השבוע צפייה במטר הפרסאידים

הלילה זה מתחיל, בתקופה זו מגיע כדור הארץ למפגש עם שובל כוכב השביט, השיא של המטר הוא בין 9 - 14 באוגוסט. השנה בגלל הירח יהיה קשה לצפות במטר הפרסאידים, כיוון שהירח לא שוקע בשעת ערב מוקדמת, צריך שמיים חשוכים אולי אחרי חצות בלילה שבין 12.8 ל- 13.8.

12.08.2019 מאת: מגד תאבת
השבוע צפייה במטר הפרסאידים

 

מדי שנה בלילה ורק בחצי הכדור הצפוני מה-17 ביולי ועד ה-24 באוגוסט.

מטואר הוא שם כללי לגופים שמימיים קטנים בגודלם, מגושי סלע ועד גרגרי אבק, שנלכדים בכוח המשיכה של כדור הארץ, ונכנסים לאטמוספירה.

החיכוך עם האוויר במהירות גבוהה גורם לגוף להתלהט, החום גורם לפליטת אנרגיה בצורה של אור מהגוף הלוהט ובשמי הלילה הוא זוהר ונראה כמו "כוכב נופל", כפי שהוא מכונה.

חלק גדול מהמטאורים נוצרים מכוכבי שביט גושי קרח וסלע גדולים שנעים ברחבי מערכת השמש במסלולים קבועים ומותירים מאחוריהם שובל של אבק, קרח וחלקיקי סלע.

 

 

כשכדור הארץ חוצה את אחד המסלולים הללו, נוצרת התופעה הקרויה מטר מטאורים, המון חלקיקי אבק וקרח שחודרים לאטמוספרה, נשרפים בה ויוצרים מראה מרהיב של שובלי אור.

את התופעות הללו ניתן לחזות מראש כיוון שגם המסלול של כדור הארץ וגם המסלול של כוכבי השביט ידועים לאסטרונומים ותאריך הפגישה ניתן לחישוב באופן מדויק.

הדרך הטובה ביותר לצפות במטר היא כאשר נמצאים במקום שבו זיהום האור מזערי, מומלץ להתרחק מהעיר ולצאת אל המדבר שם השמיים פתוחים, האורות מעטים, כמו בכל שנה גם השנה נערכים אירועים מיוחד כוללים הרצאות ותצפיות במצפה רמון ואפילו מכבים אורות כדי לאפשר תצפית לפרסאידים.

ביום חמישי ב-15.8 בשעה 19:00 אירוע במרכז הדרוזי לחלל ע"ש אילן רמון בכפר ירכא , הסבר על התופעה הרצאות ותצפית , אירועים אלה בחינם ופתוחים לקהל הרחב.

 

 

סיכום לנושא הפארסידים היום בערב מקיים הרצאה במצפה רמון בנושא ניתן לצפות בקישורים שמספרים את התופעה  מומלץ להכיר ולדעת על התופעה למי שיכול להגיע מוזמן

 

The Perseid Meteor Shower is produced by debris from the 109P/Swift-Tuttle comet. In 2018, Perseids will peak on the night of 12 August into the morning of 1...

תגובות

מומלצים