טקס הזיכרון השנתי לחללי משטרת ישראל

משטרת ישראל שכלה 1,486 חללים שנפלו במהלך שירותם או בעקבותיו, הטקס הנערך במשטרת ישראל מדי שנה, עמד השנה בסימן תרומת חללי משטרת ישראל לדורותיהם, לתקומת מדינת ישראל שציינה השנה 70 שנים להיווסדה.

12.06.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
טקס הזיכרון השנתי לחללי משטרת ישראל

טקס הזיכרון השנתי לחללי משטרת ישראל התקיים באתר ההנצחה של המכללה הלאומית לשוטרים. מאז קום המדינה ועד היום שכלה משטרת ישראל 1,486 חללים שנפלו\נפטרו במהלך שירותם או בעקבותיו. במהלך השנה החולפת, מאז הטקס השנתי לזכר החללים שנערך בשנה שעברה ועד היום נוספו 19 חללים נוספים למצבת השכול של המשטרה.

הטקס נפתח בהדלקת אבוקת הזיכרון ע"י שקד מלכא וחוסאם סיתאווי. שקד היא אחותה של רס"ר הדס מלכא ז"ל, לוחמת משמר הגבול שנפלה בקרב מול מחבלים בשער שכם בתאריך 16.6.17. חוסאם הוא אחיו של רס"מ האיל סיתואי ז"ל, אשר שרת במרחב דוד בירושלים ונפל בקרב מול מחבלים בהר הבית בתאריך 14.7.17.

לאחרונה הצליחו במדור נפגעים של משטרת ישראל לאתר את בתו של הנוטר שמעון שרגא ז"ל ששירת לפני קום המדינה ונפל בשנת 1939 בעת מילוי תפקידו, כאשר עסק באבטחתם של עובדי חברת החשמל בנמל חיפה. הקשר בין בני המשפחה לבין מדור הנפגעים במשטרה נוצר לאחר שאחד מקציני המדור פגש מצבה של נוטר שלא הכיר את שמו ובעקבות כך החל בבירור הפרטים. בתו של שמעון ז"ל הניחה השנה לראשונה זר לזכרו, למרגלות האנדרטה הנושאת את שמות חללי המשטרה במכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש. החיבור של המשטרה עם הנוטרים החל כבר בשנה שעברה, כאשר שוטרי בית המורשת של המשטרה מיפו את פועלם של הנוטרים וגילו שעשרות מהם נפלו בקרבות שונים בטרם הקמת המדינה. מאז החל מאמץ לאתר את בני המשפחות וליצור עמם קשר.

הטקס התקיים במעמד השר ביטחון פנים, ח"כ גלעד ארדן, מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשיך, ראש אגף משפחות הנצחה ומורשת במשרד הביטחון, מר אריה מועלם, יו"ר ארגון אלמנות ויתומי צה"ל, הגב' תמי שלח, המשפחות השכולות, נציגי מועדון רנ"צ/ניצב בדימוס, חברי סגל הפיקוד הבכיר של  משטרת ישראל, קצינים, שוטרים ואורחים נוספים.

מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשיך, אמר בטקס: "אנו, מפקדי, שוטרי ולוחמי משטרת ישראל, מגשימים את מורשת הנופלים ומכירים בחשיבות תפקידנו להגנה נחושה, לא רק על גופה של המדינה וחיי אזרחיה, אלא גם על נשמתה וערכיה. על ערכים אלו מסרו נפשם נופלי המשטרה, הן מול הטרור והן במלחמה בפשיעה וביתר תחלואי החברה. שורת הנופלים של משטרת ישראל ארוכה מאוד וככל שעוד ועוד משימות ביטחון פנים נודדות לכתפי המשטרה, השורה, לצערנו, הולכת ומתארכת. רבים מהם שימשו עבור אזרחי ישראל חומת מגן. סוככו בגופם על ביתנו באומץ, בהקרבה ובמחיר חייהם. כולנו חבים להם, ל-1,486 יקירנו, הוקרה ותודת נצח. מעטים מודעים מה נדרש מלובשי המדים של משטרת ישראל בכחול, באפור ובירוק, כדי לספק ביטחון אישי לאזרחי ישראל. כמה מסירות ומה עמוקה תחושת השליחות הנדרשת, כדי למלא תפקידים כאלה לאורך שנים".

לבני המשפחות השכולות, אמר המפכ"ל: "אתן, המשפחות השכולות, נושאות יותר מכל את נטל הכאב, את החלל שנפער, את הזיכרונות המייסרים המלווים אתכם יומם ולילה. עבורנו, אתם מייצגים את המעיין ממנו הושקו, צמחו ועוצבו הנופלים, שבחרו לעשות פחות לביתם ויותר לעמם ולקהילתם. משטרת ישראל על מפקדיה ושוטריה משתתפת בכאבכן וקשורה אליכן בקשר שאינו ניתן להתרה, קשר של שותפות גורל, של שותפות במשימת הבטחת שלומם וביטחונם של אזרחי הארץ הזו. אנו נמשיך ונקיים קשר זה, נמשיך לסייע, לתמוך ולחבק. מדינת ישראל חבה לחללי משטרת ישראל, חוב שאין לו שיעור. אלמלא מסירותם וגבורתם, רבים מתושבי ישראל לא יכלו לקיים את שגרת יומם".

