מיזם ליצירת מובילות ישראלית בעידן ה- AI

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשיתוף יזמים וחברות טכנולוגיה רב לאומיות, השיקו את The Institute מיזם ליצירת מובילות ישראלית בעידן ה- AI, השקת המיזם התקיימהבמדרשת בן גוריון במעמד נשיא המדינה, יצחק הרצוג, שאמר: ״הסיבה שמדינות לא מחרימות אותנו היא ההון האנושי שלנו, ההייטק והקשרים הכלכליים שהם לא רוצים להפסיד".

09.05.2024 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מיזם ליצירת מובילות ישראלית בעידן ה- AI

 

מדינת ישראל מתמודדת בשנים האחרונות עם שורה של אתגרים פוליטיים, ביטחוניים וכלכליים, אך ההתקדמות הטכנולוגית אינה עומדת מלכת - ובשנה האחרונה הגיחה לחיינו מהפכת הבינה המלאכותית שצפויה להשפיע על כל אספקט בחיינו.

 

על מנת לשמור על מקומה של מדינת ישראל כ"סטארט-אפ ניישן" גם בעתיד הבינה המלאכותית, יוזמת אוניברסיטת בן-גוריון בהשתתפות היזמים והמשקיעים דובי פרנסס, יו"ר ומייסד קרן ההון-סיכון Group 11, ושלו חוליו, מייסד ומנכ"ל חברת הסטארט-אפ Dream, להקמת The Institute, מיזם בינה מלאכותית ליצירת מובילות ישראלית ב-AI. המיזם The Institute ישתף פעולה עם ענקיות הטכנולוגיה המובילות בתחום הבינה המלאכותית, אנבידיה ומיקרוסופט. המיזם יצא לדרך באירוע פתיחה מיוחד בדרום הארץ, במעמד נשיא המדינה, מר יצחק הרצוג, ובו השתתפו מנהלי החברות הגדולות והמובילות במשק הישראלי.

 

נשיא המדינה, יצחק הרצוג, אמר: ״הסיבה שמדינות לא מחרימות אותנו היא ההון האנושי שלנו, ההייטק והקשרים הכלכליים שהם לא רוצים להפסיד. מיזם כזה הוא קריטי לעתיד שלנו ומכאן תצא תורה. אני מחויב לקדם אותו ולסייע ככול שביכולתי למען העתיד הטכנולוגי של ישראל״.

 

המיזם נועד לקדם את המובילות של ישראל בהטמעת יכולות בינה מלאכותית בארבע תעשיות עיקריות: סייבר, בריאות ורפואה, פיננסים, וחינוך. בשלב הראשון, יעשה זאת המיזם באמצעות תוכניות הכשרה למנהלי החברות המובילות במשק הישראלי, בהן יקבלו המנהלים כלים להבנה של השפעות מהפכת הבינה המלאכותית ולהטמעת היכולות הטכנולוגיות שזו מביאה עימה ובכלל זה תוך התאמה לרגולציה המתפתחת בעולם.

 

נבחרת מנטורים המורכבת מבכירי התעשייה והאקדמיה הישראלית במגוון תחומים ודיסציפלינות תוביל את תוכניות ההכשרה בבינה מלאכותית. ביניהם: פרופ' תמיר חזן, ראש המעבדה ללמידת מכונה בטכניון; ד"ר תומר סימון, המדען הראשי במרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל; אופיר זמיר, דירקטור בכיר וראש קבוצת AI Solution Architecture באנבידיה ישראל; טל פיאלקוב, סגן-נשיא ל-Cyber AI ב-Dream. המנטורים של תוכנית המנהלים ב-The Institute יסייעו למנהלים המשתתפים להטמיע טכנולוגיות בינה מלאכותית בארגונים המובילים במשק, לפתח מוצרים רלוונטיים לתחומם, ולהפוך את החברות שלהם ליעילות ותחרותיות יותר בעזרת טכנולוגיות וכלים מבוססי AI.

 

בשלב הבא צפוי The Institute להעביר תוכניות לימודיות ייחודיות לבינה מלאכותית מטעם אוניברסיטת בן-גוריון, בהן ישתלבו סטודנטים מצטיינים ממקצועות STEM. המשתתפים בתכנית יקבלו כלים וידע ממרצים מובילים בתחומי הבינה המלאכותית, במטרה להגדיל את כוח האדם האיכותי המתמחה בפיתוח והטמעה של טכנולוגיות AI.

 

במהלך השנה הקרובה, צפוי The Institute להקים מעבדות מחקר בינה מלאכותית מתקדמות באוניברסיטת בן-גוריון. אלה יכללו תשתיות מחשוב על, וזאת במטרה לקיים שיתופי פעולה עם גופים מובילים בתעשיה, יזמים, וסטארט-אפים, וכך להעצים ולחזק את מיצובה של ישראל כסטארט-אפ ניישן, בדגש על תחום ה-AI.

 

פרופסור דניאל חיימוביץ, נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מסר: "מהפכת ה-AI משנה את העולם ומשפיעה על כל אלמנט בחיינו ברמה האישית, הכלכלית, בריאותית, ומדינית. המיזם נולד מתוך אהבה, מחויבות ודאגה גדולה למדינת ישראל והמשך שגשוגה בימים לא פשוטים אלה. אנו משוכנעים שיחד נביא לשינוי אמיתי וניצור נכס אסטרטגי לאומי שיתרום רבות לכלכלה, לביטחון ולחברה בישראל".

 

סיון כהן סבן, מנכ״לית מיזם The Institute, מסרה: ״בעבודה מאומצת שנולדה מתוך אהבה ומחויבות למדינת ישראל בנינו נבחרת בה שותפים טובי היזמים, המשקיעים והחברות המובילות בעולם, על מנת לסייע לישראל להפוך למובילה עולמית גם בתחום הבינה המלאכותית. אנו משוכנעים שהחיבור בין התעשייה, לאקדמיה וגופי הבטחון יבנה תשתית איתנה שתתמודד בצורה מיטבית עם האתגרים וההזדמנויות שמביאה איתה מהפכת הבינה המלאכותית״.

 

תגובות

מומלצים