כמה תושב יכול לסבול ניתוקי מים בדליה ?

כמה אפשר שתושב יסבול חוסר מצרך חיוני שהפך לסיוט יומי? בכל יום פיצוצים בקווי אספקת המים, תלונות של תושבי שכונת אלואנסה בדליה, לא יעלה על הדעת שמונח צינור זקיף באמצע הרחוב, השאלה האם המים בשכונה ראויים לשתייה?, התאגיד: "גם את רומא לא בנו ב3 שנים".

11.05.2022 מאת: פורטל הכרמל והצפון
כמה תושב יכול לסבול ניתוקי מים בדליה ?

 

חשוב לציין שמזה תקופה בכל יום מגיעים עוד ועוד תלונות התושבים למערכת האתר, על אי אספקת מים, פיצוצים ודליפות ביוב, בכמה שכונות בשני הכפרים דליה ועוספיה.

 

התאגיד לקח על עצמו באישור חברי מליאת המועצה להיכנס ולעשות סדר בכל מה שקשור לתשתיות מים וביוב והיום אחרי כמה שנים התושבים מרגישים שהם עומדים באותו מקום, צנרת הפלסטיק ממשיכה לככב בשכונות ומערכת הביוב לא בדיוק מושלמת להכיל את מי הביוב ולהזרים למט"ש בחוף כרמל וחלק גדול מהביוב או שנמצא ברחוב או שנמצא בחצרות בתים.

 

לגבי שכונת אלואנסה בדליה, מדובר בצינור אספקת מים שמונח בצורה רשלנית מעל לפני הקרקע והמים שמסופקים לבתים בשכונה מגיעים מים חמים, הקו מחובר למספר גדול של מופות, באורך כ- 350 מטר בקוטר של 5 ס"מ.

 

הקו הונח לפני כניסת התאגיד מלפני שנים, התאגיד לא החליף את הקו, היה צריך לתכנן קו מים ולהתאים את הלחצים של זרימת המים כדי לספק באופן סדיר מים לתושבים, מאחר ויש לחצים לא מבוקרים בקו אז ישנם פיצוצי מים רבים ומי שסובל אלה התושבים.

 

תושב השכונה:"לא יעלה על הדעת שתאגיד שקיבל מערכת מים קיימת ותקציבים, לא פועל לתקן צנרת במצב הזה, הם הבטיחו שהם יפעלו גם במקומות ללא היתר, והבטיחו שאיפה שיש קווים יטפלו בהם".

 

תושב השכונה:"כאשר צנרת גלויה לשמש ולכל מזג אוויר ובעיקר תשתית פגיעה, השאלה איך חברה כלכלית כמו התאגיד מוכנה להשקיע כספים רבים לצורך הקפצות ותורנים בלילות וביום בהשקעת ים של כסף , באבזור לצורך התגברות על התקלות, אילו היו מניחים קו מים באדמה בצורה תקינה היו חוסכים כספים וסבל מהציבור".

 

תמונות מהבוקר בשכונה

 

תאגיד המים והביוב מוצקין בתגובה לדברים:

 

"התאגיד פתר בראש וראשונה את בעיית לחצי אספקת המים כנראה שהנושא נישכח מהר מידי מזכרונך והמצב היום שופר במספר רמות.

 

שנית, התאגיד משקיע מיליונים בשני הישובים להנחת קווי מים הקוים עד נקודת מדי המים המונחים הם מברזל עם בטון ולא פלסטיק כפי שכל הקוים היו עד עתה ועדין קיימים.

 

מערכות ביוב בשני הישובים מותקנות במיליוני שקלים ולא מתקציב הישובים.

 

בשכונות שלמות  מותקנות מערכות ולכן כדאי שהשואלים יסתובבו בשכונת עמק הזיתים בגב הרכס (עספיא), בוואדי אל פאש, חלת עלי, חלת נאסר, אלרנדה ובעוד שכונות רבות - כדאי שיכנסו ויראו את כל עמדות אספקת המים. כולן מברזל.

 

תחנות שאיבה לביוב עמדו ללא תפעול - היום כולן עובדות.

 

בורות ספיגה בכל הישוב נשאבו עי התושבים - היום אנו מנתקים בורות קיימים ומאפשרים להתחברות למערכות חדשות או שואבים להם ללא תמורה.

 

יתרה מכך, היכן היו המבקרים שנים על גבי שנים? הרי כל ההזנחה נולדה לא בשנת 2019 על כך כדאי לשמוע . התאגיד עשה ב3 שנים מהפכה ועוד היד נטויה .

 

גם את רומא לא בנו ב3 שנים

 

בנוסף,  התאגיד השקיע כבר עשרות מליונים, בכל אחד מהישובים, בשיקום צנרת המים הקיימת, הוספת צנרת פלדה אמינה וחדשה הן לצריכה והן לטובת כיבוי אש (דבר שהיה רק ברחובות הראשיים), הסדרת עמדות לבתים והסדרת לחצים (ר"ע שכונות אלמקאזח, חיילים משוחררים, שכונת המוסלמים, ביטוח לאומי ורבעאן עבוד בעספיא ושכונות ואדי אלפש, אלוונסא ועוד בדלית אל כרמל).

 

זה נכון שיש שכונות שטרם הצלחנו לטפל באופן יסודי, אך באמת שלא ניתן להגיע לכל מקום ב 3 שנים אחרי הזנחה כה רחבה – מעל 50% משטח הישובים המיושב אינו מבוייב והתאגיד הוציא לפועל פרוייקטי ביוב במעל 40 מלש"ח ובימים אלו מאשר תוכנית אב לביוב בכ 400 מלש"ח וזאת כדי לבייב את האוכלוסיה הקיימת, לא העתידית".

 

קו אספקת המים לשכונת אלואנסה בדליה

תגובות

10. אני לפני 2 שנים
העולם מפתקדם ואנחנו מתעסקים על אספקת מים סדירה
9. אזרח מן השורה לפני 2 שנים
קוסמטיקה ופרחים בכביש הראשי
8. רפיק נכשל הבייתה לפני 2 שנים
רפיק נכשל הבייתה
7. סאלח לפני 2 שנים
רפיק נכשל ובגדול
6. סמיר .ח לפני 2 שנים
אלוהים גדול
5. תושב לפני 2 שנים
הכי חשוב
4. مواطن לפני 2 שנים
مش مفهوم
3. תושב דליה לפני 2 שנים
המצב מאוד גרוע אצלנו
2. דלית אלכרמל לפני 2 שנים
האחריות נמסרה לזרים
1. תושב המקום לפני 2 שנים
זו עבודה ערבית לכל דבר

מומלצים