מרזוק קדור מרגיע "שלומי בסדר"

ביקור בביתו של מרזוק קדור לשאול על שלומו לאחר שהתגלתה אצלו מחלה קשה שתקפה בפתאומיות, מרזוק בשעות אלו עטוף בבני משפחתו וילדיו ומתמודד עם המחלה, מרזוק:"אני רוצה להודות לכל מי ששאל לשלומי, אני בסדר, זו תקופה שאני עובר, אני חזק ובקרוב ב"ה חוזר לשטח".

13.05.2022 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מרזוק קדור מרגיע "שלומי בסדר"

 

מרזוק הוא איש ציבור ותיק, אחת הדמויות הבולטות בזירה הפוליטית המקומית בדאלית אל כרמל. הוא הוביל מאבקי חברה בנושאים שונים והצליח להיכנס למועצה עם שני מנדטים, מרזוק גם התמודד על תפקיד ראש מועצת דאלית אל כרמל.

 

לכתבה שפרסמנו באתר כבר בשנת 2017 " מספר חולי הסרטן בכפרים בכרמל הולך וגדל "

 

מספר חולי הסרטן בכפרי הכרמל דאלית אל כרמל ועוספיה מגיע לאחוזים מאוד גבוהים ובשנים האחרונות המחלה מתגלה בקרב ילדים, מדי שנה בישראל מתגלים כ-30,000 חולים חדשים.

 

 

ארכיון מרזוק קדור והנכד גמאל סלימאן קדור

 

מנתוני האגודה למלחמה בסרטן עולה כי בישראל חיים כיום כ-200,000  חולי סרטן. מדי שנה מתגלים בישראל כ-30,000 חולי סרטן חדשים, מהם כ-450 ילדים. מנתוני רישום הסרטן הלאומי במשרד הבריאות, עולה כי ארבעת סוגי הסרטן הנפוצים בישראל הם, סרטן השד, סרטן המעי הגס, סרטן הערמונית וסרטן הריאות.

 

14 מיליון חולים חדשים בעולם

 

מנתוני אירגון הבריאות העולמי, עולה כי מדי שנה מתגלים בעולם כ- 14,000,000 חולי סרטן חדשים. מספר החולים החדשים צפוי לצמוח בכ -70% במהלך 2 העשורים הבאים. חמשת סוגי הסרטן הנפוצים ביותר בעולם בקרב גברים הם סרטן הריאות, סרטן הערמונית, סרטן המעי הגס, סרטן הקיבה וסרטן הכבד. חמשת סוגי הסרטן הנפוצים ביותר בעולם בקרב נשים הם, סרטן השד, סרטן המעי הגס, סרטן הריאות, סרטן הקיבה וסרטן צוואר הרחם. יותר מ -60% ממקרי הסרטן החדשים בעולם מתגלים באפריקה, אסיה ומרכז ודרום אמריקה. אזורים אלה מהווים 70% מכלל מקרי המוות מסרטן בעולם. אירגון הבריאות העולמי צופה כי מקרי הסרטן החדשים יעלו ל-22,000,000 בתוך 2 העשורים הבאים.

 

ל -42% מהישראלים קרוב משפחה שחלה

 

מסקר שערכה האגודה למלחמה בסרטן בשנה החולפת בנושא תפישות ועמדות של מבוגרים ובני נוער לגבי מחלת הסרטן עלה כי ל - 42% מהישראלים הבוגרים יש קרוב משפחה אשר חלה בסרטן, לרוב אמא, אבא או אח וכ- 29% מקרב בני הנוער בגילאי 15-17 השיבו כי גם להם קרוב משפחה שחלה, לרוב סבתא או סבא.

 

כך למשל, 15.3% מהנשאלים בגילאי 45-54  אמרו כי אמא שלהם חלתה, 12.1% מהנשאלים בני 55-64 אמרו כי אביהם חלה בסרטן וכן 13% מבני 65 ומעלה אמרו כי האח או האחות שלהם חלו. הסקר נערך בשנת 2015 בקרב מידגם מייצג של 500 משתתפים בוגרים בגיל 18 ומעלה וכן 200 בני נוער בגילאי 15 עד 17 באמצעות מותגים יפעת גת.

