ח"כ אכרם"מפעל פטרוכימי מסוכן על היבשה"

ח"כ אכרם חסון קדימה במכתב למבקר המדינה מתריע על הסכנה הסביבתית שעלולה להתרחש לאור החלטת המועצה הארצית לתכנון ובנייה

21.12.2012 מאת: פורטל הכרמל והצפון
ח"כ אכרם"מפעל פטרוכימי מסוכן על היבשה"

לאור החשיפה בפורטל הכרמל על העתקת מפעל חוות הגז בצמוד לאתר חגית, השטח מתחיל להתעורר לסכנות העתידיות שעלולות להתרחש בכל תקלה ובכל פיגוע אשר יתרחש.

ח"כ אכרם חסון חבר הכנסת היחיד אשר הבין במהירה את חומרת המצב ופנה למבקר המדינה השופט יוסף שפירא ולשר התשתיות הלאומיות עוזי לנדאו ולשר לאיכות הסביבה גלעד ארדן.

בנוסף חסון מכתב את ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר הכנסת ראובן ריבלין וראשי המועצות ואנשי ציבור באזור

חסון מתייחס במכתבו למפעל למתקני גז בחגית וכותב: "אני פונה לכבודכם, בבקשה למחות כנגד ההחלטה שנתקבלה במועצה הארצית לתכנון ובנייה, לייעד את אתר חגית כאתר מועדף להקמת מפעל למתקני גז.

אכרם חסוןזהו מפעל פטרוכימי מסוכן על היבשה. מדובר בקו גז לא נקי שיגיע עד חגית דרך היבשה בהולכה ארצית,  ואשר יסכן את איכות הסביבה ואת חיי התושבים באזור. על מנת להקימו, יצטרכו מדי יום לעבור מאות משאיות ומיכליות שיובילו חומרים רעילים ומסוכנים אשר יסכנו את חיי התושבים באזור ויפגעו בביטחונם.

בנוסף, אזור זה בצפון, היה בעבר מטרה של טרור וטילים רבים נפלו מסביב. בעת הקמת המפעל יש לקחת בחשבון סיכון עתידי זה לאזור גם כן. משיקולי עלות, המפעל יוקם על היבשה באתר חגית ולא בים כי לטייקונים מעניין נושא הרווח ולא מידת המסוכנות באזור.

מפעל בדרגת סיכון זו, אמור להיות ממוקם בתוך הים משיקולי בטיחות, ולא ביבשה בקרבת יישובים צפופים.
המפעל יסכן את היישובים- יוקנעם, קיבוץ דליה, דלית אל כרמל, עוספיא, זכרון יעקב, בת שלמה, פורידיס והמושבים במועצה האזורית חוף הכרמל.

על כן, אני פונה בבקשה דחופה לדון מחדש בהחלטה זו ולשקול בכובד ראש את השלכותיה על ביטחון התושבים בצפון ועל ההשלכות הסביבתיות של הקמת מפעל מתקני גז בחגית".

 

לכתבה הראשונית שפורסמה בנושא בתחילת השבוע

{YouTubeVideo id=0fJvhE51Y64}

 

למפגש חברי העמותה להגנה על אדמות הכרמל בבת שלמה

 

{YouTubeVideo id=t0hqCnDoLZg}

תגובות

20. מבין עניין לפני 13 שנים
איפה ישנת עד עכשיו ....
19. עובד בז"ן לפני 13 שנים
למס 18
18. עספאוי לפני 13 שנים
בתי זיקוק ופטרוכימיה
17. ליכודניק לפני 13 שנים
תגובה לאיוב קרא
16. אוביקטיבי לפני 13 שנים
לח״כ
15. חחח לפני 13 שנים
מה עושה כרמל ווגיה בנדון
14. דילאווי לפני 13 שנים
צוות קטלני
13. אמין חטיב. לפני 13 שנים
חוות הגז.
12. ילד הכרמל לפני 13 שנים
אכרם צודק במאה אחוז
11. דליה צעירה מ.נ לפני 13 שנים
מפעל מסוכן
10. תושב מבין לפני 13 שנים
תודה לאכרם חסון
9. בעד לפני 13 שנים
///
8. סעיד לפני 13 שנים
פורטל המקסים
7. דלייתי לפני 13 שנים
אני רואה שח"כ חסון עובד
6. מחמוד לפני 13 שנים
סידנא אבו בראהים חמינא
5. כרמלי לפני 13 שנים
לפחות ח"כ אחד קם ועשה משהו
4. אבו בגין לפני 13 שנים
אכרם התותח
3. עספאוי לפני 13 שנים
ידעתי שרק אכרם יכול לעצור את זה
2. דלאויי לפני 13 שנים
אסון מתקרב מאוד לכרמל
1. אני לפני 13 שנים
כל הכבוד אכרם

מומלצים