אושרה החזרת 75 דונם שנשמרו לטובת הטיפול בגז לציבור

המועצה הארצית לתכנון ובניה החליטה לצמצם את שטחה של תחנת הקבלה חגית בכ- 75 דונם ואת חלקו הדרומי של המתחם הימי הצפוני בכ-19,400 דונם, כזכור, במסגרת תמ"א 37 ח', נשמרו שני מכלולים לטובת טיפול בגז טבעי ובתוצריו, חלק מהאדמות הן בבעלות דרוזית.

01.08.2023 מאת: פורטל הכרמל והצפון
אושרה החזרת 75 דונם שנשמרו לטובת הטיפול בגז לציבור

 

המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה להחזיר לציבור 75 דונם של שטחים פתוחים שנשמרו לטובת הטיפול בגז טבעי ביבשה בנוסף, הוחלט כי ישוחררו יותר מ-19,000 דונם בשטח הימי

 

 

 

המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, בראשות הרב נתן אלנתן, החליטה היום (שלישי, 1.8.23), להחזיר לציבור שטחים שנשמרו לטובת טיפול בגז טבעי מתגליות קיימות ועתידיות, בהמשך להצעת משרד האנרגיה והתשתיות. זאת, במסגרת דיון שנערך במועצה בתוכנית המתאר הארצית לקבלה וטיפול בגז טבעי מתגליות בים ועד למערכת ההולכה הארצית (37 ח').

 

 

 

לאחר ששמעה את עמדת משרד האנרגיה והתשתיות, את נציגי משרדי הממשלה, את נציגי הרשויות המקומיות, חברת נתג"ז, בעלי רישיונות לאספקת גז טבעי וגופים נוספים שהשתתפו בדיון ולאחר שנתקבל לכך אישור רשות הגז הטבעי כנדרש בהוראות התמ"א, המועצה הארצית מחליטה לצמצם את שטחה של תחנת הקבלה חגית בכ- 75 דונם (ואת חלקו הדרומי של המתחם הימי הצפוני בכ-19,400 דונם. 

 

 

 

הדיון התקיים בהתאם לסעיף 6.9 א' בתוכנית, הקובע כי "לאחר הקמת כלל מרכיבי מערכת הגז הטבעי בקטע של התוכנית, רשאית המועצה הארצית, בהחלטה מנומקת ולאחר קבלת אישור רשות הגז הטבעי, לצמצם שטחים המסומנים בתשריט". 

 

 

 

כזכור, במסגרת תמ"א 37 ח', נשמרו שני מכלולים לטובת טיפול בגז טבעי ובתוצריו, כאשר כל מכלול כולל פוליגון יבשתי ופוליגון ימי. אלא שבפועל, רק חלק קטן יחסית מהשטחים נוצלו: הפוליגון הצפוני שממזרח לתחנת הכוח "חגית" ושטחים בפוליגון הימי הצפוני.

 

 

לאחר עבודה יסודית ומקצועית שהתבצעה ברשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה והתשתיות שבחנה את צרכי משק הגז הטבעי לטווח הקצר והארוך, התקבלה, כאמור, ההחלטה להחזיר שטחים אלה מתוך התמ"א לשימושם הקודם וזאת מבלי לפגוע באפשרות לטפל בגז טבעי מתגליות קיימות ועתידיות.

 

 

תמ"א 37 ח' הינה תוכנית מתאר ארצית ברמה מפורטת לקבלה וטיפול של הגז הטבעי מתגליות בים ועד למערכת ההולכה הארצית. התמ"א הינה תוכנית המאפשרת לתת מענה גם לתגליות הגז הטבעי העתידיות בים, למשך שנים רבות ולצרכים עתידיים של משק הגז הטבעי של המדינה. התכנית כוללת אפשרות ליישום מגוון שיטות טיפול במגוון תמהילי גז טבעי כפי שיימצאו. 

 

 

מנכ"ל מינהל התכנון, רפי אלמליח: "המועצה הארצית קיבלה החלטה שקולה ומאוזנת אשר מחד משחררת שטחים לציבור שנמצא כי לא ידרשו בעתיד, ולצד זאת שומרת על הביטחון האנרגטי של מדינת ישראל. משק הגז ימשיך לשמש כמקור האנרגיה העיקרי בשנים הבאות, לצד קידום אנרגיות מתחדשות, ויידרש לתת מענה לצרכי החשמל שילכו ויתעצמו יחד עם מגמות החשמול, לרבות חישמול התחבורה, התעשייה, מתקני התפלה וכד'. שמירה על שטחי התמ"א תבטיח כי ניתן יהיה להקים קווי ומתקני תשתית עבור הגז הטבעי, ככל שיידרשו בעתיד".

 

 

מנהלת אגף בכיר תכנון פיזי במשרד האנרגיה והתשתיות, דורית הוכנר: "משרד האנרגיה והתשתיות מברך על החלטת המועצה הארצית הנוגעת לצמצום שטחי תמ"א 37 לטיפול בגז הטבעי מתגליות ועד מערכת ההולכה הארצית, כפי שהוצג ע"י משרד האנרגיה והתשתיות. החלטה זו מאזנת בין צרכי האנרגיה של המשק הלאומי, לרבות הבטחת צרכי האנרגיה העתידיים, לבין העברת השטחים לטובת הציבור".

 

תגובות

מומלצים