דמי טיפול לארגוני מעסיקים הפטור לקיבוצים ומושבים יימשך

בדיון שנערך בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת, הודיעו נציגי משרד העבודה והרווחה כי הם נסוגים מהצעתם שלא לפטור מפעלים שלקיבוץ או מושב יש שליטה בהם, מתשלום דמי טיפול ארגוני לארגוני מעסיקים.

03.10.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
דמי טיפול לארגוני מעסיקים הפטור לקיבוצים ומושבים יימשך

בשאר הפטורים הקיימים כיום לא התקיים עדיין דיון.

הישיבה עסקה בתקנות שהגיש משרד העבודה והרווחה לוועדה, המבקשות לעדכן את נושא תשלום דמי הטיפול לארגוני מעסיקים אשר חוקק בשנת 1977.

המשרד מציע בין היתר להגדיר במדויק מיהו ארגון הזכאי לתשלום, לעדכן את שיעור דמי הטיפול, לבטל ריבית על אי תשלום במקרים מסוימים, לחייב הודעה כתנאי לגביה, לעדכן שיעורי פטור לעסקים קטנים וחדשים ולהפחית משני שליש לחצי את דמי הטיפול למי שחבר גם בארגון "סקטוריאלי". במהלך הדיונים נשמעות דרישות ממעסיקים קטנים לפטור אותם מ"כפל תשלומים", הן לארגון מעסיקים והן לארגון הסקטוריאלי.

יו"ר הוועדה ח"כ אלי אלאלוף (כולנו) אמר בדיון כי הוא מתנגד להצעות שחוסמות התארגנויות מעסיקים חדשות והביע הסתייגות משימור כוח רב בידי ארגוני מעסיקים גדולים: "התקנות האלה לא רלוונטיות, אם הן אינן שקופות ומיטיבות בעיקר עם עמותות עותומאניות שאינן שקופות. אוי ואבוי למי שיעז לבטל התארגנות חדשה. זה הבסיס של הדמוקרטיה. מה אנחנו, מדינה טוטליטרית שרוצה להבטיח ארגון שייוולד כשכבר מיליון חברים באמתחתו?". אלאלוף דרש להסדיר בתקנות גם התייחסות גיאוגרפית: "ארגונים רבים בפריפריה משלמים דמי טיפול ללשכות מסחר במרכז הארץ ולא זוכים ליהנות מהפירות כמו ארגונים שנמצאים בתל אביב".

סגנית בכירה ליועמ"ש משרד העבודה והרווחה, עו"ד דבי אליעזר: "אנחנו מעוניינים לחזק את יחסי העבודה במשק ולתת ביטוי לחופש ההתארגנות, אך בד בבד למנוע קיום של ארגונים קיקיונים".

עו"ד דרור שטרום המייצג את איגוד לשכות המסחר: "עסקים קטנים לא רוצים להיות נעולים בידי ארגון אחד. התקנות עשויות ליצור מונופול סטטוטורי, וזה דבר שהוא פסול. מה עם חופש הבחירה?". עם זאת, הבהיר שטרום כי הוא תומך בצורך לדרוש מינימום סביר לכמות החברים בארגון מעסיקים.

ח"כ מיכאל מלכיאלי (ש"ס) קרא לא לכפות על עסקים קטנים תשלום ואמר כי על המדינה לכפות סטנדרטים על ארגוני המעסיקים.

ח"כ מירב בן ארי (כולנו) הצטרפה לקריאה ואמרה: "יש לאפשר לעסק צומח, שבקושי מחזיק את הראש מעל המים, להצטרף ולשלם באופן וולונטרי".

ח"כ מיכל בירן (המחנה הציוני) אמרה בתגובה: "לולא ארגון שדואג להם, העסקים האלה לא היו מגיעים לזכויות כאלה. אני חוששת מהיעלמות של ארגונים ייעודים".

ח"כ שרן השכל (הליכוד): "זה אבסורד לגבות כפל של דמי טיפול. זה חמור ופוגע בעסקים הקטנים".

ח"כ רועי פולקמן (כולנו): "יש להנחיל שקיפות על הארגונים ולקבוע אמות מידה ברורות".

ח"כ איתן ברושי (המחנה הציוני): "יש צורך בגמישות ובתחרות, אבל יש למנוע הפקרות ומעבר בין ארגון אחד למשנהו כל שנה".

ח"כ עבד אל חכים חאג' יחיא (הרשימה המשותפת): " דווקא כאן רוצים לשחוט את הפרה הקדושה של תחרות? אם היה עושק, למה שלא נתקן?".

טרם התקיימו הצבעות על התקנות והדיונים בנושא יימשכו.

 

תגובות

מומלצים