משפחות מג'דל שמס בחרו בחיים
שנה לאסון בו טיל של חזבאללה פגע ורצח 12 ילדים ונערים ופצע רבים מהם בעת ששיחקו במגרש הכדורגל במג'דל שמס, המשפחות השכולות התגבשו יחד והערב יתאחדו לזכר היקרים שלהם באותו מקום בו נפל הטיל, המשפחות ותושבי הגולן מפגינים חוזקה ויכולת להתמודד עם האסון.
לפני שנה בדיוק ב 27 ביולי 2024 בשעת ערב נורתה רקטה בודדה ע"י חזבאללה ונחתה במגרש המשחקים במג'דל שמס, שעה שעשרות ילדים שהו במגרש, הרקטה הרגה 12 ילדים שרק רצו לשחק, ופצעה עשרות שחלקם עדיין לא התאושש מהפציעה. במשך השנה פגשנו חלק מההורים ודיברנו על האובדן וההתמודדות.
שנה חלפה מאז הטבח במגרש במג'דל שמס, בו נהרגו הילדים: אלמא איימן פחראלדין, מילאד מועדאד אלשעאר, ויניס אדהם ספדי, איזיל נשאת איוב, יזן נאיף אבו סאלח, גוני ודיע אברהים, אמיר רביע אבו סאלח, נאגי טאהר אלחלבי, פגר ליית' אבו סאלח, חאזם אכרם אבו סאלח, נאזם פאחר סעב, גיווארה אברהים. זכרונם לברכה.
"ההורים של ג'יווארה ז"ל מדברים על האסון", אברהים ודליה אברהים תושבי מגדל שמס שבנם ג'יווארה ז"ל הוגדר נעדר במשך שלושה ימים, לא היה ברור אם הוא בין הילדים הנרצחים, אברהים ודליה לוקחים אותנו לרגעים הקריטיים ולשעות לא ברורות, שכולם חיפשו ודליה הדליקה נר שאולי ג'יווארה יגיע, אברהים:"הסבל שלנו היה קשה עד להודעה על מותו, איך מרגישים המשפחות של החטופים שנמצאים בעזה?".
ליית אבו סאלח להתמודד יום יום עם האבדן של פג'ר, ליית אבו סאלח, אביו של פג'ר שנהרג מפגיעת הרקטה ששיגר ארגון הטרור חיזבאללה ואשר נפלה במגרש הכדורגל במג'דל שמס, בראיון לפורטל הכרמל והצפון, על הזירה הקשה בה נרצחו 12 ילדים במגרש סמוך לעסק שהוא מנהל, ליית: "הגעתי בין הראשונים למגרש וראיתי דברים קשים שקשה לתאר, אנחנו שורדים לא מתמודדים".
אדהם ועינאיה:"כל ילדי מג'דל שמס הם ילדינו", ההורים של ויניס ז"ל, אדהם ועינאיה ספדי, ממג'דל שמס, מציינים ארבעים לזכר הבת והילדים שנרצחו מפגיעת הטיל במגרש הכדורגל, בו הם שיחקו והכי הרבה אהבו, "תפילתנו לשלום, במלחמה אף אחד לא מנצח, אנחנו מאחלים שלום לכל ילדי המזרח התיכון, שלא ימותו ויפגעו, נתניהו לא ביקר את המשפחות שילדיהם נהרגו".
"ג'וני הגיע למגרש יחד עם הטיל שגדע את חייו", הכאב של המשפחות שמתקשות להסתגל לאובדן הקשה, בו אבדו את היקר להם מטיל חזבאללה במגרש הכדורגל במג'דל שמס, בשבת 27-7-2024, גוני ז"ל היה אחד ההרוגים, נסמה אברהים:"יש לי ילדים אחרים שצריך לטפל בהם ולא להפקירם".
מסע ההלוויה של 12 הילדים מהטבח במג'דל שמס, אלפי משתתפים לקחו חלק במסע ההלוויה של 12 הילדים שנהרגו מפגיעת טיל שירה חזבאללה לכפר מג'דל שמס, אווירה קשה וקורעת לב שוררת בכפרי הגולן שהכריזו על שלושת ימי אבל ותלו דגלים שחורים לאורך הצירים הראשיים, הוקם חמ"ל משטרתי שמכוון ושומר על ביטחון המנחמים.
הבלוגרים מארה"ב במטולה עין קנייא ומג'דל שמס, המלחמה שהחלה ב 7 באוקטובר 2023 תפסה את מדינת ישראל במצב לא מוכן, גם בלהציג את מצבה לעולם, משלחת של משפיענים מארה"ב מבקרים לראשונה בישראל ובצפון ומרגישים את האסון שפקד את ישראל, הצטרפנו למשלחת שארגן משרד החוץ ושאלנו היכן הם היו כשחמאס תקף?, במגרש במג'דל שמס כל העיניים דמעו.
אדם ספדי חוזר למקום ששינה את חייו, לפני שנה, ב-27 ביולי 2024, רקטה ששוגרה מלבנון פגעה במגרש הכדורגל במג'דל שמס וגרמה למותם של 12 ילדים ובני נוער ולפציעתם של 34 נוספים, חובש בכיר במד"א אדם ספדי היה אחד מאנשי צוות מגן דוד אדום, שהגיעו למקום, כדי להעניק טיפול רפואי לפצועים, אך הוא לא תיאר לעצמו ששם, בין המראות הקשים והענקת הטיפול הרפואי הוא יראה את בת הזקונים שלו ויניס ללא רוח חיים.
הכדור שמנציח את ילדי מגדל שמס, אנדרטה בצורת כדור שמנציח את שמות 12 הילדים והנערים ממגדל שמס, יוזמה פרטית של משקיעים שעשו דבר גדול למען המשפחות השכולות שאבדו את ילדיהם מהטיל שנורה מלבנון באותה שבת 27-7-2024, המון תושבים השתתפו בטקס הארת האנדרטה בכניסה למגדל שמס.



















