בזמן אזעקות שודדי עתיקות נתפסו בחורבה ליד מחלף אליקים

אחת הסיטואציות החריגות שהמלחמה הזו מזמנת: מפקחי רשות העתיקות ולוחמי מג"ב מצאו את עצמם במיגונית עם חשודים שתפסו "על חם" בעת שוד עתיקות באתר העתיקות חורבת חרמש שליד מחלף אליקים בצפון. שני חשודים נחקרו בתחנת משטרת זכרון יעקב, כלי החפירה נתפסו, והחקירה נמשכת.

17.03.2026 מאת: פורטל הכרמל והצפון
בזמן אזעקות שודדי עתיקות נתפסו בחורבה ליד מחלף אליקים

 שודדי עתיקות נתפסו תוך כדי חפירה בלתי חוקית באתר העתיקות חורבת חרמש שליד מחלף אליקים בצפון. במהלך ההובלה לתחנת המשטרה נאלצו מפקחי היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות ולוחמי זרוע היישובים במג"ב חוף, לעצור ולשהות עם החשודים במרחב מוגן, כשברקע אזעקות ויירוטים.

 

האירוע התחיל כאשר התקבלה ביחידה למניעת שוד של רשות העתיקות בצפון אינדיקציה להמצאות שודדי עתיקות באתר העתיקות חורבת חרמש הסמוך למחלף אליקים - אתר בו נחשפו בעבר שרידי יישוב מהתקופות הרומית והביזנטית (המאה ה-1 - ראשית המאה ה-7 לסה"נ).

 

עם הגעתו של הכוח, שכלל את מפקח היחידה למניעת שוד עתיקות, פקח רשות הטבע והגנים וסייר ביטחון של המועצה האזורית מגידו, זוהו 2 החשודים בעיצומה של חפירה בלתי חוקית באתר הקדום, כשברקע אזעקות ויירוטים. השודדים פעלו בתוך בור בעומק של כ-2 מטר, בסמוך לשרידי מתקן חקלאי קדום, אשר שימש, ככל הנראה, כבית בד לייצור שמן. במהלך השוד נפגעו שכבות עתיקות ונותצו כלי חרס קדומים.

 

לאחר תפיסת החשודים הוזעקו למקום כוחות זרוע היישובים במג"ב חוף, שסייעו בעיכוב החשודים ובהעברתם להמשך טיפול. בדרכם של מפקחי רשות העתיקות, השוטרים והחשודים לתחנת המשטרה, נשמעה אזעקה נוספת והנוכחים נאלצו להיכנס למיגונית יחד עם אזרחים שהיו במקום. בתוך המרחב המוגן שהו כ-30 בני אדם' עד חלוף הסכנה. החשודים נחקרו בתחנת משטרת זכרון יעקב, כלי החפירה נתפסו, והחקירה נמשכת.

 

במקרה נוסף שאירע באתר עתיקות באתר חורבת חדרים שבשמורת הטבע חרבת דרכמון בחוף הכרמל, נתפסו שני חשודים תושבי פורדיס כשהם מחפשים עתיקות באמצעות גלאי מתכות, כשבידיהם ממצאים עתיקים שאך נבזזו מהאתר.

 

לדברי ניר דיסטלפלד, מפקח היחידה למניעת שוד של רשות העתיקות בצפון, "למרבה האבסורד, גם בתקופות מתוחות כאלה, כאשר כוחות הביטחון והאזרחים מתמודדים עם איומים ביטחוניים, יש מי שמנסים לנצל את המצב ולחפש עתיקות לשם בצע כסף, תוך פגיעה באתרי המורשת של ישראל. פעילות היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות נמשכת באופן שוטף, גם בצל המלחמה, במטרה להגן על נכסי התרבות והעבר של הארץ ולא נאפשר פגיעה גם במצבים אלו".

 

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים