מכת נחשי צפע ארצישראלי בדליה

לא ברור איך כמות כל כך גדולה של נחשי צפע ארצישראלי הגיעו לבית בדליה. הנחש הנפוץ והמסוכן שבנחשי ארצנו. הוא מופיע בצבעים שונים ואורכו מגיע ל135 ס"מ.

20.09.2012 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מכת נחשי צפע ארצישראלי בדליה

בשכונת סואניה התגלו מספר גדול של נחשי צפע ארצישראלי בגדלים שונים וכמות של נחשים קטנים שרק בקעו מהביצים.

התושבים שלא יודעים איך להתמודד עם מכת הנחשים הצליחו ללכוד ולהרוג מספר נחשים בגדלים שונים,עד שהתגלה נחש בתוך הבית בקומה השניה, שבמזל הנחש לא פגע באיש.

הסוג הזה של נחשי צפע ארצישראלי הוא הנפוץ והמסוכן שבנחשי ישראל. צבע הנחש נע בין רקע חום לאפור ולשחור לילה שנמצא בעיקר ברמת הגולן בנוסף על גבו דוגמת מעוינים ולעיתים מחוברים לפס עקלתון, ראשו משולש ורחב מגופו.

הנחש מתאקלם בכל סוגי הקרקעות. הנחש חובב משכני אדם ומגיע לאורך מקסימלי של כ-135 ס"מ. הנחש מוגדר כסכנה לבני אדם, נחש ארסי, הכשתו עשויה לגרום למוות.

הכשה של צפע עלולה לגרום לכאב חזק מאוד באיבר המוכש. כעבור זמן מה מתנפח האיבר המוכש, ובהמשך הוא משחיר ומתפתחות בו שלפוחיות המלאות בנוזל. הנפגע עלול לפתח הלם, שיכול להסתיים בקטיעת הגף המוכשת, או אפילו במוות.

טיפול המקובל היום להכשת הצפע כולל את הרגעת הנפגע, קיבוע הגף המוכשת, ממש כאילו מדובר בשבר, זאת על מנת להקטין ככל האפשר את התפשטות הארס בגוף, והשכבת הנפגע במקום קריר ומוצל עד לפינויו במהירות האפשרית, לבית החולים הקרוב, לקבלת נסיוב.

לצפע המצוי תכונה ייחודית בין כל בני משפחת הצפעוניים: זהו הצפע היחיד המביא צאצאים לעולם באמצעות הטלת ביצים ולא באמצעות השרצת ולדות חיים, המאפיינת את רוב מיני הצפעים.

התושבים חסרי האונים שלא יודעים איך להתמודד עם מכת הנחשים ולמי לפנות ביקשו סיוע ממועצת דליה שהזעיקה לשטח את עדי באשא לבדוק את הסוגייה.

לתשומת לב התושבים שנתקלים בסוג הנחש הנ"ל ולא משנה מה אורכו לפעול בזהירות יתירה ולדווח למועצה או ללוכדי נחשים.

להלן קישור ללוכד נחשים

http://www.loced.co.il/57347/viper

תגובות

15. אבן הלבלד לפני 13 שנים
הזנחה וטינופת מביאים לא רק נחשים
14. תושב לפני 13 שנים
המועצה צריכה לטפל
13. חלבי לפני 13 שנים
כל הכבוד עדי
12. סמי לפני 13 שנים
מסוכן
11. מאת רביע לפני 13 שנים
לא יפה לדבר ככה על עדי באשא
10. תושב לפני 13 שנים
יש יותר מסוכן
9. עספאניה לפני 13 שנים
היום נחשים פחות מסוכנים מבני אדם....
8. סמי לפני 13 שנים
יותר גרוע
7. אחד לפני 13 שנים
מפחיד
6. דלאוי לפני 13 שנים
יש יותר גרוע
5. בחור מדליה לפני 13 שנים
חיים טובים
4. הורה לפני 13 שנים
הפכנו למקלט לנחשים
3. שכן לפני 13 שנים
זה מסוכן
2. בריטם לפני 13 שנים
מי יותר ארסי
1. דלואניה לפני 13 שנים
זה דבר מפחיד

מומלצים