בית בד אלזיתון פקיעין מזמין אתכם לחוויה מיוחדת
בית הבד המודרני אלזיתון בפקיעין, בהנהלת אבו אמיר מחמד עאמר, שצבר עשרות שנים של ניסיון בייצור שמן זית איכותי, זמין וערוך לפתיחת עונת מסיק הזיתים, מחמד "בגלל איכות המכונות שלנו והשמן שמייצרים, אנחנו ממשיכים לייצג את המדינה בתערוכות השמן העולמית".
בית בד אל זיתון פקיעין
בשנים האחרונות, חוגגים בתי הבד את פסטיבל ימי ענף הזית, המסיק מביא עימו משמעות וחיבור האדם לאדמה והופך לחגיגה משפחתית וחברתית.
אבו אמיר צופה שנה מבורכת בזיתים, ומזמין את כל הפלאחים להגיע עם הזיתים לבית הבד אלזיתון עם המכונות הכי חדישות, שמבטיחות שמן זית כתית מעולה, בכבישה קרה.
בית בד אלזיתון, על הדרך הראשית המובילה מצומת חוסן ואגם מונפורט לכיוון כפר פקיעין, בין מטעי הזיתים, עשרות שנים של ניסיון בתחום ייצור שמן הזית. הנהלת בית הבד מזמינה אתכם להגיע לטעימות, אבו אמיר 0508228100
אבו אמיר: "בתערוכת שמן הזית באיטליה ובספרד הבאנו כבוד למדינת ישראל ואנחנו ממשיכים להוביל בתחום".
במשך שנים הגיעו טועמים ממועצת שמן הזית, לטעום את שמן הזית של אבו אמיר. לאחר שהתלהבו מאיכותו ומסגולותיו, בחרו בשמן הזית מבית הבד שלו, לייצג את ישראל בתערוכה באיטליה ובספרד.
אבו אמיר מספר על השמן המיוחד שמגיע ממרחבי הגליל, מעצי זית עתיקים בני מאה עד אלפי שנים, שגדלים באזור מגוריו. .
הקריטריונים לשמן איכותי ומשובח
בשלות הזיתים - הנטיה של רובנו לחשוב ששמן ירוק הוא איכותי יותר מתבררת כלא נכונה, לפעמים בעל המטע מוסק את הזיתים טרם הבשלתם ואז השמן יוצא חריף יתר על המידה ושורף בגרון. לכן חשוב שהמסיק יעשה כשהזיתים בשלים דיים, אז גם הגוון שלהם משתנה. שמן זית איכותי הוא דווקא כזה, שהצבע שלו נוטה לצהוב.
סוג הזית- הזן הסורי הוא אחד מהזנים השכיחים והאופייניים לאזור הגליל, הזית הסורי מוצאו מלבנון מהעיר צור ולא כפי ששמו מטעה. הוא נחשב לאחד הזנים המניבים שמן איכותי, אך ישנם זנים איכותיים נוספים כמו, ברנע, פיקואל, פישולין, קורנייקו, ארביינקא, נאבלי, מנזלינו כאשר כל אחד מהם אופייני לאזור גדילה אחר בארץ.
האזור הגיאוגרפי - יש חשיבות רבה לאזור גדילת העצים ולמזג האוויר, התורמים לאיכות הפרי. קריטריון נוסף בא לידי ביטוי, גם בגילו של העץ.
מהירות הבאת הפרי אל בית הבד יש צורך בהבאת הזיתים ביום המסיק לבית הבד, אחרת חומציות השמן עולה והאיכות נפגמת.
כמו כן אין לאסוף זיתים שנשרו והחלו מתייבשים.
כבישה קרה - גריסת הזיתים עד טמפרטורה של 35 מעלות.
שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה, בעל חומציות 0.5 עד 0.8 נחשב לטוב ביותר.
על מנת לשמור את שמן הזית יש להמנע ממגע עם חמצן, אור וחום, לכן מומלץ שהשמן יהיה או בבקבוק זכוכית כהה, או בפח מגולוון.
בית הבד של אבו אמיר מארח את כולם בעונת המסיק, ואחרי העונה המקום ממשיך להיות פתוח למכירת שמן זית ומוצרי שמן.


















