לומדות דמוקרטיה מקרוב
תלמידות אולפנת אמית צפת ביקרו בוועדת הבחירות המרכזית, בערב הבחירות, יצאו תלמידות אולפנת אמית צפת לסיור לימודי ייחודי בירושלים במסגרת לימודי האזרחות. הסיור הפגיש את הדור הצעיר מקרוב עם מוסדות הדמוקרטיה הישראלית.
צילום: מוריה בן לולו
התחנה הראשונה של הסיור הייתה משכן הכנסת. כבר בשערי המבנה, הבידוק הביטחוני הקפדני הכניס את התלמידות לאווירה הרשמית והממלכתית. לאחר מכן, התחלקו הבנות לקבוצות ועברו בין תחנות מרתקות שסקרו את ההיסטוריה של המדינה – מהקמתה והכרזת העצמאות, דרך עבודת הפרלמנט היום-יומית, ועד לתפקידם של נבחרי הציבור.
רגע השיא של הביקור נרשם עם כניסתן של התלמידות אל יציע המליאה. הבנות התרגשו לראות מקרוב את האולם שבו מתקבלות ההחלטות הגורליות המשפיעות על חיי האזרחים כולם. בנוסף, זכו התלמידות להציץ אל מאחורי הקלעים של ההיערכות המיוחדת בוועדת הבחירות המרכזית לקראת הבחירות הקרובות.
משם המשיכו התלמידות אל בית המשפט העליון, שם למדו על מבנה המערכת המשפטית, תפקידיה, וההבחנה המורכבת בין בית המשפט העליון בשבתו כערכאת ערעור לבין בשבתו כבית משפט גבוה לצדק (בג"ץ). הבנות ביקרו באולם הדיונים הגדול, שבו האווירה הממלכתית והסדר המופתי המחישו להן בצורה בלתי אמצעית את חשיבותה של מערכת המשפט במדינה דמוקרטית.
"הסיור היה חוויה מיוחדת במינה", שיתפה נוגה אלוש, תלמידת האולפנה. "זכינו לראות מקרוב מקומות בעלי חשיבות לאומית וללמוד עליהם בצורה שונה לחלוטין מהלמידה השגרתית בכיתה. זו הייתה הזדמנות מצוינת לגלות דברים חדשים ולחוות חוויה מעשירה יחד עם החברות".
עדן חסידים, רכזת מקצוע האזרחות באולפנה: "הרגע המיוחד ביותר בסיור היה לראות את החיבור המיידי שנצרב אצל הבנות בין חומר הלימוד התיאורטי לבין המציאות בשטח. מושגי יסוד כמו הכרזת העצמאות, רשויות השלטון ועיקרון הפרדת הרשויות הפכו ביום הזה ממונחים בספר – למוחשיים, חיים ומשמעותיים הרבה יותר עבורן".
זיוית כהן, מנהלת אולפנת אמית צפת: "היציאה מגבולות בית הספר היא כלי פדגוגי וערכי ראשון במעלה. הלמידה החוץ-בית-ספרית מאפשרת לנו לייצר עבור התלמידות חיבור עמוק שמשלב בין מצוינות לימודית, גיבוש חברתי והפנמה ערכית-ציונית. כשאנחנו מוציאים את הבנות אל השטח, אנו מעניקים להן את ההזדמנות להפוך למנהיגות המחר מתוך הבנה אמיתית של החברה הישראלית".
















