter Altmaier) שנכנס לתפקיד בתחילת השנה ודן עמו בהגדלת הסחר ההדדי וחיזוק היחסים הכלכליים בין המדינות. פגישה זו היא המשך לקשר הרציף בין משרדי הכלכלה, לאחר שבשנה שעברה השר כהן קיים פגישה עם שרת הכלכלה והאנרגיה הקודמת, הגב' בריג'יטה ציפריס (Brigitte Zypries).

הכלכלה הגרמנית היא אחת מחמש הכלכלות הגדולות בעולם עם חברות רב לאומיות מובילות בתחומי התשתיות (אנרגיה, מים), אוטומוטיב, ציוד אלקטרוני ועוד. גרמניה היא אחת משותפות הסחר החשובות של ישראל באירופה והיחסים הכלכליים עמה רחבי היקף ומשמעותיים וכוללים השקעות של חברות גרמניות גדולות בישראל, כגון קונצרן סימנס שפעיל בתחום הרכבות בישראל, ההשקעה המשמעותית של קבוצת פולקסווגן באפליקציית שירותי המוניות הישראלית GETT ורכישתה של ארגוס סייבר סקיוריטי הישראלית העוסקת בפיתוח פתרונות אבטחת סייבר לרכב על ידי חברת קונטיננטל.

בנוסף, ענקיות גרמניות רבות המפעילות מרכזי מו"פ בישראל בתחומים כדוגמת תקשורת, מדעי החיים ואוטומוטיב. בין הענקיות הללו הפועלות בישראל אפשר למצוא את מרק, דויטשה טלקום, פולקסווגן, בוש ודיימלר.

הסחר ההדדי בין ישראל וגרמניה חווה צמיחה משמעותית בשנת 2017 והגיע עד לסכום של 7.8 מיליארד דולר. הנתון מהווה עלייה של 1.2 מיליארד דולר ביחס לשנת 2016 בה הסתכם הסחר ההדדי בין המדינות בכ-6.6 מיליארד דולר. ענפי הייצוא המרכזיים מישראל לגרמניה הם מכונות, ציוד אופטי ומוצרי כימיקלים ופלסטיק.  ענפי הייבוא המרכזיים של ישראל מגרמניה הם מכונות, ציוד תחבורה ומוצרי כימיקלים.

השר כהן הביע את הערכתו בתמיכת גרמניה להמשך יצירת שיתוף פעולה הדוק ורציף בין המדינות וציין כי כולו תקווה אף לחזק ולהגביר אותו.

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן: "גרמניה היא שותפת סחר חשובה וחברה קרובה ביותר של ישראל. אנחנו מעריכים מאוד את התמיכה של גרמניה ואת שיתוף הפעולה ההדוק והרציף בין המדינות ומקווים אף לחזק ולהגביר אותו. בשנת 2017 נרשמה צמיחה בסחר ההדדי בין המדינות עד לסכום של 7.8 מיליארד דולר. כפי שעדכנתי את השר אלטמאייר בפגישתנו הבוקר, ממשלת ישראל והמשרד בראשותי מחוייבים למטרה של הגדלת הסחר בין המדינות במגוון הכלים העומדים לרשותנו. החדשנות הישראלית מעניינת את השוק הגרמני ואנחנו נמשיך לפעול כדי לחשוף את הפוטנציאל העצום הקיים בתעשייה הישראלית בפני ידידנו בגרמניה".


היקף הסחר הבילטרלי בין המדינות הסתכם בשנת 2017 בכ-6.3 מיליארד דולר.

נתוני הסחר העדכניים מצביעים על המשך עלייה בסחר ההדדי בין ישראל וגרמניה גם בשנת 2018.  נכון לחודש יוני 2018 סך הייצוא הישראלי לגרמניה עומד על 937.2 מיליון דולר, עלייה של 107.4 מיליון דולר ביחס לתקופה המקבילה ב-2017 בה עמד הייצוא על 829.8 מיליון דולר (גידול של כ-12.9% ביחס לתקופה אשתקד). סך הייבוא הישראלי מגרמניה לאותה התקופה עומד על 2881.4 מיליון דולר, עלייה של 685.5 מיליון דולר ביחס לתקופה המקבילה ב-2017 בה עמד הייבוא על 2195.9 מיליון דולר (גידול של כ-31% ביחס לתקופה אשתקד).

תגובות

מומלצים