5 דברים מעניינים שלא ידעתם על תואר בחינוך מיוחד

בפעם הבאה שישאלו אתכם "מה תעשו עם תואר בחינוך במיוחד?" התשובה שלכם תהיה : "הרבה והרבה מאוד". לפי דוברות משרד החינוך, בשנת 2017 לבדה, למעלה מ 230,000 אלף תלמידים מן הגיל הרך, בית הספר היסודי והעל יסודי הוגדרו כתלמידים בעלי צרכים מיוחדים.

30.01.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
5 דברים מעניינים שלא ידעתם על תואר בחינוך מיוחד

 

1.הביקוש לעובדים בתחום נמצא בעלייה מתמדת.

המספרים האלו צפויים לגדול עוד יותר בשנים הקרובות ואיתם גם הביקוש לבעלי תואר בחינוך מיוחד ותעודת הוראה מתאימה.

הביקוש בישראל בלבד עלה ב 57% בעשור האחרון, כשהמגמה העולמית ובמדינות ה- OECD בפרט דומה. לצד הביקוש הגבוה, הדרישות לתואר בתחום, הכשרה מעשית ותעודת הוראה הופכים את בוגרי התואר בחינוך מיוחד לכוח עבודה חשוב, מיומן ונדרש.

הוראה הינה אחד מחמשת המקצועות לצד רופאים ומנהלים בכירים, שאינם עומדים להיכחד או להצטמצם בעקבות תהליכי אוטומציה בזמן הקרוב. חינוך מיוחד מהווה את חוד החנית של החדשנות בתחום החינוך כי מגמת השילוב מצורפת לכל מסלולי ההוראה והלימוד, ובשלבים וגילאים מגוונים.

2. אפשרויות הקריירה מגוונות מכפי שנראה לכם.

תואר בחינוך מיוחד פותח אפשרויות קריירה שחוצות את גבולות בית הספר. מכוני מחקר, עמותות וגופים קהילתיים זקוקים באופן מתמיד לבעלי תואר בחינוך מיוחד שישתלבו בשורותיהם בתפקידי מפתח. זה לא מחזה נדיר לראות מנכ"לים, מנהלי פרויקטים ואנשי אסטרטגיה בעלי תואר בחינוך מיוחד.

ניידות בקריירה מגיעה גם עם ניידות פיזית, משום שאין אפליה בביקוש בין המרכז לפריפריה, בין ערים לבין אזורי ספר ומושבים. בוגרי המסלולים של חינוך מיוחד מבוקשים במגזר הציבורי, הקהילתי ואפילו הפרטי כיזמים ומנהלים חיצוניים, וזאת בגלל כישוריהם המגוונים והידע הייחודי שהם צוברים. בעלי תואר בחינוך מיוחד עשויים אף להמשיך את ההתמחות שלהם ולהפוך למומחים התנהגותיים שמשולבים בתפקידי מפתח של עמותות, ארגונים וחברות טכנולוגיות מן המגזר העסקי.

3. זהו תואר עם דגש על עבודה קבוצתית ודאטה.

אנחנו רגילים לחשוב על חינוך מיוחד כתוצר של עבודת אחד על אחד בלבד, אולם זהו רק קצה הקרחון. תוכניות העבודה הייחודיות שלומדים לפתח הינן פרי של מחקר, התייעצות, השוואה ושכלול. הקהילה של בוגרי חינוך מיוחד דרך אגב היא בינלאומית וצומחת בהתמדה. עובדים בתחום החינוך המיוחד נחשבים ובצדק לשחקנים קבוצתיים מוערכים על ידי מעסיקים פוטנציאליים בהרבה תחומים. פרודוקטיביות, שכלול והתייעלות מתחברים לנו אסוציאטיבית עם תעשייה וניהול, אולם התחום של חינוך מיוחד גם מכיל את הערכים האלו ומעשיר אותם.

4. חינוך מיוחד זו עבודה מספקת, ולא רק מטעמים אידיאולוגיים.

חלקנו התרגלנו לחשוב על חינוך כעבודה שוחקת וחד-גונית אל מול כיתות מלאות במיוחד, אולם חינוך מיוחד מציע הרבה יותר אתגרים ומגוון מן הנראה לעין. מטרת השילוב של ילדים בעלי צרכים מיוחדים במערכת החינוך מצריכה יצירתיות, מסירות, תשומת לב לפרטים ולמידה מתמשכת. תוסיפו לכל המוזכר למעלה גם את הסיפוק הרגשי של נתינה, יצירתיות, ערכים ועזרה לקהילה, ותקבלו את התמונה המלאה של מסלול קריירה בחינוך מיוחד: מסלול קריירה ואקדמיה עם המון פוטנציאל של צמיחה אישית ומקצועית, ומגוון.

5. חינוך מיוחד הינו תחום מאוד טכנולוגי.

התחום ממשיך להשתכלל ללא הפסקה, בהיבטים הטכנולוגיים ובהיבטים ההתנהגותיים. בנוסף לשילוב במערכות החינוך, בעלי תואר בחינוך מיוחד מחוזרים גם על ידי המגזר העסקי טכנולוגי. הידע של שילוב ילדים עם צרכים מיוחדים נדרש גם על ידי ארגונים המעוניינים לשלב מבוגרים בעלי צרכים מיוחדים וזאת משום  שהמגזר העסקי כבר מבין את הפוטנציאל הכלכלי העצום שיש בשילוב של בעלי צרכים מיוחדים גם בעבודה.

הרבה מאוד טכנולוגיות למידה שמשמשות פלטפורמות של מפתחי תוכנה למשל, נוצרות ומשתכללות בשיתוף עם מומחים מן התחום של החינוך המיוחד ולא במקרה. אם חיפשתם קריירה משעממת, חינוך מיוחד איננו המסלול בשבילכם כי מדובר בתחום מאתגר ומגוון שנמצא בהתפתחות וצובר תאוצה.

מכללת אוהלו בקצרין מציעה מסלול לחינוך מיוחד מיוחד הכולל תואר ראשון בחינוך מיוחד, תעודת הוראה ועוד שתי תעודות מקצועיות נוספות: תעודת משלבי פעילות בעלי חיים במערכת החינוך ותעודת מתאמי ומלווי שילוב בבתי ספר. רוצים לקבל עוד פרטים? או לשמוע איך מתקבלים? השאירו לנו פרטים כאן ונציגינו ישמחו לשוחח אתכם.

 

תגובות

מומלצים