ד"ר הראל-פיש יעמוד בראש המאבק בסמים ואלכוהול
ד"ר יוסי הראל-פיש, ראש תוכנית המחקר הבינלאומי על רווחתם ובריאותם של בני נוער וחבר בסגל הבכיר של ביה"ס לחינוך באוניברסיטת בר אילן, מונה לתפקיד המדען הראשי של הרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול.
מזה כעשרים שנה מייצג ד"ר הראל-פיש את ישראל בארגון הבריאות העולמי מטעם ממשלת ישראל ומשמש כחוקר הראשי של המחקר הרב לאומי על התנהגויות סיכון לבריאות של ילדים ונוער הנערך בכ-50 מדינות בעולם.
ד"ר הראל-פיש הינו בעל שם עולמי ונחשב כחוקר המוביל בישראל במחקרים חברתיים הן באוכלוסיית ילדים ובני נוער והן באוכלוסיית המבוגרים הרלוונטיים להם.
יאיר גלר מנכ"ל הרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול הביע סיפוק רב על הבחירה בד"ר יוסי הראל-פיש לתפקיד: " מעבר למסר הברור על מרכזיותם של ההיבטים החברתיים והעדיפות שתינתן להם בתוכניות המחקר של הרשות, אני בטוח ש ד"ר יוסי הראל-פיש יביא רוח חדשה וייזום מחקרים אשר יהוו בסיס לתוכניות העבודה של כל הגופים העוסקים בנושאי הסמים והאלכוהול בישראל. תוכניות העבודה כולן תהיינה מושתתות על מחקרים וביצוען ילווה במחקרי הערכה למדידת תוצאותיהם".
נשיא אוניברסיטת בר אילן, הפרופסור משה קווה, אמר בתגובה למינוי כי האוניברסיטה שמחה לתרום את חלקה להתמודדות עם נגע הסמים והאלכוהול וכי הבחירה בד"ר יוסי הראל-פיש לעמוד בראש המאבק בתופעות הסמים והאלכוהול היא עדות להישגים הגבוהים שרשמה אוניברסיטת בר אילן במחקר בתחום זה.
















