תופעת המסרונים המזויפים

משרד התקשורת מפרסם שימוע לצמצום התופעה בה הציבור מקבל מסרונים בהם נעשתה התחזות למנוי כלשהו תוך שימוש במספר שלו. הפתרון המוצע בשימוע: הפצת הודעות SMS כאשר זהות השולח הינה מספר טלפון (ולא טקסט) תתאפשר רק לאחר זיהוי אמין

19.11.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
תופעת המסרונים המזויפים

 

שר התקשורת דודו אמסלם הנחה את הדרג המקצועי במשרד התקשורת לטפל בתופעת המסרונים המזוייפים.  המשרד מפרסם שימוע לטיפול בתופעה זו בה מזייפים מסרונים על ידי התחזות לשולח תוך שימוש במספר הטלפון שלו.

כיום, כאשר מתבצעת הפצה שלא ממכשיר סלולרי, ניתן לעיתים להגדיר כי שדה השולח ("CLI") של ההודעה יהיה כל מספר, נייח או נייד, או לחילופין טקסט באורך של עד 11 תווים באנגלית בלבד.

האפשרות להגדרה זו  מאפשרת בין היתר ערוצי שיווק נוחים לבתי עסק עם מספר טלפון לחזרה. אולם, ניתן גם להגדיר מספר של מנוי אמיתי ולזייף הודעות שכביכול המנוי הנ"ל כתב. 

הפתרון המוצע :

חברת תקשורת בלבד תוכל לאפשר למנוייה להפיץ מסרונים באמצעות אתר האינטרנט של החברה או אפליקציה שלה,  כשמספר המנוי מופיע בשדה השולח, ולאחר ביצוע זיהוי אמין.

מסרונים ששדה השולח שלהם הינו טקסט, יוכלו להישלח ללא הגבלות.

מפיץ שאיננו בעל רישיון ממשרד התקשורת, לדוגמא מפיץ הודעות מסחרי, יוכל לאפשר שליחת מסרון כאשר זהות השולח הינה  טקסט בלבד (לא מספר נייד/נייח).

יש להדגיש כי אין שינוי באופן שליחת מסרונים למנויים באמצעות יישום ההודעות במכשיר הסלולר.

 

תגובות

מומלצים