תרופות מזויפות לטיפול באין אונות ולהורדה במשקל
משרד הבריאות מזהיר את הציבור מפני שימוש בתכשירים מזויפים או שאינם מאושרים לשיווק בישראל, לטיפול באין אונות ולהורדה במשקל. בדיקות מעבדה של משרד הבריאות חשפו: תכשירים המשווקים כ"טבעיים" הכילו חומרים תרופתיים מסוכנים שלא הוצהרו על גבי האריזה.
צילום משרד הבריאות
במסגרת פעילות אגף האכיפה והפיקוח במשרד הבריאות אותרו ונתפסו מאות תכשירים מזויפים המשווקים כתכשירים להגברת האון הגברי ולהורדה במשקל, ועלולים לסכן את בריאות הציבור.
מבדיקות שבוצעו במעבדה של משרד הבריאות העלו כי המוצרים הם תכשירים מזויפים או תכשירים שאינם מאושרים לשיווק בישראל, וחלקם אף מכילים חומרים פעילים שלא הוצהרו על גבי האריזה ועלולים להיות מסוכנים.
בין היתר, נמצאו מוצרים המשווקים כתוספי תזונה או כמוצרים "טבעיים", אך בפועל הכילו את החומרים הפעילים סילדנפיל (Sildenafil) וטדלפיל (Tadalafil), המצויים בתרופות מרשם ויאגרה וסיאליס. חומרים אלו עלולים לגרום לתופעות לוואי משמעותיות בהן שינויים בלחץ הדם, טשטוש ראייה והפרעות בראייה, עילפון, שבץ, הפרעות בקצב לב, תעוקת חזה ואף מוות, במיוחד כאשר הם ניטלים ללא פיקוח רפואי, והם עלולים לסכן את בריאות המשתמשים. חומרים אלו מחויבים בישראל במרשם רופא וניפוק בבית מרקחת בלבד, בשל הסיכון האפשרי בשימוש לא נכון.
בנוסף נתפסו מוצרים שבבדיקות המעבדה נמצא כי מכילים את החומר הפעיל סיבוטראמין (Sibutramine) שנאסר לשיווק בישראל עקב מסוכנותו. חומר זה עלול לגרום לתופעות לוואי בהן עלייה בלחץ הדם ודופק מהיר, עצבנות, חרדה, נדודי שינה, התקפי לב, שבץ, פסיכוזות ואף מוות. בעבר דווחו בישראל מקרי אשפוז שנגרמו כתוצאה משימוש בתוספי תזונה מזויפים המכילים סיבוטראמין. בישראל לא קיימים תכשירים רשומים המכילים חומר זה.
משרד הבריאות שב ומזהיר את הציבור מפני הסכנות הכרוכות ברכישת תרופות ותוספי תזונה שלא דרך צינור השיווק החוקי. המשרד שב וקורא לציבור לרכוש תרופות ותוספי מזון רק בבתי מרקחת וברשתות הפארם, ולהימנע מרכישת מוצרים אלו באמצעות רשתות חברתיות ואתרי אינטרנט לא מוכרים.
לשאלות ניתן לפנות למוקד קול הבריאות 5400*.












