כל מערך הכבאות ועובדי מד"א יקבלו את אות מלחמת לבנון השנייה
ועדת חוץ וביטחון של הכנסת אישרה תיקון לחוק לפיו כל עובדי מערך הכבאות ומד"א יקבלו את אות מלחמת לבנון השנייה. נציב כבאות רב-טפסר שמעון רומח ומנכ"ל מד"א רמ"ג אלי בין מרוצים מתיקון החוק ובמיוחד בימים אלה שעובדי מערך הכבאות ועובדי מד"א עושים לילות כימים להגנת התושבים.
כזכור, על פי אמות המידה שקבעה וועדת השרים לסמלים וטקסים הוגבל מתן אות מלחמת לבנון השנייה רק למי ששירת בחזית הצפון במשך 8 ימים ברציפות.
כתוצאה מכך הופלו לרעה כל עובדי גופי החירום האזרחיים-כבאות ומד"א-שנטלו חלק במאמץ המלחמתי לאו דווקא בחזית הצפון.
נציב כבאות והצלה רב-טפסר שמעון רומח ומנכ"ל מד"א רמ"ג אלי בין מחו בפני משרד הביטחון על הקביעה "זכותם של כל עובדי מערך הכבאות ואנשי מד"א לקבל את האות אינה נופלת מזו של חיילי צה"ל שלא השתתפו בלחימה ובכל זאת קבלו אותו" טען רב-טפסר רומח.
בסופו של דבר אמץ משרד הביטחון את עמדתם של רומח ובין ושנה תקנה שמאפשרת חלוקת האות לכלל עובדי מערך הכבאות ומד"א.
כאמור, התקנות אושרו על ידי וועדת חוץ וביטחון של הכנסת ובקרוב יתפרסמו ברשומות.
"רק סמלי הוא שבימי חירום אלו, בהם העורף שוב סופג טילים ועובדי מערך הכבאות ועובדי מד"א עושים לילות כימים להגנתו, יזכו עובדים מסורים אלה להכרה רשמית על תרומתם לביטחון המדינה במלחמת לבנון השנייה" אמר רב-טפסר רומח.
מנכ"ל מד"א, רמ"ג אלי בין, מברך על ההחלטה ועל תיקון האפליה והודה לכל מי שסייע לשנות את הקריטריונים ולכלול את מערך הכבאות וצוותי מד"א בין מקבלי האות "צוותי מד"א והכבאים הם תמיד בחוד החנית של חזית העורף, אז וגם היום" אמר מנכ"ל מד"א.
צילום: דוברות מד"א














