שוקולד VS וניל מה הטעם האהוב עליכם?
ה"מלחמה" בין שוקולד לווניל קיימת משכבר הימים. תמיד יש את אלו שאוהבים את השוקולד יותר ואלו שנותנים להם קונטרה ומעדיפים דווקא את טעמי הווניל. במאמר הזה נבחן מקרוב איזה טעם הוא המועדף!
pixabay
נתחיל מהגוון הלבן – הווניל
לווניל יש טעם מאוד ייחודי, הוא נובע מהגרגירים השחורים אשר נאספים מתוך התרמיל לשימוש בקינוחים שונים כמו גלידות, קצפות ועוגות. כעת נביא לפניכם כמה מקינוחי הווניל המובחרים ביותר כדי להרשים אתכם עד כמה הווניל הוא מיוחד וטעים.
"מריטוצו" – לחמנייה איטלקים ממולאת בקרם וניל
ממש כמו המטבח הצרפתי שהוא אלוף הכנת קינוחים , גם המטבח האיטלקי אינו מפגר מאחור ומפתיע אותנו עם לחמניות רכות ותפוחות שממולאות בקרם וניל עשיר. לחמניית המריטוצו עשויה כמובן מבצק שמרים (איך לא) שמשולב עם חלב, חמאה, סוכר ווניל כמובן או בקיצור כל מה שטעים. לאחר אפייתן יש לזגג אותן עם סירופ סוכר ולאחר שהן מצטננות לחלוטין אפשר למלא אותן בקרם הווניל הנהדר הזה ולבזוק מעליהן אבקת סוכר. אין כל צל של ספק שהאיטלקים יודעים להשתמש בווניל בתבונה!
"בומבולוני" – סופגנייה איטלקית במילוי גבינת מסקרפונה וניל
כפי שכבר הבנתם, המטבח האיטלקי אינו חוסך בקלוריות ואינו חס על אלו שבדיאטה. הסופגניות האיטלקיות הקטנות מכילות קרם עשיר וכבד של גבינת המסקרפונה המשובחת כשהיא משולבת עם הווניל יחד. טעם הווניל מעשיר את טעם הגבינה ומאוד מחמיא לה. גם כאן מדובר בבצק השמרים הממכר שכמובן עובר טיגון עמוק כדי להכין ממנו סופגנייה. אם כל המרכיבים שדיברנו עליהם עד עכשיו לא נשמעו לכם עתירי קלוריות דיים אז דעו שאת הבומבולוני מגלגלים בסוכר לבן מיד עם צאתן מהשמן, התהליך הוא: שמן, נייר סופג, סוכר מיד. לאחר שהן התקררו לחלוטין ניתן לזלף לתוכן את קרם המסקרפונה העשיר בטעמי וניל ולהתענג על כל ביס עתיר קלוריות.
עוגיות וניל היישר מהמטבח הצרפתי
אחרי שהיללנו את המטבח האיטלקי, נחזור שוב אל הצרפתי שאינו מאכזב כלל עם העוגיות בטעם וניל שלו. מדובר בבצק חמאה פריך וטעים. לאחר שהבצק נח במקרר והצטנן כשעה ניתן לרדד אותו, לבזוק עליו סוכר גבישי ולרדד אותו שוב כך שהסוכר ייטמע בתוך הבצק. כעת ניתן לקרוץ ממנו עוגיות וניל טעימות בניחוח צרפתי.
נעבור אל הגוון החום – השוקולד
שוקולד נחשב למאכל מעורר תשוקה ואהבה אמיתית כמו גם התמכרות רצינית לטעם העמוק, הטעים והחום הזה שהוא מציע לנו. אנשים ברחבי העולם כמהים לו והוא לא נשאר חייב, הוא מרעיף עלינו אהבה גדולה וניתן להכין אותו בשלל גרסאות נהדרות שיספקו כל חובב שוקולד ועד למכורי השוקולד, בואו נגלה מה הוא מביא לשולחן.
עוגת לבה
אחד הקינוחים שלא ניתן לעמוד בפניהם כשמדובר בשוקולד הוא עוגת הלבה. העוגה הזו מגיעה כעוגה רגילה מבחוץ שכאשר בוצעים אותה נשפך מלא שוקולד מומס וחם על גבי העוגה. מי שמקפיד על חומרי גלם איכותיים ומוצקי קקאו גבוהים, ייתכן כי לא יצליח להתאושש מהקינוח הזה לעולם, שכן אין הרבה קינוחים אחרים שיכולים להשתוות לו.
עוגת בראוניז עם מוס שוקולד אוורירי
כאמור בראוניז היא לא עוגת ספוג רגילה. מדובר בעוגה נמוכה ודחוסה בעלת טעמי שוקולד עמוקים. מתכון לעוגת שוקולד זו יעניק לכם את הבסיס המושלם שעליו ישולב מוס שוקולד אוורירי. השילוב הזה בהחלט מאתגר את חובבי השוקולד ומעניק להם קינוח אלוהי. מצד אחד שוקולד דחוס בעל גוון טעם עמוק ומן הצד השני מוס אוורירי בטעמי שוקולד עדינים ומלטפים. ממש כמו לאכול ענן שוקולד.
קינוחי שוקולד מוכרים בעולם
לזכותו של השוקולד יש לא מעט קינוחים עולמיים שבהם הוא הרכיב העיקרי. כך לדוגמה אם נתייחס אל עוגת היער השחור, מדובר בעוגת שוקולד שפרוסה לשכבות. בין שכבה לשכבה מצפים עם מוס שוקולד ודובדבנים. את חלקה העליון של העוגה מצפים עם קצפת לבנה ודובדבנים גם כן. זוהי אחת העוגות המוכרות והנפוצות העולם כולו. בנוסף יש כדורי שוקולד שגם הם רכשו לעצמם שם בין לאומי.
עוגה נוספת באותה רמה היא הזאכרטורטה או (זאכר טורט) על שם הקונדיטור האוסטרי שהמציא אותה. העוגה הוכנה עבור הנסיך האוסטרי קלמנס ונצל פון מטרניך, ומאז ועד היום המתכון האמיתי שלה שמור בכספת המלון זאכר. כל מתכון שבו אתם נתקלים הוא ניחוש מלומד של אלו שטעמו את העוגה ומנסים לעלות על עקבות המתכון המקורי.
לסיכום, את הניצחון בין הווניל לשוקולד אתם תצטרכו להכריע, אך נראה ששני הטעמים בהחלט נתנו לנו "פייט" שווה.