ביקורת המבקר שבאה לפני הבחירות לרשויות

לקראת הבחירות לשלטון המקומי שייערכו היום שלישי 27-2-2024 קורא מבקר המדינה מתניהו אנגלמן, שאמון על ביצוע הביקורת על מימון המפלגות, לשמור על טוהר הבחירות, "הבחירות המקומיות השנה יתקיימו לצד מציאות ביטחונית מורכבת. חשוב לשמור על טוהר הבחירות".

27.02.2024 מאת: פורטל הכרמל והצפון
ביקורת המבקר שבאה לפני הבחירות לרשויות

המבקר אנגלמן למועמדים בבחירות המוניציפליות:"יש לשמור על טוהר הבחירות ועל התנהלות כספית ראויה אלו הם כספי ציבור" וגם: הפודקאסט "דוח מצב" עם מנהלת האגף לביקורת מימון מפלגות: מהן ההוצאות הכי ביזאריות שעליהן הוציאו מועמדים כסף בעבר, מה מותר ומה אסור

 

המבקר אנגלמן. "בנוסף, על המועמדים לזכור שהכספים שמשמשים אותם במערכת הבחירות הם כספי ציבור והמימון הממשלתי למועמדים השונים נאמד ב-530 מיליון ש"ח. על כלל המועמדים לשמור על מינהל תקין, החוק וכללי מבקר המדינה. חובתם לדווח על כל תרומה שמתקבלת על ידם ולנהוג בשקיפות מלאה. נבדוק את עמידתם במסגרת התקציב המאושרת. כמו כן נבדוק שההתנהלות הכספית שלהם תקינה ושההוצאות נעשו למטרות ראויות".

 


 

מצ"ב פרק חדש ב"דוח מצב", הפודקאסט של משרד מבקר המדינה, עם מנהלת האגף לביקורת מימון מפלגות, חנה רותם, על מאחורי הקלעים של הביקורת.

 

בין היתר, חושפת רותם מה היו הבקשות הביזאריות ביותר להחזרי הוצאות בשנים קודמות מהדרישה להכיר במכונת כביסה, חיתולים ומשקפי שמש כהוצאת בחירות ועד למועמד שעשה קורס טיס, מועמד שהלך לשיעורי פילאטיס "בשביל הקמפיין" בתקווה שמצב זה לא יחזור על עצמו בבחירות הנוכחיות.

 

קישור לפרק 10: מצביעים בכיס - מימון הבחירות לרשויות המקומיות

 

תגובות

מומלצים