פרופ' מוחמד ס. ותד, נתמנה לנשיא המכללה האקדמית רמת גן

פרופ׳ ותד מחליף את פרופ' אהוד קוקיה ,שכיהן בתפקיד במשך תשע השנים האחרונות והודיע על פרישתו. המינוי ייכנס לתוקף ב-1 באפריל השנה, ד"ר חיים וייצמן,"הוועדה התרשמה עמוקות הן מאופיו והן מנסיונו העשיר והמגון של פרופ' ותד".

09.03.2024 מאת: פורטל הכרמל והצפון
פרופ' מוחמד ס. ותד, נתמנה לנשיא המכללה האקדמית רמת גן

יו״ר מועצת המנהלים של המכללה האקדמית רמת גן, ד״ר חיים וייצמן, הודיע על מינויו של פרופ' מוחמד ס. ותד, לנשיא המכללה, לאחר שחבר הנאמנים אימץ את המלצת מועצת המנהלים ואישר את המינוי. 


יו"ר מועצת המנהלים של המכללה האקדמית רמת גן, ד"ר חיים וייצמן, אמר: לועדת האיתור שהקמנו הוגשו מספר מועמדויות של פרופסורים ופרופסוריות טובים וראויים. הוועדה התרשמה עמוקות הן מאופיו והן מנסיונו העשיר והמגון של פרופ' ותד והחליטה להמליץ עליו למועצת המנהלים כמועמד להיות הנשיא הבא של המכללה האקדמית רמת גן. מועצת המנהלים קבלה את ההמלצה וחבר הנאמנים החליט למנות את פרופ' מוחמד ותד לנשיא המכללה. מינויו של פרופ' ותד משתלב היטב בחזונה של המכללה השואפת להכשיר את הסטודנטים שלנו במגוון התחומים, להיות אקדמאים איכפתיים, התורמים לקידומה של חברה בריאה, שוויונית וצודקת בישראל. אין לי ספק כי ניסיונו העשיר והמגוון של פרופ' ותד, בין היתר, בענייני משפט, בריאות, ואתיקה, כמו גם המוניטין האקדמי לו הוא זוכה יקבלו ביטוי ביתר שאת בתפקידו כנשיא המוסד, והוא יתרום רבות להמשך תנופת ההתפתחות של המכללה. אנו מאחלים לו בהצלחה".

 

פרופ' ותד מסר: "אני שמח ונרגש להצטרף אל חיק משפחת המכללה האקדמית רמת גן. יחד עם חברות וחברי הסגל, ראשות וראשי התוכניות האקדמיות והנהלת המכללה נפעל להצעדת המכללה אל מחוזות אקדמיים חדשים, ייחודיים, ומאתגרים. זאת,  בשאיפה למקם את המכללה בקדמת החזית האקדמית. אני רואה בתפקידי כנשיא תפקיד של משרת בכיר, וככזה אפעל לשרת את הקהילה האקדמית של המכללה על הצד הטוב ביותר״.

 

בתוך כך יפרוש פרופ' מוחמד ותד מתפקידו כדיקן בית-הספר למשפטים במכללה האקדמית צפת; שם כיהן בשנה שעברה כממלא מקום סגן הנשיא לעניינים אקדמיים.

 

האקדמית רמת גן פועלת זה עשרות שנים, והינה מוסד אקדמי, מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה. המכללה מתמקדת במקצועות בעלי חשיבות לאומית מהמדרגה הראשונה כמו  תוכניות לימוד במקצועות הסיעוד וניהול בריאות, בצד לימודי מערכות מידע, מדעי המחשב, ייעוץ חינוכי, טכנולוגיות למידה דיגיטלית, משאבי אנוש, ניהול, חברה והתנהגות, כלכלה וחדשנות ויזמות. במכללה לומדים למעלה מ-3000 סטודנטים מכל המגזרים והקהילות.


 

פרופ' ותד הינו חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי INSS שליד אוניברסיטת תל-אביב; עמית מחקר בכיר במספר מכוני מחקר ציבוריים מובילים נוספים, מרצה מן החוץ באקדמיה המשפטית בישראל ובחו״ל. עיקר מחקריו של פרופ׳ ותד עוסקים במשפט פלילי חוקתי השוואתי, משפט בינלאומי פומבי, דיני מלחמה, עינויים, וטרור, יישוב סכסוכים, אתיקה מקצועית, בריאות ומשפט, ועוד, והינו מומחה בהיסטוריה של ישראל ובסוגיות הנוגעות לדימוי עצמי ולזהות בחברות רב-תרבותיות.  

 

פרופ' ותד הוא בוגר, בין היתר, הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, לרבות לימודים באוניברסיטת אוקספורד שבאנגליה (תכנית לחילופי סטודנטים) ובוגר לימודים אקדמיים גבוהים בתחום המשפט בין היתר באוניברסיטה העברית בירושלים, ואוניברסיטת קולומביה בארצות-הברית. את כל תאריו הוא סיים בהצטיינות. 


לצד לימודיו זכה פרופ' ותד בפרסי הצטיינות שונים ובמענקי מחקר יוקרתיים מגוונים, בין היתר פולברייט, הלברט, מינרבה, והומבולט והוא משמש חבר מערכת בכתבי עת אקדמיים יוקרתיים. פועלו הציבורי הענף כולל חברות, כנציג האקדמיה, בוועדה הציבורית  לתפקיד היועץ המשפטי לכנסת; יושב-ראש משותף לעמותת קו משווה – פיתוח מנהיגות תעסוקתית בחברה הערבית בישראל; וחבר נשיאות במועצת העיתונות בישראל.

 

פרופ׳ ותד עוסק בצורה נרחבת בענייני אתיקה מקצועית. בין היתר, הוא משמש סגן יושב-ראש בית-הדין למשמעת של לשכת עורכי-הדין במחוז הצפון; יושב-ראש פורום האתיקה של רוטרי ישראל; וחבר בית-הדין לאתיקה של מועצת העיתונות בישראל.  

 

בעברו היה גם מעורב בעבודה דיפלומטית הנוגעת להסברה הישראלית. בהקשר זה הוא עבד בשיתוף פעולה עם משרד החוץ הישראלי, לרבות עם מספר שגרירויות וקונסוליות של ישראל בחוץ לארץ, בין היתר בארצות-הברית, קנדה, וגרמניה.  

 

לצד כל אלה, פרופ' ותד עוסק בפעילות התנדבותית בקהילה ובחברה, בין היתר במסגרת ארגון הרוטרי, שם הוא נבחר לשמש נגיד לרוטרי ישראל לשנת 2026-2025. פרופ׳ ותד הוא זוכה אות פול האריס היוקרתית מטעם קרן רוטרי העולמי על עשייתו ותרומתו לקהילה.

 

פרופ׳ מוחמד ותד הוא זוכה פרס צלטנר היוקרתי לחוקר צעיר בתחום המשפט לשנת 2020, מטעם הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל-אביב; ופרס החוקר הצעיר היוקרתי בתחום לימודי ישראל (בתחום המשפט) לשנת 2015, מטעם האגודה ללימודי ישראל.

תגובות

מומלצים