עורך דין צבאי: שמים סוף לאלימות בצבא

המערכת הצבאית מצטיירת בעינינו כמקום בטוח, מקום שבו דואגים הבכירים לבטחונם ובריאותם של החיילים ומכשירים אותם לקראת פעילות צבאית תקינה. למרבה הצער, זה לא תמיד כך.

05.06.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
עורך דין צבאי: שמים סוף לאלימות בצבא

PIXABAY

 

מפקדים שמנצלים את כוחם וסמכותם עלולים לפגוע בחיילים ולעבור עבירת אלימות, או חיילים בני אותו גדוד עלולים לנהוג באלימות כלפי חבריהם ליחידה. כתוצאה מהאלימות והיחס הבלתי הוגן, חשים הקורבנות מאוימים וחייהם הופכים לסיוט אחד מתמשך. הצבא מתייחס בחומרה למקרי אלימות שונים המתרחשים במערכת ומעמיד את החשודים לדין.

מה נחשב לאלימות צבאית?

מבחינה משפטית, קיים הבדל בין תקיפה חייל להתעללות. התעללות יכולה להיחשב כמעשה שנועד לפגוע בחייל שנמוך בדרגה מהחייל שמכה. תוך ביצוע פעולות השפלה וביזוי, הטלת מורה ופחד על חיילים, הפגנת אלימות הכוללת שימוש בחפצים, איזוק ידיים, כיסוי עיניים, צילום אירוע התקיפה, ביצוע תכנון מוקדם של העבירה ועוד. 

עוברים אלימות בצבא? יש לכם למי לפנות

אלימות בצבא היא נושא בלתי נסלח ועליו צריכים התוקפים לתת את הדין. אם אתם חשים מאוימים בצבא, אם כל חזרה לבסיס ביום ראשון מלווה אתכם בחששות מחודשים, חשוב לפנות לאחראיים על מנת שיוכלו לדווח על הבעיה ולטפל בה. מעבר לכך, אם אתם מעוניינים לקבל את כל הפיצויים המגיעים לכם ממערכת הצבאית ואם אתם רוצים להתנהל כך שלצד הפוגע לא יהיה סיכוי נגדכם, חשוב לפנות לייעוץ משפטי. עורך דין צבאי הוא האדם שיש לפנות אליו כדי לקבל את כל הייעוץ הדרוש. כדאי לבחור עורך דין מנוסה, מקצועי ומומלץ כדי שייצג אתכם בכבוד.

מחפשים עורך דין איכותי שאינו מוותר ואינו מתפשר? עורך דין צבאי שי רודה הוא האדם שכדאי לפנות אליו במקרה של תקיפה והפגנת אלימות. עורך הדין המנוסה והמקצועי, שמכיר את כל סעיפי החוק וההתנהלות של בית הדין הצבאי, ידע לכוון אתכם, ינסח את כתב האישום ויקשר אתכם עם הגורמים הצבאיים הנחוצים. כי כאשר אתם עוברים אלימות, אין סיבה שתעברו את זה לבד. יש אדם שיכול לעזור לכם לצאת מהתסבוכת, להפסיק את האלימות נגדכם ולהוביל אתכם לקראת חיים חדשים ובטוחים יותר.

ומה קורה אם מאשימים אותי במה שלא עשיתי?

עבירות אלימות בצבא הן עבירות חמורות, ואליהן מתייחס בית המשפט הצבאי במלוא הרצינות. העניין הוא שגם לאלימות בצבא עלולים להיות שני צדדים. חייל עשוי להיות מואשם בעבירת אלימות גם ללא עוול בכפו. בין אם הוא נקלע להתעללות בחייל שלא מרצונו וניסה לעצור את המעשה, ובין אם התרחשה טעות בזיהוי. על כל פנים, החייל המואשם עלול להילחץ מחוקרי המצ"ח ולהודות במעשה שלא עשה. גם במקרה זה חשוב לפנות לעורך דין צבאי, על מנת שאיש המקצוע הזה יוכל לבחון את המצב לאשורו, להנחות את הנאשם לקראת המשפט שלו בבית הדין הצבאי ולהתגונן כראוי.

 

תגובות

מומלצים