כך תהפכו את הבית למכונה חוסכת מים

למרות שהיא יושבת לרגליו של ים גדול, ישראל היא מדינה יבשה יחסית במשקעים. כולנו זוכרים את הקמפיין המפורסם שהזהיר את כולנו ש"ישראל מתייבשת", ולמרות שאחרי הגשמים האחרונים כמות המשקעים הייתה נכבדת בהחלט, אסור לנו לנוח על זרי הדפנה.

05.07.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
כך תהפכו את הבית למכונה חוסכת מים

אומנם כדור הארץ הוא כוכב לכת שרובו מים, אך מתוך כל הכמות הבלתי נתפסת הזו, רק כ-2% הם מים מתוקים, ומתוכם פחות מ-1% נגישים לאדם.

מעבר לטיפול המקצועי שנוקטת המדינה בנושא, כגון מפעלי התפלה, טיהור מים לשימוש חוזר והיטלי צריכה עודפת – גם אנחנו, הצרכן הפרטי, יכולים וחייבים לעשות ולפעול כדי לחסוך במים.

למרבה המזל, תחום עיצוב הבית מציע לנו מגוון כלים ואפשרויות לחיסכון במים.

התקנת חסכמים

הכורח הוא אבי ההמצאה, כך אומר פתגם ידוע, ואכן החסכם הוא המצאה ייעודית שנועדה לצמצום צריכת המים במדינתנו היבשה. רחצה יומית מבזבזת עד 30% מהמים בכל בית אב בישראל. החסכם מותקן על גבי פיית הברז, ובאם הוא פועל כראוי ניתן לחסוך עד כשליש מתצרוכת המים. התקנת חסכמים בכל הברזים במבנה, תהווה הבדל משמעותי – גם בצריכה וגם בחשבון המים. שווה.

הקפדה על ברזים תקינים

ברז דולף ומטפטף יכול לבזבז עד 60 ליטר מים ביום! יש לוודא שסוגרים את הברזים היטב בתום כל שימוש, וכן לוודא שהברזים עצמם תקינים ואינם דולפים גם לאחר שסגרנו אותם. מוטב להשקיע ולקנות כמה ברזים חדשים, מאשר להתמודד עם חשבון מים מפלצתי.

כלים סניטריים חסכוניים במים

כיום ניתן לרכוש מגוון כלי סניטריה חסכוניים, ובהם אסלות החוסכות יותר מ-30% מים; ברזים חסכוניים המגיעים עם "חסכמים מובנים" ועוד. ההתפתחויות בתחום זה עוד יביאו פלאים נוספים, שיסייעו לנו לחסוך גם במים וגם בעלויות הכרוכות בהם.

להשתמש בפחות מים

בשתייה אסור לחסוך בשום מצב, ובייחוד בימות הקיץ החמים; אבל אין זה אומר שאי אפשר לחסוך בהיבטים אחרים. מקלחת, צחצוח שיניים, נטילת ידיים, הורדת מים באסלה (עם הידית הקטנה ולא הגדולה), שטיפת הבית והרכב, הפעלת מדיח כלים ומכונת כביסה… כל אלו יכולים להתבצע בדגש על שימוש בפחות מים. לדוגמה – רוב האנשים משאירים את הברז פתוח כשהם מצחצחים שיניים. חבל על כל טיפה!

אופציה נוספת (אבל כנראה פחות חביבה, ואפשר להבין למה) היא לא להדיח את האסלה בכל שימוש. אם כל מה שעשיתם היה להטיל את מימיכם בלבד - ממש לא חייבים להדיח אסלה שלמה לכבוד המהלך. הרי ממילא ניכנס שוב לשירותים כדי לעשות פיפי, אז אפשר לחכות לסבב הרביעי או החמישי - ורק אז להדיח את האסלה (עם הידית הקטנה, כמובן).

תיקון פיצוצים, סתימות ונזילות בצנרת

כאשר יש נזילה גלויה הדבר קל יותר לאיתור, אך לעתים יש נזילות סמויות שמתגלות רק אחרי שכבר מאוחר, וסימני העובש כבר החלו. כדאי ורצוי לעשות בדיקת רטיבות בכל קיץ, ולוודא שהבית לא מכיל צנרות מפוצצות ולא תקינות שיכולות לבזבז מים. כמובן שאם יש צורך בהחלפת הצנרת, רצוי להשתמש בסוגים המתקדמים ביותר, שיכולים להחזיק מעמד עשרות שנים לעומת הצנרות הישנות.

שימוש חוזר במים

המזגן שלכם מטפטף כל הקיץ? שימו דלי מתחת לצינור, אספו את המים המיותרים והשקו את העציצים, את החצר והגינה. אפשר גם לנצל את הדלי המלא לשטיפת הרכב. בהחלט עדיף מאשר להפעיל ממטרות במשך חצי שעה או לשטוף את הרכב עם צינור, ולתת לכמויות בלתי נתפשות של מים ללכת לאיבוד.

מערכות מים אפורים

כאן מדובר על מערכת מתקדמת יותר שדורשת השקעה; אך הרווח גדול מאוד. מים אפורים הם מי הקולחין שמשמשים להדחת האסלה, לרחצה באמבטיה, להדחת הכלים, לשטיפת הכביסה ועוד. מכיוון שמדובר במים נקיים יחסית לשימוש (אבל לא לשתייה), מערכת מים אפורים עושה שימוש חוזר באותם מים מספר פעמים – ובכך חוסכת כמויות (כמעט 50%) ועלויות.
 

באדיבות נעמן - רשת חנויות לכלי בית ומטבח

 

תגובות

מומלצים