כתב אישום נגד ולאא חלאילה חטף רצח וקבר
פרקליטות מחוז חיפה (פלילי) הגישה לבית המשפט המחוזי בחיפה כתב אישום נגד ולאא חלאילה בן-34 תושב עכו המייחס לו עבירות של רצח בנסיבות מחמירות וחטיפה זאת בגין רציחתה של ספיר נחום ז"ל בת 23, אם ילדיו הקטינים.
החיפושים אחרי ספיר ז"ל, צילום דוברות המשטרה
מכתב האישום אותו הגישו עו"ד ענבל ברנסון ועו"ד ענאן גאנם עולה כי הנאשם והמנוחה ניהלו מערכת יחסים, במסגרתה נולדו לשניים שני ילדים. מערכת היחסים בין הנאשם למנוחה התאפיינה בחוסר יציבות ומחלוקות, בין היתר, בנוגע לחינוך וגידול הקטינים, ובמהלך חודש מאי 2022 החלה המנוחה לפעול לפתיחה בהליך משפטי נגדו.
בתאריך 2.06.22, גמלה בליבו של הנאשם החלטה להמית את המנוחה. לאחר שהמנוחה השאירה את הקטינה בגן הילדים והיתה בדרכה לביתה, חלף הנאשם בנסיעה עם רכבו בסמוך לנתיב הליכתה של המנוחה ועצר את רכבו לידה.
הנאשם פיתה במרמה את המנוחה להיכנס לרכבו ולנסוע עמו, והשניים נסעו מחוץ לעכו. הנאשם עצר את הרכב בסמוך לשביל עפר המוביל לגבעה הנמצאת מזרחית לכפר איבטין. הנאשם, כשהמנוחה עימו, הגיע אל שטח פתוח, תחום בצמחיה מרובה. הנאשם המית את המנוחה וקבר את גופתה ולאחר מכן עזב את המקום, שב אל רכבו ונסע אל ביתו.
גופתה של המנוחה אותרה לאחר עשרה ימים של חיפושים מאומצים ונרחבים, שנערכו על ידי כוחות משטרה.
בבקשת המעצר הוסיפה הפרקליטות:" מדובר ברצח מתוכנן ומתוחכם שנעשה בקור רוח ובצורה המצביעה על תעוזה רבה והיעדר מורא."
הפרקליטות מבקשת לעצור את הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.















