25 שנה לנפילתם של ניר פורז ונחשון וקסמן

"מסע אל הזיכרון" חבריהם של ניר פורז ונחשון וקסמן יפגשו עם כשלושים מכינות, לפעילות אתגרית לציון 25 שנה לנפילתם, במהלכה יחשפו לסיפור חייהם של השניים, להתרחשויות שהסעירו מדינה שלמה ולערכי הערבות ההדדית ושיתוף הפועלה שכה מזוהים עמם.

02.11.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
25 שנה לנפילתם של ניר פורז ונחשון וקסמן

 

לציון עשרים וחמש שנה לנפילת ניר פורז ונחשון וקסמן, כשלושים מכינות מכל רחבי הארץ יפגשו את חברים של השניים ויעברו עמם חווית למידה אתגרית המצריכה מחשבה, עבודה בלחץ וכמובן שיתוף פעולה וערבות הדדית. הפעילות הינה כחלק מסדרת פעולות שיזמו החברים להעלאת ערכי הערבות ההדדית וחיזוק הזיכרון, ביניהן קריאת קורס במד"א על-שמם, טקס זיכרון בהשתתפות מפקד סיירת מטכ"ל דאז ועוד.

החברים הלוקחים חלק במיזם: "רצינו להגיע באופן בלתי אמצעי אל הדור הצעיר, שעוד מעט מתגייס ולא נחשף לאירוע. לספר לצעירים על נחשון וניר, להסביר מה הנגיעה האישית של כל אחד מאיתנו ומה לקחנו ממנו לחיים"

3-6 בנובמבר בחודש נובמבר יצוין עשרים וחמש שנה לנפילתם של ניר פורז ונחשון וקסמן (האזכרה תתקיים לפי התאריך העברי בי' בחשוון, 8 בנובמבר). החברים לצבא ולחיים, בשיתוף המשפחות, יזמו סדרת פעילויות, במטרה להגביר את המודעות בקרב הקהל הרחב והצעיר. אחת הפעילויות המרכזיות הינה "מסע אל הזיכרון" שמטרתה להפוך את ההיכרות עם פרטי האירוע לחוויה משמעותית, שתטביע את חותמה על תלמידי כעשרים מכינות קדם צבאיות, שטרם נולדו כשהוא התרחש. מדובר במכינות בכל רחבי הארץ מאל-רום בגולן, דרך חורפיש, לוד ועד מושב פארן שבערבה.

המארגנים החליטו שלא לקיים פעילות לימודית "רגילה" ובמקום זאת, להפגיש את המכיניסטים  עם החברים של ניר ונחשון. יחדיו הם יעברו חווית למידה אתגרית, במהלכה יחשפו לסיפור חייהם של השניים, להתרחשויות שהסעירו מדינה שלמה ולערכי הערבות ההדדית ושיתוף הפועלה שכה מזוהים עמם.

במהלך הפעילות שפותחה בהתנדבות ע"י קים סיגל פולקמן, מפתחת תוכניות לימוד חוויתיות, שתימשך כשעתיים, המשתתפים יצפו בכתבת חדשות ששודרה לפני עשרים וחמש שנה, בה מופיע פריט שהוא הקוד המאפשר פתיחה קופסה נעולה. הם יקראו את קורות החיים של ניר ונחשון, יערכו חישובים על גבי מפה כדי לאתר את המרחק בין נקודת החטיפה לנקודת המסתור ועוד. חלק אחר בפעילות יכלול שימוש בשפת הדגלים ומשימה של העברה של כדור דרך צינורות קצרים, הדורשת שיתוף פעולה מכל חברי הקבוצה. המשותף לכל המשימות שלא ניתן לפותרן לבד, ללא שיתוף פעולה וערבות הדדית וחלק מהפעילות תוקדש לדיון על ערכים אלו.

לדברי החברים שעסקו בפיתוח המיזם "רצינו להגיע באופן בלתי אמצעי אל הדור הצעיר, שעוד מעט מתגייס לצבא ולא נחשף לאירוע. חשוב לנו לדבר  עם הצעירים, לספר להם על נחשון וניר, להסביר מה הנגיעה האישית של כל אחד מאיתנו ומה לקחנו ממנו לחיים. וכמובן להרחיב לדיון פתוח ומפרה, על ערבות הדדית והשפעותיה על היחידים ועל החברה הישראלית".

 

 

תגובות

מומלצים