חשש ממשי לעליה במספר האירועים המוחיים החוזרים

כך אומר פרופ' דוד טנה, מנהל המכון לשבץ מוחי וקוגניציה ברמב"ם, המשמש גם כיו"ר האיגוד הישראלי לנוירולוגיה, על רקע הימנעותם של אנשים רבים מלהגיע לבתי החולים בחודשים האחרונים בשל הקורונה, תופעה אשר הובילה להיעדר אבחון, טיפול וניטור מצבים בריאותיים מסכני חיים כגון שבץ מוחי.

15.06.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
חשש ממשי לעליה במספר האירועים המוחיים החוזרים

 

"מהנתונים שיש בידינו, נראה כי מתוך המספר הממוצע של מקרי שבץ מוחי קל או חולף בישראל מידי שנה, כ-40% מהם "התפספסו" בתקופה האחרונה", מסביר פרופ' טנה ומוסיף, "אנשים לא הגיעו לטיפול במיון עם הופעת התסמינים הראשונים. השיקול של הדבקות בקורונה גבר על הרצון להתפנות לבית החולים ולטפל במצב בריאותי אחר וכך אותם אנשים שלא שעו לאזהרות שגופם מאותת להם עלולים למצוא את עצמם בסכנה ממשית לחייהם".

ארוע חולף הוא סימן אזהרה לבאות. במקרים רבים בתוך פרק זמן קצר, יגיע בעקבות הארוע החולף שבץ מוחי נוסף חמור. "יש צורך לערוך בדיקות דחופות לאתר את הסיבות לארוע החולף, לנטר את המצב ולהתאים את הטיפול המניעתי בכדי למנוע את השבץ הבא", מתריע פרופ' טנה, "המטופלים הללו הם פצצת זמן מתקתקת. אבחון נכון ומהיר יכול להציל אותם מנכות קשה ואף ממוות מיותר". 

פרופ' טנה הציג את אפשרויות המניעה העצומות של שבץ מוחי ודמנציה בכנס וירטואלי בינלאומי של האקדמיה האירופאית לנוירולוגיה (EAN), במסגרת ישיבה מיוחדת שהתקיימה עם ארגון הבריאות העולמי ועסקה בנטל התחלואה הנוירולוגית. מדובר בכינוס הבינלאומי החשוב ביותר בתחום הנוירולוגיה.

מכון שבץ מוח וקוגניציה ברמב"ם הינו מכון ייחודי שבו פועל צוות רב-מקצועי המעניק אבחון וטיפול לחולים לאחר אירוע מוחי או אירוע חולף ובמניעה של אירועים מוחיים.

במכון ניתנים שרותי יעוץ לחולים לאחר אירוע מוחי, למטופלים בסיכון לתסחיפים מוחיים שמקורם מהלב ולחולים עם הצרויות מטרשת העורקים בכלי הדם הצוואריים והמוחיים.

קבלת ההחלטות במקרים רבים היא מורכבת ומולטי-דיסציפלינארית. המכון מרכז את הברור, קבלת ההחלטות, הטיפול והמעקב.

כבימי שיגרה, צוות המכון זמין וערוך לטיפול בציבור הרחב במסגרת ביקורים פיזיים במכון, כמו גם ברפואה מרחוק במפגשים רפואיים מקוונים באמצעות ווידאו.

 

צפו: פרופ' דוד טנה מסביר על סכנות אי הטיפול בשבץ מוחי חולף

 

 

תגובות

מומלצים