"קיבלתי את חיי במתנה ליום ההולדת"

יום לפני יום הולדתו לקה פאול בליבו, צוותי מד"א, ביניהם כונניות תגובה מידית של מד"א, החובשות אורית גולדפינגר מנדל, דפנה בר-און אופיר ומיכל שגב ומורה התיכון החובש אמיר מצר ושני תלמידיו איה גאבר ומחמוד מסארווה, שהצילו את חייו של פאול, כשהגיעו עם המפעם לביתו.

03.03.2025 מאת: פורטל הכרמל והצפון

 

 

 

יום לפני יום הולדתו לקה פאול בליבו, צוותי מד"א, ביניהם מורה תיכון החובש אמיר מצר ושני תלמידיו איה גאבר ומחמוד מסארווה, הצילו את חייו של פאול, כשהגיעו עם המפעם לביתו.

 

 

כשפאול פריידלנד קם בבוקר, יום לפני יום הולדתו ה-88, הוא לא דמיין שכך הוא יסתיים. לפני כחודש התקשר פאול למוקד החירום 101 של מד"א ואמר שהוא לא מרגיש טוב, כונניות תגובה מידית של מד"א, החובשות אורית גולדפינגר מנדל, דפנה בר-און אופיר ומיכל שגב הגיעו לביתו תוך דקות והחלו בבדיקות רפואיות, אלא שאז פאול לקה בליבו, התמוטט, ואיבד דופק ונשימה. אורית, דפנה ומיכל מיד החלו בביצוע פעולות החייאה.

 

 

כמה רגעים קצרים לאחר מכן הגיע למקום אמבולנס של מד"א, בראשות החובש אמיר מצרי, מורה תיכון בטייבה, שהיה במשמרת יחד עם שני תלמידים שלו – איה גאבר ומחמוד מסארווה, מתנדבי נוער מד"א. כשהגיעו למקום הם מיד חיברו את מכשיר המפעם (דפיברילטור) לחזהו של פאול, המשיכו בעיסויים, ולאחר שהמפעם נתן שוק אחד, ליבו של פאול חזר לפעום.

 

 

אבל לא כאן נגמר הסיפור - כשפאול עלה לאמבולנס על מנת להתפנות לבית החולים, ליבו שוב חדל לפעום והכונניות, יחד עם צוות האמבולנס החלו שוב בהחייאה מאומצת, כשלאחר שני שוקים נוספים ליבו של פאול חזר שוב לפעום, הוא חזר להכרה ופונה לבית החולים על ידי צוות ניידת טיפול נמרץ שכלל את הנהג רז לוי ואת פראמדיק מד"א אביב סולומון.

 

 

כחודש לאחר התרחשות המקרה, וכשהוא עומד על שתי רגליו – פגש פאול, יחד עם אשתו שרה, את החובשים, מגישי העזרה הראשונה והפראמדיקים המסורים שנלחמו על חייו והצילו אותו.

 

 

פאול פריידלנד, שחייו ניצלו: "אני אסיר תודה לכולכם. כשאני חושב על זה, זה נס, זה היה כמו סרט נע, כל תהליך ההחייאה, קיבלתי את החיים שלי בחזרה כמתנה ליום ההולדת. אתם עשיתם את זה. אני כבר ניצלתי את הזמן החדש שאני קיבלתי כדי לחבק את הילדים והנכדים ולהגיד להם כמה אני אוהב אותם. בדרך כלל כשקורה דבר כזה אין הזדמנות שנייה, זה לא קורה, אבל אני קיבלתי את זה, אצלי זה קרה, תודה רבה לכם".

 

 

אורית גולדפינגר מנדל, כוננית מד"א שהגיעה ראשונה למקום: "כשהגענו למקום פאול עוד היה בהכרה, במהלך הטיפול בו הוא התמוטט ומיד החלנו בביצוע פעולות החייאה, האמבולנס הגיע למקום מיד והביא עמו את מכשיר המפעם, שנקרא גם דפיברילטור, מכשיר חשוב מאין כמותו שהחזיר את פאול לחיים. חיברנו אותו והוא קיבל שוק אחד וחזר להכרה, אחר כך כשהוא פונה לאמבולנס, הוא לקה שוב בלבו ובזכות מכשיר המפעם שהיה עדיין מחובר, הוא קיבל עוד 2 שוקים וחזר להכרה מלאה. זה מרגש כל כך לראות אותו כאן, מחייך וצוחק, אנחנו שמחות שיכולנו להיות זמינות לקריאה, להגיע ולעזור לו".

 

 

אמיר מצרי, חובש רפואת חירום במד"א שהגיע למקום יחד עם תלמידיו, מתנדבי נוער במד"א: "מיד כשחנינו את האמבולנס, אחת הכונניות יצאה אליי החוצה וצעקה לי שמדובר בהחייאה, רצנו פנימה יחד עם מכשיר המפעם וביצענו כולנו ביחד את פעולות ההחייאה, כשבסופן חזר פאול לחיים. כיף לראות אותו ככה וזה מרגש להציל חיים יחד עם שני התלמידים שלי, זה שיעור חשוב מאוד".

 

 

בשבוע שעבר התקיים יום הדפיברילטור הלאומי להעלאת המודעות לשימוש במכשיר מפעם (דפיברילטור). ביום זה, שהתקיים ביוזמת מגן דוד אדום ציינו את החשיבות בשימוש במפעם והקלות בה יכול כל אדם, גם ללא רקע רפואי מקדים, להשתמש בו על מנת להציל חיים במקרה של דום לב בסביבתו הקרובה.

 

הפעולות כוללות בין היתר זיהוי אירוע דום לב, חיוג למוקד 101 של מד"א, הכרת מיקום המפעם (דפיברילטור) הקרוב ושימוש יעיל ומציל חיים במפעם (דפיברילטור). מגן דוד אדום קורא לציבור ובמיוחד לארגונים, המוסדות והעסקים לוודא כי במתחמיהם מוצב מכשיר מפעם ולוודא את רישומו במאגר הלאומי בכתובת קישור , כך שבמקרה הצורך ניתן יהיה לאתרו ולהשתמש בו באופן מיידי.

 

תגובות

מומלצים