מרוץ השליחים של הזיכרון נאוה סמל

עמותת עמך המטפלת בניצולי שואה ובני משפחותיהם באירוע מיוחד לציון יום השואה הבינלאומי, באירוע מיוחד ומרגש עד מאוד התכנסו מאות אנשי ציבור, אמנים, ניצולי שואה ובני הדור השני, באולם צוותא בתל אביב, כדי לציין את יום השואה הבינלאומי.

28.01.2026 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מרוץ השליחים של הזיכרון נאוה סמל

צילום חן גלילי

 

האירוע הוקדש לארבעה יוצרים שפילסו את הדרך ליצירה הישראלית, לבני הדור השני של ניצולי השואה. הסופר דויד גרוסמן, הסופרת נאוה סמל, המשורר יעקב גלעד והכותב, המלחין והזמר יהודה פוליקר. אורחת מיוחדת ליא קניג, כלת פרס ישראל לתאטרון שדיברה ושרה באירוע.

 

בין האמנים שהשתתפו: אלי גורנשטיין, קובי אשרת, יוסי חלפי, טל סונדק, טלי קצף, יעקב גלעד, עידן יניב, מיכה ביטון, רובי פורת שובל ועוד רבים.

 

בנוסף השתתפו בתוכניתד"ר מוטי זעירא ופרופ' חנה יבלונקא. בארוע השתתפו גם: קולט אביטל יו"ר אירגוני ניצולי השואה ורונית רוזין מנהלת הרשות לזכויות ניצולי השואה.

את הערב ערך והינחה: נעם סמל

 

81 שנה עברו מאז סיומה של מלחמת העולם השנייה, שבמהלכה התחולל רצח של בני העם היהודי, השואה, בהיקפים שלא היו כדוגמתם בהיסטוריה העולמית. גם היום חיים בקירבנו יותר מ-100 אלף ניצולים, רובם היו ילדים ונערים במהלך השואה, אך הטראומה הקשה לא נמחקה למרות השנים הרבות שעברו. הטראומה עברה גם לילדיהם של הניצולים, שספגו במהלך חייהם את הטראומות של הוריהם. היום כשהניצולים הולכים ומתמעטים, הלפיד של הזיכרון, להנצחת זוועות השואה עוברת לידי ילדיהם ועליהם ועלינו כחברה הישראלית מוטלת האחריות לשמר והנציח את זכר השואה. כמו גם להמשיך ולדאוג לניצולים עד יומם האחרון.

 

לדברי אורלי גל מנכלי"ת "עמך": הזיכרון אינו נשאר רק בדפי ההיסטוריה – הוא חי בנפש. ביום השואה הבינלאומי אנו מזכירים כי ההתמודדות עם טראומה היא מסע ארוך, שאינו מסתיים ביום אחד. הזמן אינו מרפא את הטראומה, אך טיפול נכון ומקצועי מאפשר ללמוד כיצד לחיות לצידה. אנו מתמחים בליווי שורדי שואה ובני הדורות הממשיכים, מתוך הבנה עמוקה של צלקות העבר והשפעתן על ההווה. המסר שלנו היום פשוט וברור: אתם לא צריכים לשאת את זה לבד. הניסיון שלנו הוא הביטחון שלכם. זוכרים. מטפלים. מלווים. בכל שלב בדרך.

 

תגובות

מומלצים