משבר חמור בעובדי הבניין

על רקע המחסור של מעל 75 אלף עובדים פלסטינים בענף הבנייה, התקיים היום דיון בסוגיית המחסור החמור בעובדי בניין, יו"ר ועדת הפנים: "המשרד מעכב דיון בממשלה בהצעת המחליטים להבאת עובדים זרים לבנייה שלא באמצעות הסכמים בילטרליים".

08.11.2023 מאת: פורטל הכרמל והצפון
משבר חמור בעובדי הבניין

 

בענף הבנייה מועסקים דרך קבע כ-220 אלף עובדים ישראלים, ועוד כ-76 אלף פלסטינים וכ-25 אלף עובדים זרים העובדים בעבודות רטובות. בשנת 2023 נכנסו לישראל למעלה מ-9,700 עובדים במסגרת הסכמים בילטראליים מסין וממולדובה.

 

יו"ר ועדת הפנים ח"כ יעקב אשר: "לא יתכן שמשרד הפנים יעכב דיון בממשלה בהצעת המחליטים שמשרד השיכון הכין להבאת עובדים זרים לבנייה שלא באמצעות הסכמים בילטרליים".

 

יו"ר ועדת הפנים ח"כ יעקב אשר, דרש הבוקר ממשרד הפנים שלא למנוע דיון בישיבת הממשלה בהצעת המחליטים שמשרד השיכון הכין לבקשת ועדת הפנים, להבאת עובדים זרים בתחום הבניה לישראל שלא באמצעות הסכמים בילטרליים.

 

"אנחנו חייבים לחשוב כרגע מחוץ לקופסה. הצעת המחליטים שהוגשה על ידי משרד השיכון לא מתקדמת כרגע בגלל משרד הפנים. אם הממשלה, בישיבתה ביום ראשון, תמצא לנכון שאין בזה צורך אז שייקחו את ההחלטה על עצמם. אני לא מוכן שמשרד הפנים ימנע מההצעה הזאת לעלות לדיון ביום ראשון בישיבת ממשלה", אמר אשר.

 

אייל סיסו, מנכ"ל רשות האוכלוסין, ההגירה ומעברי הגבול: "3784 עובדי בניה שאינם פלסטינים יצאו מהמדינה מאז תחילת המלחמה, בנוסף לא נכנסים 20,000 פלסטינים. הבנו כבר ביום השני למלחמה שאנחנו בבעיה. אנחנו עובדים בדרכים בלתי קונבנציונלית ובזהירות המתבקשת. אם לא נעבוד בזהירות נוצף בעובדים שלא יבואו לעבוד, אלא ירצו להשתקע".

 

אפרת פרוקצ'יה, היועצת המשפטית של משרד השיכון הוסיפה: "למחסור בעובדים בתחום הבניה יש השפעה משמעותית על כל המשק ועל התל"ג, אנחנו עדיין מחכים לעמדות משרדי הממשלה כדי שנוכל להתקדם לדיון בממשלה".

 

תגובות

מומלצים