כמה מתכונים לחג מתוק

עוד פעם החג מגיע ושוב, הוא מביא איתו לא מעט אתגרים. כל אחת יודעת כי פסח מתחיל איך לא, בימים ארוכים של נקיונות והכנות לקראת החג. לעיתים זה מרגיש כאילו העבודה, אין לה סוף.

11.04.2024 מאת: פורטל הכרמל והצפון
כמה מתכונים לחג מתוק

קרדיט תמונה: מתכונים ב-10 דקות

את עוברת מארון אחד לשני, מתכננת בדיוק איזו מתנה תביאי לכל אחד מיושבי הסדר וכך, כאשר את כבר מגיעה לבישולים, אין פלא לכך שאת עייפה ורק מחפשת איך 'לתקתק עניינים'. אנחנו מאמינים כי אפשר גם וגם. את לא חייבת לוותר על משהו. את לא חייבת לוותר על עוגות נפלאות לקראת החג, רק משום שאין לך כוח לעבוד קשה. אנחנו כאן כדי לתת לך פתרונות חכמים ויצירתיים, תפריט עוגות לפסח, אם תרצי לקרוא לזה כך. אז אם את רוצה לשמוע עוד, אם את רוצה לקבל כמה המלצות וטיפים לקראת היום החגיגי בשנה, אנחנו פה כדי לתת לך את המענה המושלם.

 

כמה טיפים קטנים לפני שנצא לדרך

יש שני דברים אשר הופכים הכנה של עוגות לפסח לאירוע מורכב ומאתגר לא פעם:

  1. אין לנו בפסח את הכלים אליהם אנחנו רגילים: חלק משמעותי מעבודת המטבח נעוצה בכלים איתם אנחנו עובדים. כאשר אין לנו את הכלים הדרושים לנו, באופן טבעי, אנחנו הופכים למי שנהנים פחות מהעבודה וגם, מי שהתוצאות שלהם פחות טובות בדרך כלל. לכן, ההמלצה שלנו היא לאבזר את המטבח בכמה כלים במיוחד לכבוד פסח. שתי קערות, כפות ערבוב, תבנית אחת טובה וכמובן, אם אתם יכולים להכשיר את המיקסר לפסח ויש לכם כל מה שצריך. העיקר שיהיה לכם עם מה לעבוד.
  2. בפסח אין לנו קמח: נכון, אז באמת בפסח לא אוכלים חמץ ואין לנו קמח, מרכיב חיוני בדרך כלל. אבל זה ממש לא אומר כי אי אפשר להכין מנות נהדרות. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לעקוב אחר המתכונים הבאים.

עכשיו אתם מוכנים לצאת לדרך. לפני שתקראו את המתכונים שכאן, אנו מזמינים אתכם לאתר של "מתכונים בעשר דקות" למבחר עוגות לפסח טעימות וקלות להכנה >

 

עוגת קרם לפסח

כאשר אנחנו מדברים על עוגות לפסח אנחנו מדברים על עוגות בלי קמח כאמור. כך שזה הזמן לשלוף את הגבינות ישר מהמקרר ולהכין עוגות קרמיות, מהסוג שפשוט אי אפשר להפסיק ליישר.

מרכיבים:

150 גרם עוגיות ( אלו יכולות להיות עוגיות יין, עוגיות ללא גלוטן כשרות לפסח וכן הלאה)

מיכל שמנת מתוקה, לגרסה פרווה אפשר להשתמש בקצפת צמחית.

50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות .

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל כשרה לפסח כמובן.

רבע כוס חלב. לגרסה הפרווה אפשר להשתמש בחלב סויה או קוקוס.

לציפוי השוקולד צריך רק חמישים גרם שוקולד מריר, 2 כפות מים וכף שמן.

אופן הכנה:

לתחתית ממיסים חמישים גרם שוקולד מריר עם רבע מיכל שמנת חלבית או צמחית, מערבבים לתערובת נטולת גושים. לתוך התערובת מכניסים פירורים של עוגיות או בסקוויטים ללא גלוטן. תראו האם התערובת הופכת קשה מדי ובמידה וכן, אפשר להוסיף קצת חלב או מים. עכשיו פרסו נייר אפיה על תבנית אנגליש קייק ועם הידיים הצמידו חלקים מהתערובת לכדי שכבה חלקה אחידה. כמו תחתית של טארט. עטפו הכל בניילון נצמד והכניסו למקפיא עד שהקרם יהיה מוכן.

לוקחים את שאר המרכיבים, מלבד אלו ששמרנו בשביל ציפוי השוקולד. מקציפים הכל עד לקבלת תערובת אחידה. מוציאים את התחתית שהכנו והכנסנו למקפיא. יוצקים את הקצפת פנימה. עכשיו חשוב לשמור על העוגה בפריזר לפני שנכין את הציפוי. כיוון שאת הציפוי אנחנו מכינים לאחר המסה של השוקולד. אנחנו רוצים לשים לב כי העוגה קרה מספיק וכי השוקולד המומס בעצם לא ישבור את הקרם וניל.

אחרי שזילפתם את הציפוי העוגה מוכנה. הכניסו למקרר ויש לכם קינוח מהאגדות כמעט בלי עבודה.

 

עוגת קינמון ואגוזים

מאותן עוגות לפסח מהן אי אפשר להפסיק לנשנש ליד הקפה. מיד תלמדו איך להכין אותה בדיוק כמו שצריך.

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס סוכר

שליש כוס שמן

חצי כוס מיץ תפוזים סחוט, אפשר לקנות כמובן.

חצי כוס של קמח מצה דק, קמח מיוחד לעוגות בפסח.

חצי כוס של קמח תפוחי אדמה

כפית אבקת אפיה

2 כפות גדושות אגוזים קצוצים עם חצי כפית קינמון.

 

אופן הכנה:

נחמם תנור ל180 מעלות. מערבבים קמח תפוחי אדמה, קמח מצה ואת אבקת האפיה. בקערה נפרדת נערבב ביצים, סוכר, נוסיף מיץ תפוזים ושמן ונמשיך לערבב עד לקבלת תערובת תפוחה. אפשר להשתמש במטרפה וזה אף רצוי. מאחדים בין התערובות ומערבבים עד שאין גושים. יוצקים את התערובת לתבנית אנגליש קייק ולמעלה, מפזרים את האגוזים הטחונים עם הקינמון. אופים את העוגה בערך חצי שעה. כדאי לבדוק מה קורה החל מעשרים וחמש דקות ראשונות, כל חמש דקות מה מצבה של העוגה. הכניסו שיפוד פנימה ושימו לב. העוגה צריכה להיות אפויה כמובן אבל לא עשויה מדי. לכן, אם פירורים רכים נדבקים על השיפוד, זה מעולה. בתיאבון!

 

תגובות

מומלצים