החלפת מפקד בסיס ההדרכה של משמר הגבול
לאחר כשלוש שנים וחצי בהן פיקד על בה"ד מג"ב, תת ניצב שמעון דדון מסיים את תפקידו ויוצא לחופשת פרישה, אחרי ששירת כ38 שנה בצה"ל ובמשמר הגבול של משטרת ישראל, את הפיקוד על בה"ד מג"ב קיבל תת ניצב יהודה יהושוע.
טקס חילופי מפקדים בבסיס ההדרכה של משמר הגבול.
תת-ניצב יהודה יהושוע, סיים את לימודיו בשנה האחרונה במכללה לביטחון לאומי, בין תפקידיו האחרונים במשמר הגבול: מפקד מג"ב צפון, מפקד מג"ב מרכז.
תנ"צ יהודה יהושוע קודם הבוקר לדרגת תת-ניצב וקיבל החל מהיום את הפיקוד על בסיס ההדרכה החילי של משמר הגבול בבית חורון.
בסיס ההדרכה של מג"ב, מרכז את כלל ההכשרות והאימונים המרכזיים של מג"ב, ומכשיר לנושאים מקצועיים ייחודיים בתחום ביטחון הפנים, את יחידות מג"ב, משטרת ישראל וגורמי חוץ נוספים. בין ההכשרות בבה"ד מג"ב: קורסים כגון טירונות, מ"כים, השלמה לקצינים. הכשרות מקצועיות של לוחמה בטרור, התמודדות עם הפרות סדר. אימונים לכלל יחידות מג"ב ומשטרת ישראל בהתאם לאיום הביטחוני, ואימונים למשטרות וצבאות ברחבי העולם.
הטקס שהתקיים בבסיס ההדרכה של מג"ב שבבית חורון, נערך בנוכחות: מפקד מג"ב, ניצב יעקב שבתאי, מפקד מחוז חוף, ניצב עמוס יעקב, סגן מפקד מג"ב, תת-ניצב עוזי לוי, מפקד בה"ד מג"ב היוצא, תת-ניצב שמעון דדון, מפקד בה"ד מג"ב הנכנס, תת-ניצב יהודה יהושוע, סגן מפקד בה"ד מג"ב, נצ"מ טל שקמה, ספ"כ מג"ב, מפקדי בה"ד מג"ב בעבר, יושב ראש עמותת הכומתות הירוקות, דוד ליבנה, מנכ"ל נשות השוטרים והסוהרים, הגברת אביגיל שררה, משפחות, מפקדים, לוחמים ולוחמות.
מפקד בסיס ההדרכה היוצא, תת-ניצב שמעון דדון, בן 57 נשוי + 2, תושב העיר גדרה. בין תפקידיו האחרונים אותם ביצע במשמר הגבול: מפקד בה"ד מג"ב, ראש אגף משאבי אנוש של משמר הגבול.
מפקד מג"ב, ניצב יעקוב (קובי) שבתאי, אמר בדבריו: "במקום בו משפיעים מידי יום על עיצוב דמותם המקצועית והערכית של מפקדים ולוחמים במג״ב, טקס החלפה זה, הנו מעמד שבו מועבר פיקד יקר ערך, הטומן בחובו אחריות גדולה ודורש מסירות רבה. מפקד הבה״ד הנו תפקיד העוסק בעיצוב המנהיגות ותחושת שליחות הזורמת בעורקי החיל. זהו צו שיש בו משמעות וטעם שלא יסולא בפז. במהלך תקופה זו בסיס ההדרכה עובר שינויים מרחיקי לכת בתפיסת ההדרכה. בה״ד מג״ב מקדים את זמנו בכל הקשור במתקני אימון ועזרים אשר תורמים רבות בקיום אימון בסטנדרט שאין שני לו."
תת-ניצב שמעון דדון אמר בנאומו: "מעמד זה היום, שבו אני מסיים את תפקידי כמפקד בסיס ההדרכה החילי של משמר הגבול, הינו שונה ומרגש עבורי, באופן מיוחד, שכן, אינני נפרד מתפקיד, חברים ושותפים לדרך, ומתחיל תפקיד חדש, אלא, מסיים כברת דרך ארוכה ומשמעותית בחיי, שלושים ושמונה שנות שירות, בצה"ל, ובמשטרת ישראל, פושט את המדים ויוצא לחיים אזרחים. לפני כשלוש וחצי שנים מונתי לתפקיד שהיה משאת חיי, מפקד בסיס ההדרכה החיילי של משמר הגבול. הבסיס שממנו הכול מתחיל, בסיס שמכשיר, בסיס שמחנך ומעצב לוחמים, החל מיומם הראשון בחייל, ועד להכשרתם, כמפקדים זוטרים וכקצינים."
תת-ניצב יהודה יהושוע אמר בדבריו:" זה עתה סיימתי את לימודיי במכללה לביטחון לאומי, שנה מרתקת, חשובה, מאתגרת ומלמדת, ועוד רגע אקבל בהתרגשות רבה וביראת קודש את שרביט הפיקוד על בסיס ההדרכה של משמר הגבול. תפקיד משמעותי ומרכזי, לו חשיבות רבה בעיצוב אופיו, תרבותו, איכותו, מקצועיותו ועצמתו של החיל. זהו חיל רב גוני ורב גוונים ששילובם יחדיו יוצר מרקם צבע אחיד החריג ביופיו ובעצמתו, מרקם אנושי יחיד ומיוחד. זהו חיל המהווה מקור השראה לנערים ולנערות העושים הכל בכדי להתגייס לשירותיו."
בהמשך פנה מפקד מג"ב אל המפקדים, אל זה היוצא ואל זה הנכנס: "שמעון ידידי, היכרותנו רבת שנים במג״ב. אתה מסיים שירות משמעותי של כמעט ארבעה עשורים בתפקיד שהיה חלום חייך. בשנים האחרונות עסקת במשימה חשובה מאין כמוה- בעיצוב דמותם המקצועית והערכית של מפקדי ולוחמי מג״ב בבה״ד. ראית בתפקידך את האדם בקצה המשימה, את הלוחם, את החיל הבודד, את העולה החדש. בטקס זה אתה נפרד מהמדים לאחר שלושים ושמונה שנות שירות, בהן בחרת במשמר הגבול כבית. ברצוני לאחל לך בשם החיל שחרור מהנה, בריאות והצלחה בדרכך החדשה. יהודה ידידי, הפיקוד על הבה״ד טומן בחובו אתגר גדול. יצירת איזונים בין תיאוריה למעשה הוא מתן כשירות מקצועית, מבצעית וערכית ללוחמים ולמפקדים העוברים בשערי הבה״ד. כמי שבא מהפעלת הכוח, בטוח אני שתשכיל ליישם את תובנותיך רבות השנים בתפקידך החדש ולהנגיש את שירותי בית הספר לכוחות השטח. אני מאחל לך הצלחה הרבה, אין ספק כי הצלחתך תשפיע על פני החיל כולו."
צילום: דוברות המשטרה.

















