דן גורמה חנך מסלול לימודים לליקויי שמיעה
במרכז הישראלי ללימודים קולינאריים בחיפה, דן גורמה, מרשת מלונות דן, החלו לאחרונה הלימודים בקורס להכשרה מקצועית באומנות הקונדיטאות (לדירוג מקצועי סוג 1), במסלול המיועד לתלמידים דרוזים ומוסלמים המתמודדים עם לקויות שמיעה וחירשות.
בקורס לומדים 18 תלמידים, מרביתם נשים, תושבי אזור הצפון (מע'ר, עין אלאסד, בועיינה וטובא).
מטרת הקורס להכשיר את התלמידים לעבוד כקונדיטורים בתעשיית המזון ובמוסדות אירוח (כבתי מלון, מסעדות, קונדיטוריות, מאפיות, חברות קייטרינג וכיו"ב), או ליזום הקמת עסק ביתי לממכר דברי מאפה. המנחה המקצועית של הקורס היא השף-קונדיטור מרים הרשקו.
פרויקט ייחודי זה הינו יוזמה משותפת של דן גורמה, המוסד לביטוח לאומי, מחלקת השיקום, סניף טבריה ומחוז חיפה והצפון של האגף הבכיר להכשרה ולפיתוח כוח אדם של משרד התמ"ת, המממן ומפקח על הקורס. ככלל, תוכנית הלימודים מתבססת על תכנית הלימוד הרגילה לסוג 1 בקונדיטוריה של האגף.
בין נושאי הלימוד: תורת מקצוע הקונדיטאות, טרמינולוגיה מקצועית, תורת החומרים, סיורים מקצועיים ועוד.
התוכנית כוללת עבודה מעשית מודרכת בסדנת הקונדיטוריה הלימודית שבדן גורמה ובקונדיטוריה של בתי המלון של רשת מלונות דן בחיפה.
בשלב האחרון של הקורס, התלמידים יצאו לסטאז' בתעשייה. בהקשר זה, יצוין גם, כי הקורס מותאם לצרכיהם המיוחדים של התלמידים ומונגש באמצעות ליווי של שתי מתורגמניות לשפת הסימנים. בימים אלו נעשים מאמצים להתאמת מבחני הגמר הממשלתיים לאוכלוסיית הקורס.
מחלקת השיקום של המוסד לביטוח לאומי בטבריה הכינה במשך כשנה את קבוצת התלמידים לקראת הקורס בכל הנוגע להשלמת השכלה בסיסית, שליטה בשפת הסימנים, שיפור כישורי חיים, התמודדות עם מעגלים חברתיים, ציפיות המשפחה לקראת היציאה לעולם העבודה וגיבוש קבוצתי.
יודגש, כי מחלקת השיקום רכשה גם את הציוד הלימודי (ביגוד והנעלה, כלי עבודה, ספרות מקצועית), ומממנת את הוצאות התרגום לשפת הסימנים והשתתפות בעלות הנסיעות לדן גורמה.
וכמו-כן, בוגרי הקורס אשר יהיו מעוניינים לפתח עסק עצמאי, מחלקת השיקום תשקול לסייע להן בפיתוח וליווי עסקי.
מר רביב שורץ, מנהל דן גורמה, מציין, כי מדי שנה יוצאים את שערי המרכז כ-200 בוגרים אשר רכשו בו את השכלתם המקצועית.
לצד זאת, מקיים דן גורמה, מזה זמן ממושך, מסלולי לימודים המותאמים לאוכלוסיות המתמודדות עם נכויות ומוגבלויות ורואה במעורבות חברתית חלק מהאג'נדה של המקום וערכיו כמוסד לימודים.
כך, למשל, קורס אומנות הבישול, טבחות סוג 1, לאוכלוסיות של נפגעי נפש, וקורסים קצרים בתחום המלונאות המיועדים לאנשים בעלי מוגבלויות קוגנטיביות (שכליות).
שורץ מוסיף, כי הוא משוכנע שעצם השילוב בין תלמידים בעלי צרכים מיוחדים לתלמידים רגילים מיטיב עם שתי האוכלוסיות גם יחד ותורם לאווירה הבית-ספרית.
בתמונה: השף-קונדיטור מרים הרשקו ותלמידים מתמחים בקורס אמנות הקונדיטאות ב"דן גורמה".
















