קצינים ביחידות מבצעיות חשודים בעבירות ביטחוניות
בפעילות משותפת של ימ"ר מרכז, שב"כ, מח"ש והיחידה המרכזית לחקירות מיוחדות במצ"ח, נעצרו לחקירה מספר קצינים המשרתים ביחידות מבצעיות בצה"ל ובמשטרת ישראל, יחד עם מספר אזרחים ותושב מזרח ירושלים, בגין מעורבותם בעבירות ביטחוניות, תוך שניצלו את תפקידם, מעמדם וסמכותם ביחידות בעבור בצע כסף.
חקירה משותפת של ימ"ר מרכז, להב 433, שב"כ, מח"ש ומצ"ח: הקצינים חשודים כי ניצלו את תפקידם, מעמדם וסמכותם ביחידות בעבור בצע כסף
במסגרת חקירתם עלה כי מדובר בפרשייה שיטתית של גניבת כספים ופעולות שוחד שבוצעו תוך שניצלו את תפקידם, מעמדם וסמכותם ביחידות השונות בעבור בצע כסף. המעורבים ניצלו את יכולתם מתוקף תפקידם וזאת לטובתם האישית ומתוך בצע כסף.
במהלך חקירתם בשב״כ ובימ״ר מרכז, בשיתוף יחידת הסייבר של להב 433, נתפסו סכומי כסף של מעל 50 מיליון ש״ח. עוד עלה כי כאשר הבינו חלק מהנאשמים על קיומה של החקירה פעלו על מנת להעלים ראיות ולהכשיל את החקירה.
בתום החקירה הוגשו על ידי פרקליטות מחוז מרכז כתבי אישום כנגד החשודים נגדם בוססה תשתית ראייתית מספקת.
משטרת ישראל, שירות הביטחון הכללי וצה"ל רואים בחומרה רבה את התופעה של ניצול תפקידים לשם קידום טובות הנאה אישיות מתוך בצע כסף באופן שמהווה איום ישיר לביטחון מדינת ישראל ותרומה משמעותית לחיזוק מעמדם של ארגוני הטרור העוינים למדינת ישראל, וימשיכו לפעול בנחישות ולנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותם בכדי לסכל איום זה ולמצות את הדין בחומרה עם כלל המעורבים בכך.

















