מדוע כדורגלנים נוטלים סטרואידים
תופעה חדשה במגרשי הכדורגל ולפחות בליגות הנמכות שימוש בסטרואידים מה שגורם לניפוח השרירים שמזרימים יותר אוויר לגוף. הסכנה היא ממשית ולפעמים מידית. מיוחד לגולשים
שימוש לרעה בסטרואידים, ספורטאים וצעירים לוקחים סטרואידים כדי לנפח את שריריהם, לאחרונה החלו שחקני כדורגל ליטול סטרואידים והסכנה כאן ששימוש בסטרואידים מחייב אימונים יומיומיים של לפחות 3 שעות כל יום.
לאחרונה מתרחשת תופעה מוזרה של נטילת סטרואידים ע"י כדורגלנים במשחקי ליגה, למרות שכולם יודעים שהשימוש בסטרואידים אסור לפי החוק.
סטרואידים אנבוליים שהם בונים שרירים, השריר מתחיל לגדול להתנפח אבל על הדרך זה פוגע בהרבה מערכות, כלי דם, לב, מערכות נפשיות, עצבים, סרטן, אי שפיות, דום לב, בנוסף זה פוגע בפוריות.
הסטרואידים האנבוליים, הינם חומרים מלאכותיים בדומה להורמון המין הזכרי - טסטוסטרון.
זה לא כדור סימפטי, אנשים שנוטלים סטרואידים מסתכנים, זה גורם לאדם להתאמץ יותר מאשר האדם צריך. יש לציין שלקחת סטרואידים, זה חייב מרשם שלא נותנים למטרות אלה לא הרופאים ולא הרוקחים.
כדורגלנים אסור להם להשתמש בשום כדור ממריץ, מי שלוקח פעם ירצה לקחת עוד ועוד, כדור כזה ממכר.
קשה לזהות בפועל מי לוקח כאלה כדורים, אבל בחדר כושר בפיתוח גוף אפשר לזהות לפי הגודל של הגוף. בכדורגל, זה רק דרך מעבדות.
דוגמת מה שקרה עם לאנס ארמסטרונג רוכב האופניים האגדי ואלוף העולם במרוץ טור דה פראנס שרק אחרי 15 שנה גילו שהוא לקח סטרואידים וכל תאריו נשללו ממנו.
קשה להבחין או לגלות מי מהספורטאים נוטל סטרואידים, זה הולך רק לפי בדיקות של מעבדות. כי יש חומרים שקשה מאוד לזהות. זה סם ממריץ שזה לא לצורכי ספורט.
לגבי קפאין: יש כמות מוגבלת שצריכים לצרוך ביום, צריך לדעת מתי לקחת, למשל לפני אוכל ואחרי אוכל בשעה, אסור לקחת קפאין. לספורטאים קפאין הוא דבר מאוד טוב שמעלה את האדרנלין ואת רמת הדופק.
יש לציין כי קפה זה דבר טוב כי הוא מגיע מהטבע, לא מכניסים אליו חומרים ממריצים.
כיוון שסטרואידים הוא דבר לא חוקי, בבתי מרקחת לא מחזיקים בהם. אותם משתמשים בסטרואידים יודעים להשיג ממקורות לא חוקיים, כאלה שמוברחים מחו"ל וחלקם אפילו סטרואידים שמיועדים לשימוש בחיות ולא לבני אדם, למשל לסוסי מרוץ, אותם משתמשים לוקחים ומזריקים.

בכדורגל אסור לקחת כאלה כדורים וכל כדור שיש בו ממריץ, אפילו אם מדובר בתרופה, אסור לפי חוקי ההתאחדות לכדורגל.
על מי נופלת האחריות בעניין זה , אם ספורטאי לקח סטרואידים ונפגע?
עוסק בתחום התרופות אומר לנו: " האחריות נופלת על מי שנתן לו את הקופסה, בעניין הזה משרד הבריאות מתעלם מהעניין הזה בכלל. אני לא מחזיק כאלה דברים".
יש לציין שלספורטאי אדם בוגר, מותר לקחת עד 200 מ"ל קפאין ביום.
בנוסף לקפאין יש עוד הרבה חומרים ממריצים, איך מזהים תופעות של נטילת כדורי סטרואידים?
עוסק בתחום התרופות אומר לנו: "הגוף מתפתח אחרת, מי שלוקח את הכדורים האלה, הגוף שלו גודל בעזרת הכדורים, אלה אנשים שבגיל 40 45 נהיה להם הרבה נזק גופני ומחלות, ניוון שרירים, דום לב ועוד".


















