שמחה אהבה והרבה רוח טובה בבית ג'ן

בית ג'ן יודעת לעשות שמח, זה היה משהו שקשה לשכוח, קבלת הפנים, הארגון והסדר, הבטיחות והשמירה על חיי המבקרים, ראש המועצה עו"ד ראדי נג'ם יחד עם עובדי המועצה והשותפים וריחות דוכני המאכלים, נתנו למאות המבקרים את הטעם המיוחד.

25.09.2021 מאת: חסין חלבי, אמילי חלבי, חלא חלבי

פסטיבל בית גאן 2021

 

בכניסות לכפר בית ג'ן, התייצבו סדרנים שכיוונו את הרכבים למקום הפסטיבל בהר הגבוה ביותר בבית ג'ן, מיניבוסים העבירו את המבקרים ממקום למקום, האוויר הטוב, האווירה והאנשים והכנסת האורחים החמה, השלימו את התמונה למקום המיוחד, שלא במקרה קראו לו בית ג'ן פנינת הגליל.

 

הדוכנים הרבים של המאכלים האותנטיים, הסלטים, השתייה הטבעית והממתקים, בנוסף לעמדות האומנות המגוונת, של אמנים שהגיעו מכל פינה, לקחת חלק בפסטיבל המיוחד, שהתקיים בשישי והיום שבת היום האחרון.

 

חוויה משפחתית שלא תשכח במהרה, זה הוא אירועי תרבות, מחול ומאכלים אותנטיים פסטיבל "אלערזאל" מושג חדש בערבית שמתאים לסוכה ומסמן נוטרות.

 

 

ראש מועצת בית ג'ן עו"ד ראדי נג'ם שהצטרף אלינו לסקירה שערכנו בין הדוכנים השונים, הסביר לנו ולאורחים על חשיבות השתתפותם של המבקרים מכל הארץ, כתרומה לכלכלה בבית ג'ן ובמיוחד התרומה של הפסטיבל לאמנים ולאנשי החינוך ולבעלי הדוכנים השונים, שהשתתפו ביומיים של הפסטיבל.

 

הפסטיבל מתקיים בהר הגבוה ביותר בבית ג'ן, ממנו אפשר לראות את החרמון, הר לבון, הכנרת והרי הירדן, הים התיכון, הפסטיבל מתקיים תוך שמירה על התו הירוק.

 

כפר בֵּית גַ'ן בגליל העליון, כפר שכלל תושביו דרוזים, הכפר שוכן בלב שמורת הר מירון, גובהו הממוצע 950 מטר ובשכונות הגבוהות הגובה מגיע עד 1,040 מטר מעל פני הים.

 

בשנת 1964 הוכרז היישוב כמועצה מקומית במחוז הצפון בישראל. שטח השיפוט שלה הוא 5,079.

 

 

גם ילדי אשכול הגנים לקחו חלק בהכנת מוצרים מאבנים וציוד שונה, שבעזרת ההורים והמחנכות הגננות הג'ר זידאן ואלהאם אבו חייה שהציגו וידעו לשווק את מה שהם הביאו, השתיים דיברו על חשיבות התפתחות הילד, במיוחד באירועים מהסוג הזה בו יש הרבה מבקרים.

 

פגשנו את אמאל קבלאן אמנית שמציירת על הפנים של הילדים, היא אוהבת את המקצוע ומאוד טוב לה שיש פעילות כזו של הפסטיבל, שתדאג להם להיות במרכז העניינים ותתן להם את השמחה והחיוך ואמאל היא אישה שמחה ומשדרת הרבה אנרגיות.

 

בלטו בין האמנים והאמניות עלאא ערמון ממגדל שמס, מוניב קבלאן מבית ג'ן, גאדה חשאן מגוליס, אימאן כנעאן ונורה חביש מירכא.

 

 

 

ראודה מוראד קייס אחת המארגנות והשותפה להכנות של הפסטיבל, היא משמשת תקציבנית, אישה מקצועית, שיודעת להוביל ארגון גדול ויודעת לגייס את כל הטובים למטרה, ראודה וקבוצת האמנים שהגיעו מהגולן המשולש והגליל, עשו עבודה שבלטה מאוד לכל עין, והייתה הרבה התעניינות מצד המבקרים בפסטיבל בפינת האמנים. ראש המועצה התפלל שאולי אחת היצירות היפות שבפסטיבל תיפול על עין של ארגון או בעל עסקים גדול שירכוש את היצירה, שתהפוך אותה למפורסמת ויקרה בעולם האומנות.

 

 

 

סרטון כל התמונות מהפסטיבל בבית ג'ן

 

 

 

האמנית ג'ולנאר קבלאן ח'טאר, מגלפת בעץ, שעושה עבודות מיוחדות. זו אחת האמניות שעובדות קשה פיזית עם עץ, אבל עבור ג'ולנאר העץ הוא חבר טוב, שברגע שהיא מתחילה לעבוד איתו העץ הופך לפלסטלינה, בסוף יש עבודה מדהימה לג'ולנאר שתקוותה לפרוץ ולהתקדם כמה שיותר באומנות בארץ ובעולם.

 

חשוב לציין שהמחירים של מוצרי האוכל, השתיה, ודברי האומנות הנוספים, נמכרו במחיר סמלי ועל זה כל הכבוד להם.

 

 

 

 

בפסטיבל בלט במיוחד הדוכן של החיות והנחשים של אמל זידאן, זו הייתה הזדמנות להשתחרר מהפחד ולהתחבר לחיות ובמיוחד לזוחלים, הנחשים והלטאות השונות.

 

את האירוע איבטחו צוותי מד"א אשר מתחנת מד"א מעלות.

 

בקיצור, למי שלא הגיע בשישי, שיגיע היום שבת, הבטיחו חוויה וצדקו.

 

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים