כשאוכל וטכנולוגיה נפגשים במעבדה- השקעות בתעשיית הפודטק
תעשיית הפודטק (foodtech) טכנולוגיית המזון הוא אחד התחומים שיביאו בעתיד לשינוי רדיקלי בעולם המזון.
תמןנה:freepik
הדרישה העולה להחלפת מוצרים מן החי במוצרים מן הצומח, העלייה בביקוש למזון הנובעת מגידול תוחלת החיים (וכפועל יוצא באוכלוסיית העולם), הידלדלות משאבי הטבע וחומרי הגלם לצד האידיאולוגיה של רבים לשמור על בעלי החיים בחיים, כמו גם המודעות לצריכת מזון מן החי עתיר אנטיביוטיקה והורמונים, הרגישות למוצרי חלב הגוברת בקרב אוכלוסיית העולם המעלה את הביקוש לתחליפי מזון ראויים, כל אלו הביאו את תעשיית המזון להתמודד עם חיפוש אחר פתרונות טכנולוגיים וחידושים בייצור מזון.
קרנות ההון מזהות את הפוטנציאל הקיים בכ-250 חברות בתעשיית הפודטק הישראלית ומחפשות להשקיע בחברות סטאר אפ מקומיות. ישראל כאחת המדינות המובילות בעולם בתעשיית הפודטק מבשרת על חדשנות בתעשיית המזון. הביקוש לפתרונות טכנולוגים מביא אתו גידול בהשקעות והתחזית לעתיד- מתחממת (ולא בכדור הארץ). השקעות בתעשיית הפודטק נחשבות להזדמנות כלכלית גדולה ובשורה לאוכלוסיית העולם השואפת לשמור על כדור הארץ מזיהום ולצרוך מזון איכותי ובריא, ויותר ויותר בתי השקעות מוצאים עניין בהשקעות בתעשיית הפודטק. הפוטנציאל הכלכלי בהשקעות בתעשיית הפודטק הוא גדול, מדובר בתעשייה שהכסף זורם אליה ולפיכך גם ההשקעות. תעשיית הפודטק כוללת את כל התהליכים בשרשרת ייצור מזון ופועלת לפיתוח טכנולוגיות חדשניות בייצור, גידול, אריזה, בריאות ולמעשה בכל הנוגע למזון עד הצריכה שלו.
מיליארד צמחונים לא טועים (או בשבילי המבורגר מודפס בלי בצל)
גם אם אתם לא נמנים על אלו שנמנעים מבשר לא ניתן להתעלם מהגידול במספר הצמחונים והטבעונים בעולם. על הדפסה תלת ממדית של המבורגר כבר שמעתם, וייצור תחליפי בשר במעבדה כבר קורה- ייצור בשר מתורבת מתאים חיים שגודלו במעבדה. מוצרי מזון פורצי דרך, בריאים יותר תוך שמירה על איכות הסביבה מופיעים כמו פטריות אחרי הגשם. ואי אפשר לדבר על חדשנות טכנולוגית בתעשיית הפודטק מבלי להזכיר את ביונדמיט (Beyond Meat) האמריקאית המובילה ברשימת ההשקעות בתעשיית הפודטק עם שווי שוק של 12 מיליארד דולר. המזון העתידני כבר כאן ואין זמן טוב יותר להשקעות בתעשיית הפודטק.

















