כמו עצם בגרון

פעוטה בת 7 חודשים כמעט נחנקה למוות. הסיבה עצם של עוף שחסמה לה את קנה הנשימה. חייה ניצלו בזכות ניתוח דחוף בבית החולים כרמל.

12.01.2010 מאת: פורטל הכרמל והצפון
כמו עצם בגרון

זה שבשר עוף חשוב לגדילת הילדים את זה כולנו יודעים, אבל מה עושה עצם של עוף בגרונה של פעוטה בת 7 חודשים, את זה ניסו לפענח השבוע בחדר המיון בבית החולים כרמל בחיפה.

בסופשבוע האחרון הגיעו בבהילות הוריה של מעיין בת 7 החודשים, תינוקת מאחד הקיבוצים בצפון לחדר מיון ילדים של בית החולים כרמל, הם התלוננו כי התינוקת בקושי נושמת משתעלת קשות ונראית כחולה מאוד.

צוות חדר המיון המיומן של כרמל החל מיד לטפל בתינוקת שהייתה במצוקה נשימתית קשה והזעיקו את מנהל המחלקה וחדר המיון פרופ' חיים ביבי.

" בתחקיר המקרה סיפרו ההורים כי התינוקת שמטופלת במעון בקיבוץ בלעה חתיכה קטנה של ניוקי מבצק והחלה להשתעל " מספר פרופ' ביבי.

הילדה לדברי ההורים המשיכה לאכול כרגיל סיימה ועלתה למנוחת צהריים בפעוטון. כשהיא התעוררה השיעול גבר מאוד והיא החלה להכחיל, אז מיהרו איתה ההורים לחדר המיון בכרמל.

" התינוקת הגיע למיון במצב די קשה והדופק שלה היה מעל 200 פעימות בדקה אמר פרופ' ביבי, החלנו מיד בטיפול תרופתי אינטנסטבי כדי לייצב אותה וברגע שהתייצבה, היכנסו אותה לבדיקת ברונכוסקופיה במחלקת ילדים".

בבדיקת הבורנוכוסקופיה מחדירים הרופאים לקנה הנשימה של התינוקת צינור גמיש מצויד במצלמה רגישה המצלם את צינורות הריאה ומאפשר לזהות אם ישנם גופים זרים או חפצים המפריעים למעבר אויר חופשי לריאות או בתוך הריאות עצמן.

ואכן ההפתעה בבדיקה הייתה גמורה, את מעבר הקנה של התינוקת חסמה עצם חדה של עוף שכדי להוציא אותה נזקקו הרופאים כבר להרדמה מלאה וחדר ניתוח.

הסכנה הייתה כמובן סכנת חנק של התינוקת ובנוסף גם הסכנה כי העצם עלולה לגרום לחתכים וקרעים בריאה עצמה מה שהיה מגביר את הסיכון לחייה של מעיין הקטנה, סיכון שהיה גדול גם כך.

עם גילוי העצם בקנה הנשימה מעיין התינוקות הורדמה והורדה בדחיפות לחדר ניתוח שם הגיע צוות בכיר של מחלקת אף אוזן וגרון בבית החולים בניהולו של ד"ר אוהד רונן שניתח אותה והוציא את העצם באורך של כ 3 ס"מ בשלמות מקנה הנשימה מבלי שהספיקה עדיין לגרום נזק.

" אסור בשום פנים ואופן להאכיל תינוקות בגיל 7 חודשים בעוף עם עצמות מדגיש פרופ' חיים ביבי, תינוקות בגילאים כאלה צריכים לאכול רק מזון מרוסק ותחת השגחת הורים בלבד. אפשר לתת קציצות עוף או מרק עם חתיכות עוף מרוסקות בבלנדר, אבל בטח לא עוף עם עצם.

חשוב גם בנקניקיות לחתוך אותם לרצועות ולא לעיגולים כדי למנוע סקנת חנק מהתינוקת וכמוכן מזהיר פרופ' ביבי להרחיק את התינוקות מחרוזים, משחקים קטנים ופיצוחים שונים.

אסתי זיו האחות הראשית במחלקת ילדים מעדכנת כי מעיין מחלימה כעת במחלקת ילדים בבית החולים כרמל, היא מתאוששת היטב ותוכל לחזור בקרוב לשחק שוב בפעוטון בקיבוץ עם כל שאר הילדים.

תגובות

1. דליה לפני 16 שנים
מאוד מצמרר ילדה בגיל הזה תסבול כל זה ..

מומלצים