מחירום לשיקום בני הנוער

נשיא המדינה מר יצחק הרצוג אירח את עמותת עלם, את קואליציית ארגוני נוער ונציגי המגזר הציבורי למפגש מרגש על תהליכי השיקום והצמיחה של בני הנוער בצל המלחמה, לצד הצגת צרכים מיידיים ומענים אפשריים למציאות חייהם המורכבת בזמנים אלו.

18.03.2024 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מחירום לשיקום בני הנוער

צילום מעיין טואף, לע"מ

 

מפגש בבית הנשיא ביוזמת נשיא המדינה מר יצחק הרצוג, ורעיית הנשיא הגב' מיכל הרצוג, ובשיתוף עמותת עלם. במפגש דנו באירועים הקשים אשר עברו על החברה הישראלית בשבעה באוקטובר וטלטלו את עולם של אלפי בני נוער בכל רחבי המדינה.

 

נציגי עלם הציגו סקירה אודות דו"ח מצב הנוער המפונה בצל מלחמת חרבות ברזל  מהם עולה כי למעלה מ 50% מבני הנוער שפונים לעלם, דיווחו על תחושת בדידות, וכי ניכרה עלייה משמעותית בדיווחים על אלימות, דכאון וחרדה, פגיעות עצמיות והפרעות אכילה.

 

באירוע השתתפו גורמים וארגונים השותפים למציאת פתרונות עבור בני ובנות הנוער בישראל

 

בכנס התקיים פאנל מרגש, בו השתתפו מיכל גולד - המתאמת הממשלתית לזכויות ילדים ונוער , שירי שם טוב - מנהלת חינוכית בפנימיית עין גדי למפוני מועצה אזורית אשכול, וגאיה ניר - מנהלת מיזם מרחבי נשימה לנוער מפונה מעמותת עלם. הפאנל התמקד באתגרי הנוער ובפתרונות הנדרשים על מנת להקל עליהם.

 

רעיית נשיא המדינה, מיכל הרצוג: ״הכנס החשוב הזה, "מחירום לשיקום", הוא בעל חשיבות קריטית בעת הזאת. משום שהוא מפנה מבט אל הנוער בעת הקשה והמאתגרת הזאת. אל שלומו, אל המצוקות החדשות והקשות שעמן הוא מתמודד מאז הטבח, ואל הפצעים העמוקים, הישנים, שמקבלים עכשיו פנים חדשות קשות וחריפות יותר.

 

יש לנו נוער יוצא דופן. כל אחת ואחד מהם הוא טיפה נוצצת, מיוחדת, מחייה, שטמון בה כוח חד פעמי. ולכן - אסור לנו לוותר. ולכן – אסור לנו להשאיר אף אחד ואחת מאחור.

 

אני מבקשת להודות בשם החברה הישראלית. תודה על הריפוי והתיקון, ותודה על הדאגה לעתיד של כולנו. יישר כוחכם, בהצלחה".

 

מדברי הרב שי פירון, יו"ר עמותת עלם:"אנו מודים לגב' מיכל הרצוג שפתחה את בית הנשיא בלב רחב. מאז פרוץ המלחמה הצטרפו לצערנו אלפי בני נוער למעגל בני הנוער בסיכון. עלם ועמותות נוספות יעשו כל שביכולתם למנוע את התרחבותה של התופעה והשלכותיה החמורות".

 

טלי ארז, מנכ"לית עמותת עלם: "בית שנהרס אפשר לבנות מחדש, נפש של ילד יקח שנים לשקם, אם בכלל. זמנים קשים אלו הינם רגעים דרמטיים בהם מוטלת עלינו החובה לעשות הכל כדי שלא יצטרפו עוד בני נוער למעגלי הסיכון השונים, עלם נמצאת בכל מקום שבני הנוער צריכים אותה ולראייה במהלך המלחמה פתחנו 19 מרחבי נשימה".

 

תגובות

מומלצים