מחסנה מחיתאווי המושלת של הר הדרוזים בסוריה

מהלך חדש ותקדימי שהובילו הדרוזים בסוריה בראשות המנהיג הרוחני שייך חכמת אלהג'רי, נבחרה אישה להנהיג בהר הדרוזים, מחסנה מחיתאווי המושלת החדשה של מחוז סווידה בהר הדרוזים בסוריה, מחסנה היא האישה הראשונה שמכהנת בתפקיד הזה.

28.12.2024 מאת: אמילי חלבי
מחסנה מחיתאווי המושלת של הר הדרוזים בסוריה

 

ההצעה לבחור בגברת מחיתאווי זכתה לתמיכה מקיר לקיר, בחירתה של מחסנה מחיתאווי נדונה עם מספר משלחות ממינהלת המעבר של הממשל החדש, שביקרה לאחרונה בסווידה.

 

 

את הרעיון של בחירת מחסנה מחיתאווי הוביל השייך חכמת אלהג'רי ראש העדה הדרוזית בסוריה, הרעיון למנות את גברת מחיתאווי כמושלת נפת סווידה בשלב המעבר בשל המקצועיות שלה בהובלה וניהול.

 

 

זו הפעם הראשונה בה מועמדת אישה לתפקיד המושלת בתולדות סוריה. זהו תקדים למחוז סווידה, המבטיח שוויון באחריות ובחובות וגיוון בבחירת אנשי מקצוע להוביל, ומחדד את פניה החדשות של הקהילה הדרוזית בסוריה.
 

 


גב' מחסנה, ילידת 1970 בעלת תואר מהפקולטה למסחר וכלכלה, בעלת  ניסיון בעבודה ממשלתית. היא מילאה מספר רב של תפקידים במנהלת הכספים של סווידה מאז שנות ה-90, וכיהנה כראש מחלקת האוצר במנהלת הכספים, לפני שהתפטרה במרץ 2023, בגלל התפשטות השחיתות בהיקפים חסרי תקדים במנהלה.

 

מאז היא הייתה מהראשונים שהפגינו בסווידה כנגד מדיניות ממשל אסד.

 

תגובות

1. בחורה לפני 18 ימים
מהלך בעל משמעות רבה

מומלצים