תרומת החילבה לבריאות הגוף
החילבה הינו צמח חד שנתי המייצר תרמיל ובו 10-20 זרעים, הצמח גדל בעיקר בדרום מזרח אירופה ומערב אסיה, החילבה עשירה בחלבונים, עמילנים, שומן, ויטמינים מקבוצה B ובעיקר כולין וטריגונלין וכמובן מספר רב של מינרלים ובייחוד הזרחן.
החילבה נקראת גם גרגרנית יוונית, התרומה לבריאות הגוף:
1. יציאה טובה
זרעי החילבה עשירים בריר צמחי- המוצילאג , הסיבים המסיסים סופחים מים, מתנפחים ונעשים חלקלקים. ריר זה אינו נספג במעי והופך להיות מסה כבדה שעוברת במעי ומחליקה את הצואה, כלומר עושה אותה ל"משקולת" יותר כבדה ומזרזת את תנועתיות המעי, ובסופו של דבר מביאה לריקון תכולת המעי.
2. איזון רמות הסוכר
החילבה מסייעת לאיזון רמות הסוכר בדם על ידי ספיגת הסוכר במעי, עידוד אינסולין בלבלב וסיוע להעברת הסוכר מהדם לתאים.
דלקות וליחה- בזכות המוצילאג, שגם מכייח וגם מחטא, ניתן להשתמש בחילבה לדלקות בדרכי הנשימה, העיכול והשתן.
לחילבה השפעה נהדרת על בעיות עור והיא מסייעת לריכוך וריפוי דלקות. ניתן לחבוש את זרעי החילבה כשהם מורתחים וכתושים או להשתמש במי החילבה כקומפרס על העור. לחילבה יש השפעה טובה גם על ריפוי פצעים.
4. הורדת כולסטרול
החילבה גם מרה וגם מכילה סיבים, שילוב זה מאפשר לה לגרום לכבד להפריש דרך מיצי המרה כולסטרול מחוץ לכבד לכיוון המעי הגס, שם יסייעו הסיבים לפינוי הכולסטרול מהגוף החוצה לרקטום.
הורדת לחץ דם-שימוש בחילבה לאורך זמן והשגת יתרונותיה באיזון הסוכר והכולסטרול משפיעים לאורך זמן גם על תקינות ופעילות כלי הדם, ובעקיפין על לחץ דם תקין.
5. יעיל לטיפול במוגלות ואבצס
לקטוש או לטחון את הזרעים של החילבה, להכניס לתוך פנג'אן ולהוסיף כוס מים, לבשל על האש עד שכל המים יתאדו. נשתמש בחומר שנשאר בתחתית הפנג'אן כמשחה ולמרוח באזור המוגלתי או באזור האבצס.
6. טיפול בבעיות אנמיה
לערב כפית של חילבה טחונה עם כפית דבש ולאכול לפני ארוחת הבוקר. מנה נוספת לאכול לפני ארוחת הערב.
7. לחיזוק הגוף במקרים של חולשה,
לאכול כף של חילבה טחונה ולשתות מיד כוס מים. אפשרות נוספת לערב את החילבה בכוס מים רותחים ולערבב היטב, להמתין מספר דקות עד לשקיעת החילבה שלא נמסה במים ולשתות.
8. לטיפול בהתכווצות שרירים בחזה כתוצאה מהתקררות
כפית גדושה של זרעי חילבה, להוסיף ל1/2 כוס מים ולהרתיח ביחד למשך מספר דקות, לסנן את הנוזל ולהוסיף כפית דבש ולערבב.
לצרוך במהלך 2 מנות כפי שתואר, בבוקר ובערב.


















