מי ישלם את המחיר על מס קרקעות?

מאמר שכותב בכיר ברשות המקומית ובו מתייחס לחוק המיסוי שעבר בקריאה ראשונה בתמיכת ובגיבוי הקואליציה והסיעות התומכות. "הציבור הדרוזי, למוד המכות והאכזבות, כבר אינו סומך על חברי הכנסת הדרוזים שבכל פעם מאכזבים מחדש".

23.02.2026 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מי ישלם את המחיר על מס קרקעות?

 

גזירת מס הרכוש חוזרת

האם בעלי הקרקעות בכרמל בדרך לשלם עשרות אלפי שקלים בשנה?, בזמן שתושבי הכרמל עסוקים בהישרדות יומיומית, מתברר כי במסדרונות הכנסת כבר נסללה הדרך לפגיעה אנושה נוספת בזכויות הקניין של המגזר.

הברית הפוליטית בין מפלגת הליכוד לבין רשימת "המחנה הממלכתי" בראשות גדעון סער היא זו שהעניקה את הגיבוי הנדרש להחזרת אחת הגזירות הכלכליות הקשות ביותר: מס הרכוש על קרקעות פנויות.

 

הקריאה הראשונה שהכשירה הלכה למעשה את תקנות מס הרכוש

 

חשוב שהציבור ידע: הגזירה הזו לא "נחתה" עלינו במקרה. בהצבעה הגורלית על הקריאה הראשונה של חוק התקציב, היו אלו חברי הכנסת מהליכוד וחברי הכנסת מרשימת גדעון סער שהרימו את ידם "בעד" ובכך סללו את הדרך להחזרת המס. בעצם הצבעתם, הם נתנו למשרד האוצר את המנדט להטיל "קנס" שנתי על כל מי שמחזיק פיסת אדמה שטרם נבנתה גם אם המדינה היא זו שמונעת את הבנייה עליה.

 

המלכודת: 1.5% מס בכל שנה

 

על פי החוק שקודם בתמיכת הליכוד ומפלגת גדעון סער, כל בעל קרקע המוגדרת כ"פנויה" יידרש לשלם בכל שנה מס בגובה של 1.5% משווי השוק שלה. במציאות של הכרמל, שבה מחירי הקרקעות גבוהים אך התכנון תקוע, מדובר בסכומי עתק:

 

על מגרש ששוויו מוערך ב-1 מיליון ש"ח, תשלמו 15,000 ש"ח בכל שנה.

 

על קרקע בשווי 2 מיליון ש"ח, המס יקפוץ ל-30,000 ש"ח בשנה.

 

עבור משפחה בדליית אל-כרמל או בעוספיא, מדובר בהוצאה חודשית של אלפי שקלים שתצא ישירות מהנטו : מס רכוש שפוגע במי שאין לו יכולת תכנונית לבנות, והופך את האדמות הפרטיות לנטל כלכלי כבד.

 

המדינה תוקעתהמדינה גובה

 

האבסורד זועק לשמיים: מוסדות התכנון מעכבים כבר עשורים את התוכניות המפורטות ומונעים מהתושבים להוציא היתרי בנייה כחוק – ואותה מדינה, בגיבוי הקואליציה והסיעות התומכות, מטילה כעת מס על כך שהקרקע נשארת ריקה.

 

הכתובת על הקיר: "הצגות" שמעוררות גיחוך וסלידה

 

הציבור הדרוזי, למוד המכות והאכזבות, כבר אינו סומך על חברי הכנסת הדרוזים שבכל פעם מאכזבים מחדש. הזיכרון הציבורי אינו קצר: אחרי הטראומה של חוק קמיניץ שחנק את הבנייה ביישובים, ואחרי העלבון של חוק הלאום, מגיעה כעת גזירת מס הרכוש.

 

כל "הצגות ההתנגדות" שאנו רואים כעת מצד נציגי הציבור, לאחר שהחוק כבר עבר את המשוכה של הקריאה הראשונה בתמיכת המפלגות שלהם, רק גורמות לציבור לגחך עליהם. התחושה ברחוב היא של פארסה מתוזמנת: מצביעים בעד במליאה, ואז זועקים נגד בוועדות. הציבור בכרמל כבר מזמן לא קונה את ההצהרות הלוחמניות הללו שמתבררות כריקות מתוכן ברגע האמת.

 

נראה כי בעוד הנציגים עסוקים במשחקים פוליטיים ובניסיונות נואשים להציל את כבודם האבוד, בעלי הקרקעות בכרמל מתעוררים למציאות שבה הם נאלצים לשלם "דמי שכירות" למדינה על האדמה הפרטית שלהם, ירושת אבותיהם, רק בגלל שהמדינה עצמה כשלה בתכנונה.

 

תגובות

27. בן לפני 2 חודשים
חוק טוב לדרוזים
26. مواطز לפני 2 חודשים
לא לדאוג
25. למגיב מספר 19 לפני 2 חודשים
צעיר דרוזי
24. דילאוי1 לפני 2 חודשים
ظلم
23. אזרח לפני 2 חודשים
פורטל הכרמל המוכבד
22. צעיר לפני 2 חודשים
אם המדינה רוצה לפתור מצוקת הדיור בישראל היא מתבקשת
21. מגיב לפני 2 חודשים
ל-20 אז שיטילו את המס הזה רק על הגדולים והעשירים
20. בכיר לפני 2 חודשים
למי שאומר שזה חוק פוגע בקטנים אתה מבלבל ומשקר
19. צעיר דרוזי לפני 2 חודשים
למספר 12 הנעל של יהודי שווה אותך ואת כל הערבים שלך
18. אחמד לפני 2 חודשים
החוק הטוב שקרה למגזר הערבי
17. אוביקטיבי לפני 2 חודשים
חזות הכול
16. בין לפני 2 חודשים
זו הפרה בוטה של זכות הקניין!!!
15. מישהו לפני 2 חודשים
ל-10 החוק הזה נוגע לא רק לעשירים אלא גם אנשים רגילים
14. תושב לפני 2 חודשים
אם אין למישהו אדמה זו לא בעיה שלי
13. תושב לפני 2 חודשים
צריך עתירה קבוצתית לבגץ נגד החוק הקומוניסטי הזה
12. حق לפני 2 חודשים
الحقيقة واضحة
11. למגיב מס' 10 לפני 2 חודשים
דילאוי
10. דלאויי לפני 2 חודשים
למה עושים רעש מדבר לא קשור ל 96 אחוז מהתושבים
9. בחורה עוד לפני 2 חודשים
זה הליך משפטי של נמחוקק
8. אזרח לפני 2 חודשים
לבכיר ברשות המקומית
7. מהנדס לפני 2 חודשים
יש קומץ של ציבור שבבעלתו מלא אדמות הם יוכלו את תוצאת החוק עכשיו יצטרכו למכור
6. אזרח לפני 2 חודשים
הנוכלים בלחץ
5. מהגליל לפני 2 חודשים
אין לי מה לדאוג בעניין הזה אין לי אדמה
4. דורזי לפני 2 חודשים
חוק קשה
3. אזרח לפני 2 חודשים
זה הדבר הטוב שיקרה לכפרים שלנו
2. الحلبي לפני 2 חודשים
מוכרים לוקשים
1. الحلبي לפני 2 חודשים
الحقيقه

מומלצים