זינוק בתחלואת השפעת נורת אזהרה אדומה

מערכת הבריאות בישראל מדווחת על גל שפעת חריג בעוצמתו, המתבטא בעלייה חדה במספר החולים, בעומס כבד בבתי החולים ואף במקרי מוות. ​​​​​​​סיואר קסיס, האחות במאוחדת מחוז צפון: "אנחנו רואים עלייה חדה ומדאיגה במספר החולים, עומסים חריגים בבתי החולים ומקרי מוות, גם בקרב ילדים וצעירים. הזמן להתחסן הוא עכשיו".

19.12.2025 מאת: פורטל הכרמל והצפון
זינוק בתחלואת השפעת נורת אזהרה אדומה

​​​​​​​סיואר קסיס, צילום: דוברות מאוחדת

 

בשבועות האחרונים נרשמה עלייה ברורה בפניות למרפאות ולחדרי המיון עקב תסמיני שפעת ודלקת ריאות, וחלק ניכר מהנבדקים בבדיקות נשימתיות נמצאים חיוביים לשפעת. בנוסף דווחו מספר מקרי מוות על רקע סיבוכי שפעת, בעיקר בקרב קשישים ואוכלוסיות בסיכון, אך גם בקרב ילדים.

 

לנוכח הנתונים המדאיגים אני קוראת לכלל האוכלוסייה להזדרז ולהתחסן ולנקוט באמצעי מניעה כדי לצמצם תחלואה וסיבוכים קשים", אומרת סיואר קסיס, האחות המחוזית של מחוז צפון במאוחדת . "חיסון השפעת הוא האמצעי היעיל ביותר להפחתת הסיכון למחלה קשה, לאשפוז ולמקרי מוות, במיוחד בקרב מבוגרים מעל גיל 65, חולים כרוניים, נשים בהריון, תינוקות וילדים קטנים. החיסון מותאם לזנים הצפויים בעונה הנוכחית, ועל אף שאינו מונע הדבקה לחלוטין, הוא מפחית משמעותית את חומרת המחלה, את משך ההחלמה ואת הסיכון לסיבוכים כמו דלקת ריאות והחמרת מחלות כרוניות קיימות כגון אי ספיקת לב, מחלת ריאות וסוכרת, לצד פגיעה בתפקוד".

 

התחסנות רחבה מסייעת להגן על אנשים פגיעים בסביבתנו, כגון בני משפחה מבוגרים ותינוקות שאינם יכולים להתחסן או שאינם מוגנים במלואם." מתוך אחריות אישית וחברתית יש להגיע בהקדם להתחסן," קוראת קסיס. "החיסון זמין ונגיש בכלל המרפאות וללא צורך בקביעת תור מראש לצד החיסון חשוב להקפיד על אמצעי מניעה  פשוטים: להישאר בבית בעת מחלה, להקפיד על היגיינת ידיים, כיסוי פה ואף בזמן שיעול או עיטוש, והימנעות ממגע קרוב עם אוכלוסיות בסיכון כאשר יש תסמיני מחלה. שילוב של התחסנות רחבה ואימוץ התנהגות אחראית יכול להפחית משמעותית את היקף התחלואה, להקל על העומס בבתי החולים ולהציל חיים", מסכמת סיואר.

 

בחצי הכדור הדרומי, שם עונת השפעת הסתיימה לא מזמן, מצביעים על עונה פעילה במיוחד, עם שיעורי תחלואה גבוהים, עומסים בבתי החולים ועלייה באשפוזים עקב סיבוכי שפעת. במדינות רבות דווח כי ילדים ובני נוער נפגעו בשיעור גבוה יחסית, וכי חוסר התחסנות מספקת באוכלוסייה תרם להתפשטות המהירה של הנגיף. המגמות שם מהוות נורת אזהרה גדולה לישראל ולמדינות אחרות בחצי הכדור הצפוני לקראת שיא עונת החורף.

 

תגובות

מומלצים