מאבק נחוש בפשיעה בחברה הערבית

הנהלת משרד האוצר ובכירי המטה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית במשרד רה"מ נועדו כדי להדק שיתופי פעולה ולפתח כלים משמעותיים במאבק במימון ובדרכי העברת הכספים המזינים את הפשיעה בחברה הערבית.

11.02.2026 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מאבק נחוש בפשיעה בחברה הערבית

תמונה להמחשה

 

הליכי חקיקה דחופים ומתן כלים נכונים יביאו להצלחה במאבק בפשיעה בחברה הערבית. אלו הדברים שעלו מהנהלת משרד האוצר בישיבה עם בכירי המטה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית


עו"ד רואי כחלון העומד בראש המטה הציג את מימדי הפשיעה ותיאר את פעולות המטה לתיכלול כלי האכיפה בנושא. בכירי משרד האוצר הציפו את הצורך באישורי חקיקה דחופים אותם מבקש האוצר מהכנסת זה זמן רב שיאפשרו להילחם בהון הבלתי חוקי ובהון העובר לארגוני הפשע. בנוסף, ביקשו אנשי האוצר להעביר לשימושם יכולות וכלי עבודה שיוכלו לסייע בידי הגופים הכלכליים של המדינה לאכוף ולעקוב אחר הכסף שמוביל לפשיעה.

 

עוד צוין כי עבודת משרד האוצר ורשות המיסים במאבק בהון הבלתי חוקי תלך ותשתכלל. בשנתיים האחרונות המדינה החלה לשים את ידה על הכסף הבלתי חוקי באמצעות כלים מתקדמים, המאבק הניב לקופת המדינה מליארדי שקלים. נדרשים פיתוחים נוספים וכן מהלכים שצריכים להיות מאושרים בכנסת על מנת שהמאבק בהון השחור יהיה אפקטיבי יותר.


אילן רום, מנכ"ל משרד האוצר: "אפשר וחובה למגר את הפשיעה, מדינת ישראל יכולה להשמיד את הפשיעה בחברה הערבית, אך היא צריכה להירתם לזה. משרד האוצר נמצא בראש החץ של המאבק בהון הבלתי חוקי, זו מדיניות השר, ואנו רואים תוצאות טובות. אנו זקוקים לשיתוף פעולה גם מהמחוקק וגם מהעמדת הכלים האפשריים לרשותנו שיאפשר לנו להפיק תועלת גדולה עוד יותר".

 

רואי כחלון, ראש המטה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית במשרד ראש הממשלה: "ארגוני הפשיעה הם איום אסטרטגי על הביטחון הלאומי של מדינת ישראל. מה שמחזיק אותם בחיים הוא הכסף, ההון השחור והלבנת ההון. המשימה שלנו היא לגדוע את צינורות החמצן הכלכלי שלהם, באמצעות חקיקה, כלים מתקדמים ושיתוף פעולה מלא בין זרועות המדינה. זה מאבק לאומי. ואנחנו נחושים להכריע בו".

 

תגובות

מומלצים