שינויים בהסדר אספקת החשמל
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק התכנון והבנייה, תיקון מס' 161, התשפ"ה–2025, מוצע לקבוע כי ההסדר הקבוע היום בחוק התכנון והבנייה לפיו הספקת חשמל תיעשה רק לאחר קבלת אישור מאת יו"ר הוועדה המקומית ומהנדס הוועדה (הרשות המאשרת), יחול רק בנוגע לחיבור בניין לראשונה לרשת החשמל.

אושרה בקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק התכנון והבנייה (תיקון מס' 161), התשפ"ה–2025 של חבר הכנסת יעקב אשר. 12 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים.
מוצע לקבוע כי ההסדר הקבוע היום בחוק התכנון והבנייה לפיו הספקת חשמל תיעשה רק לאחר קבלת אישור מאת יו"ר הוועדה המקומית ומהנדס הוועדה (הרשות המאשרת), יחול רק בנוגע לחיבור בניין לראשונה לרשת החשמל.
בנוגע לחיבור שאינו ראשוני לרשת החשמל, תיקבע חובה על מבקש הגדלת חיבור שעולה על 63X3 אמפר, למסור לחברת החשמל הצהרה כי המבנה נושא הבקשה נבנה בהתאם להיתר הבנייה.
בנוסף, מוצע לקבוע כי חברת החשמל תדווח לרשות המאשרת על כל הבקשות להגדלת חיבור שגודלן עולה על 40X3 אמפר ולאפשר לרשות המאשרת להורות לחברת החשמל על אי ביצוע הגדלת החיבור או ניתוק החיבור במקרים בהם הבנייה נשוא הבקשה נעשתה בסטייה מהיתר.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "סעיף 157א לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה–1965 קובע בין השאר כי הספקת חשמל, מים וטלפון למבנה תיעשה רק לאחר קבלת אישור מאת יושב ראש הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה יחד עם מהנדס הוועדה (הרשות המאשרת). ההסדר הקבוע בסעיף זה נועד לכמה תכליות, ובהן מניעת עבירות בנייה ובחינת בטיחות המבנה.
בכל הנוגע לחיבור ראשוני של מבנה לחשמל, עולה מלשונו ותכליתו של הסעיף ומהאופן שבו הוא פורש בפסיקת בתי המשפט כי הוא נועד לחול בעת חיבור ראשוני של מבנה לחשמל. לעומת זאת, לעניין חיבורים אחרים לחשמל יש פרשנויות שונות הגורמות לאי בהירות, ומעוררות לא אחת קשיים ביישום החוק ומילוי הוראותיו. לפיכך, מוצע לקבוע כי הוראות הסעיף לעניין הספקת חשמל יחולו רק בנוגע לחיבור הראשוני לחשמל".