 

אחד מכל שניים נרפא

 

ההתקדמות בחקר הסרטן הביאה לכך שכיום ניתן לרפא חולים רבים. היום, אחד מכל שני חולי סרטן נרפא מן המחלה, בהשוואה לאחד מכל ארבעה בשנות החמישים. סיכויי הריפוי תלויים במידה רבה בסוג הסרטן, ובשלב שבו התגלתה המחלה. האמצעים החדשים לאבחון ולטיפול, התרופות החדישות והאפשרויות המתקדמות בתחום הכירורגיה, תורמים רבות להארכת חייהם של חולים, שבעבר נחשבו חשוכי מרפא. כך לדוגמה, אבחון בשלב מוקדם של סרטן השד או סרטן ממאיר של העור מאפשר סיכויי ריפוי בשיעור של 90 אחוז יותר. 

 

לוקמיה לסוגיה, המופיעה בגיל הילדות, או מחלת הודג'קין, הן דוגמאות למחלות שבהן סיכויי הריפוי השתפרו במידה ניכרת בשנים האחרונות ומגיעים לכ-80 אחוז ואף יותר. בסוגי סרטן אחרים הושגו שיפורים משמעותיים בתוחלת החיים של החולים הודות לטיפולים חדשניים שהוכנסו לסל התרופות בשנים האחרונות. היום יש כבר מקרים בהם ניתן לראות במחלת הסרטן כמעין מחלה כרונית, מתמשכת, שניתן לשלוט בה ולהמשיך בחיי היומיום.

 

מחקר ישראלי ראשון מסוגו במימון האגודה למלחמה בסרטן בודק אם קרינה מונעת לשד הבריא תוריד את הסיכון לסרטן בקרב נשאיות של מוטציות ב-BRCA1 ו-BRCA2 המצויות בסיכון גבוה לחלות.

 

במסגרת המחקר מוצע למטופלות נשאיות שמקבלות טיפול בקרינה לשד החולה, להקרין בו זמנית גם את השד הבריא. את המחקר מובילות ד"ר אלה עברון מהמרכז הרפואי תל אביב על שם סוראסקי וד"ר מירב בן דוד משיבא תל השומר, והוא ממומן על ידי האגודה למלחמה בסרטן. זהו מחקר ישראלי רב מרכזי שמתקיים במרכז הרפואי שיבא, במרכז הרפואי איכילוב בתל אביב, במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה, במרכז הרפואי אסף הרופא, במרכז הרפואי בנהריה ובסורוקה בבאר שבע. נשים נשאיות העונות על הקריטריונים יכולות להצטרף למחקר באחד מהמרכזים הרפואיים.

 

סרטן המעי הגס וסרטן השד: מובילים בתחלואה

 

סוגי הסרטן העיקריים, האחראים ליותר מ-50% מכלל מקרי התחלואה בגברים בישראל, היו דומים ביהודים ובערבים וכללו את סרטן הערמונית, סרטן המעי הגס והחלחולת, סרטן הריאה, לימפומה שאינה הודג'קין וסרטן כיס השתן.

 

על פי הנתונים מאז שנת 1999 סרטן היא סיבת המוות העיקרית (כ-25% מסך התמותה) בישראל. הגורמים לסרטן רבים ומגוונים וכוללים משתנים גנטיים ומשפחתיים, אישיים והתנהגותיים, הורמונליים וסביבתיים. 

 

הממצאים הראו שבגברים היארעות הסרטן גבוהה במובהק מהצפוי לפי נתוני כלל האוכלוסייה בישראל באזורים פריפריאליים.

 

בין השנים 2009-2013 אובחנו בסך הכל 127,498 מקרים חדשים של סרטן חודרני בישראל, 61,180 (48%) מהם בגברים ו-66,318 (52%) בנשים. 

 

תגובות

5. תושב הכפר לפני 2 שנים
החלמה מהירה
4. מנדאלייה לפני 2 שנים
מרזוק אלוהים ישמור אותך למשפחתך אנשאללה
3. אדם לפני 2 שנים
החלמה מהירה
2. חלבי לפני 2 שנים
איש יקר
1. תושב לפני 2 שנים
מרזוק

מומלצים