אל"ם מוטיע דגש מונה למפקד מנהל האוכלוסיות

לאחר שנתיים של יוזמות ועשייה פורצת דרך למען שילוב בני המיעוטים בצה"ל, אל"ם מוטיע דגש נכנס לתפקיד מפקד מנהל האוכלוסיות, במקומו של אל"ם סאפי איברהים, דגש: "נפעל להרחבת המיצוי והשילוב, שוויון הזדמנויות איננו סיסמה".

01.09.2026 מאת: פורטל הכרמל והצפון
אל"ם מוטיע דגש מונה למפקד מנהל האוכלוסיות

אל"ם מוטיע דגש נכנס לתפקיד מפקד מנהל האוכלוסיות במקומו של אל"ם סאפי איבראהים אשר שירת בתפקיד זה בשנתיים האחרונות. מעמד החילופים נערך בבסיס מחו"ה אלון בראשות ראש חטיבת תכנון ומנהל כוח אדם, תת-אלוף שי טייב, מפקדים, חיילים נוספים ומשפחות.

 

מנהל האוכלוסיות הוא הגוף האמון על שילוב בני מיעוטים בצה"ל במגוון תפקידי לוחמה, טכנולוגיה וחינוך. בשנתיים של אל"ם סאפי אבראהים בתפקיד, מנהל האוכלוסיות קידם מגוון יוזמות פורצות דרך, ביניהן תכנית הלכה למעשה להקמת כיתות כוננות בישובים הדרוזים ברמת הגולן, מכינות קדם צבאיות חדשות למלש"בים דרוזים ובדואים, מסלול ללימודים באוניברסיטה עבור חיילים מצטיינים בני העדה הדרוזית ועוד.

 

מדבריו של ראש מנהל האוכלוסיות היוצא, אלוף משנה סאפי איברהים: "היום אני חותם פרק של 27 שנות שירות צבאי, שהיו גדושות בעשייה מבצעית משמעותית. לאורך כל השירות שלי הייתי לוחם, ואני יכול לומר שזה התפקיד המשמעותי ביותר שעשיתי. זהו מקום שמאפשר לנו לחלום, להשפיע על דור העתיד ועל החברה הישראלית, וזו עבורי הזכות הגדולה מכל".

 

מדבריו של ראש מנהל האוכלוסיות הנכנס, אל"ם מוטיע דגש: "מנהל האוכלוסיות מהווה כתובת עבור בני העדה הדרוזית, החברה הבדואית, הצ׳רקסים, הנוצרים והמוסלמים; עבור תלמידים ומלש״בים, הורים ומשפחות, משרתים בסדיר, בקבע ובמילואים, ועבור המשפחות השכולות".

 

"נפעל כדי שכל צעיר וצעירה יכירו את האפשרויות הפתוחות בפניהם ויוכלו לבחור בדרך של תרומה ושירות משמעותי. נחזק את הקשר עם המשרתים לאורך השירות, נפעל להרחבת המיצוי והשילוב ונעמוד לצדם גם ברגעים שבהם הדרך מורכבת".

 

"נהיה בשטח, בבתי הספר, ברשויות ובקהילות. נפגוש תלמידים, מלש״בים, הורים, משרתים, אנשי חינוך, ראשי רשויות, אנשי דת ומנהיגות מקומית. שוויון הזדמנויות איננו סיסמה. משמעותו לזהות חסמים, לטפל בהם ולוודא שנקודת הפתיחה אינה קובעת את נקודת הסיום".

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים