וינטאג' בון בון מעירים את שוק הפשפשים בחיפה
תרבות, מוזיקה ועתיקות, שני ערבים המלווים במוזיקה והופעות סטנדאפ, מוני שסוחר בעתיקות, אחד מבעלי העסקים המובילים בשוק הפשפשים בחיפה, החליט לעשות מעשה ולהחיות את האזור בשעות ערב ולילה וכך הוא עושה להביא שילוב תרבות עתיקות ומוזיקה שמחברת את כולם.
תרבות, מזיקה ועתיקות, זה קורה בשוק הפשפשים, רחוב קיבוץ גלויות חיפה, יומיים בשבוע בשעות ערב, מוני לוקח את הציבור לחוויה תרבותית באווירה מיוחדת המלווה במוזיקה והופעות סטנדאפ, שהמטרה להגיע ולגעת במקום היפה בעיר התחתית של חיפה.
שוק הפשפשים בואדי סליב הוא מקום שהתחילה בו המחאה החברתית הראשונה בישראל בשנת 1959.
במלחמת העצמאות השתלטו הכוחות העבריים על חיפה התחתית, בקרבות שמהם הידועים ניטשו ברחוב סטנטון שיבת ציון של היום, והתושבים הערבים עזבו את ואדי סאליב.
לאחר המלחמה יוּעדו הבתים הנטושים לשכן חיילים משוחררים, ובשנים הבאות הם אוכלסו בעיקר על ידי עולים מבאי העלייה ההמונית, ובמידה פחותה גם מרומניה, בתנאים של מצוקה.
בשנת 1959 התפרץ המתח העדתי בסדרת מהומות אלימות של הדיירים יוצאי צפון אפריקה נגד הממסד, שלימים נודעה כאירועי ואדי סאליב.
ב-1962 החל פינוי של התושבים לדיור חלופי משופר ברבעים אחרים בעיר, ומאז שנות ה-70 המקום החל בתהליך התפוררות. בתי האבן, רבים מהם עם קשתות, עיטורים ומרפסות גדולות, נאטמו בלבני בניין כדי למנוע פלישות, ונכון לראשית המאה ה-21 השכונה, שחלק גדול מהרכוש בה נותר בידי מינהל המקרקעים וחברת עמידר, הרוסה ברובה.
מוני שמשתף אותנו במטרה והחוויה, מגשים חלום, למרות הקשיים הכלכליים, הוא יודע איך לשרוד ולהוביל את העסק ליעדים הגדולים שסימן לו, אם זה ביבוא של תכולות ממדינות אירופה, או מקניית תכולות בתים בישראל.
מוני בשיחה לפורטל הכרמל והצפון: "נכון שמשלמים הרבה כסף, מיסים לעירייה בלי הצדקה, אבל החשוב מכל, אם עברנו את השנתיים של הקורונה, אז נוכל לעבור את תשלומי המיסים לעירייה, ובעיקר להיות כאן במקום היפה והמיוחד הזה, עם שאיפות שהציבור יגיע אלינו לא רק ביום, גם בערבים, בהם יש הופעות מרתקות".
מוני: "אני מקווה שלידי ברחוב בו אני נמצא, יגיעו עוד יזמים ויפתחו כאן עסק מסעדה וכל דבר שיכול לתת למקום חיים, אני עובד מזה תקופה ויש לי הרבה ביקוש, אני כבר סגור לחודש ימים מהיום, משתלם להתעקש ולעשות את מה שאתה רוצה לעשות והאמת זה מה שקורה לי בפועל, כי אני לא מנסה להסתיר שום דבר ממה שאני מוכר ללקוחות".
ריהוט וינטאג', קיבוץ גלויות 28, חיפה, טל: 0536368599
וינטאג בון בון חיפה


