בהמשך דבריו התייחס המפכ"ל לחשיבותה ותפקידה של המשטרה בעבר ובהווה של מדינת ישראל: "אלמלא המשטרה, האזרח לא יכול להיות חופשי בארצו. המשטרה היא 'חדר המיון' של החברה הישראלית. היא פוגשת יום יום ולילה לילה את תוצרי תחלואי החברה הישראלית ברחוב הישראלי. למצער, השכול מחזיר את הפרופורציות של החשוב באמת. אנו מבינים כי כמשטרה אנו מופקדים לא רק על הביטחון האישי, אלא גם על איחוי הקרעים של החברה הישראלית, כחלק מפיתוח אחריות הדדית, מחויבות קהילתית וחיזוק נורמת הציות לחוק. משטרת ישראל, על מפקדיה ושוטריה, תמשיך לפעול ללא לאות למימוש חזונה וייעודה ותפעל לאור מורשת הנופלים - מורשת של נחישות, אמונה בצדקת הדרך ונכונות להקרבה".

השר לביטחון הפנים ולנושאים אסטרטגיים, גלעד ארדן, נשא דברים בטקס: "בימים אלה ארגוני הטרור בעזה שבים ומרימים ראש בניסיון להפיל בנו חללים, לגרום נזקים ולפגוע במרקם החיים. לצערנו, גם בחלוֹף שבעים שנות ריבונות ישראלית, מתבצרים הגורמים הקיצוניים בקנאותם, דבקים באובססיה של שנאה ואלימות. גם בנסיבות אלה עומדים שוטרינו דרוכים בכל מקום ואתר, על קו התפר וּבמוקדי עימות, תוך שהם מסכנים לא אחת את שלומם על מנת להבטיח את שלומנו".

"מתוך הערכה כנה זו למסירותם של השוטרות והשוטרים, פניתי לאחרונה לרבנים הראשיים לישראל וּביקשתי כי בתפילת "מי שבירך" לשלום חיילי צה"ל הנאמרת בשבתות בבתי הכנסת וחוברה בעת מבצע קדש על ידי הרב גורן, יצוינו במפורש גם שוטרי משטרת ישראל שאין עוררין על תרומתם לביטחון המדינה ואזרחיה. אני מקווה כי הנוסח הזה יתוקן בהקדם ובכך יקבלו שוטרינו את היחס הראוי למסירותם ולגבורתם".

"משטרת ישראל היא נדבך מרכזי ביצירתה של ישראל כִּמדינת חוק. אך יש רבים, שמתוך בוֹרוּת, רשעוּת או שניהם - הופכים את היוצרות; את הגולית מתארים כדוִד, ולהיפך. אותנו, הדמוקרטיה הקטנה והמתגוננת, מוקיעים ללא הרף ומתארים כדיקטטורה אכזרית. זאת בשעה ששלטונות רודנים ואלימים סביבנו נהנים מתמיכה עיוורת. אין גבול לאבסורד ולתעשיית השקרים. התעמולה וההסתה אינן יודעות שובע; וגם בזירה הדיגיטלית, שהפכה בעידן הזה משפיעה ואקוּטית, אנחנו מנהלים מלחמת חורמה בכל האמצעים הטכנולוגיים המתקדמים העומדים לרשותנו. נושא זה יהיה, אגב, אחד התחומים בהם נעסוק בכנס בינלאומי שנארח מחר בירושלים, ובמסגרתו הגיעו לכאן שרי בטחון פְּנים מרחבי העולם, כדי ללמוד מאתנו כיצד להתמודד עם טרור לסוגיו. אלו תופעות המאיימות על מדינות רבות בעולם החופשי ובכירים רבים מבקשים ללמוד מהניסיון העשיר ומהטכנולוגיות החדשניות שלנו אבל אני יודע שהעיקר זה לא הטכנולוגיה אלא הרוח הפועמת ושפעמה בשוטרות ובשוטרים שלנו. בזכותם ירושלים בטוחה, בזכותם ישראל חזקה".

את דבר המשפחות השכולות נשאה השנה הדס מזרחי, אלמנתו של נצ"מ ברוך מזרחי ז"ל אשר שרת באגף החקירות והמודיעין ונפל בפיגוע חבלני בציר תרקומיא בערב פסח (14.04.14): "נאספנו ובאנו לכאן מכל קצוות הארץ, מהעיר ומהכפר, מהמרכז ומהספר – בראש מורכן ובלב דואב, בכדי להוקיר לכבד ולהתייחד, עם זכרם של יקירנו. על בשרנו למדנו שהשכול אינו מפריד בין דם לדם והסיפור של כולנו אחד הוא. הרי כל משפחה היא עולם ומלואו ולכל משפחה הסיפור הפרטי שלה. לצדנו, בנתיבות השכול המייגע, ניצבת משפחת משטרת ישראל. משפחה שבניה ובנותיה הם בבואה של האומה, בה מתקיים הפסיפס האנושי המגוון של החברה הישראלית. תהיה נשמתם של כל הנופלים, צרורה בצרור החיים, אמן".

 

תגובות

מומלצים