ההנהגה הדתית הדרוזית מקדמת צעירים/ות בהייטק

פותחים דלת לדרוזים בעולם ההייטק, עכשיו נרשמים למחזור נוסף להכשרת צעירים וצעירות בעולם התוכנה, התכנות, אבטחת מידע ועוד, המיזם בא לקדם היכרות בין מנהלי כוח אדם בחברות הגדולות לצעירים הדרוזים, יוזמי התכנית עמותת תפוח, Social Finance Israel, עמותת קורת, חברת אינבידה וההנהגה הדתית הדרוזית.

12.12.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
ההנהגה הדתית הדרוזית מקדמת צעירים/ות בהייטק

 

כל הסיפור התחיל כאשר עובד אינטל ישראל עומרי ג'אבר מעוספיה, נפגש עם אייל וולדמן מנהל ומייסד במפעל ביוקנעם, אייל התפלא שאין דרוזים בענף ההייטק ואז החליט לקחת יוזמה ולקדם תכנית בה יוכשרו הייטקסטים דרוזים במסלול לקריירה, בשיתוף עמותת תפוח וחברת SFI וההנהגה הדתית הדרוזית, כך הרעיון התחיל ומי שקידם את העניין זה היה שייך מוופק טריף אישית, כי הוא רואה צורך בקידום הצעירים והצעירות הדרוזים בתחום ההייטק בישראל.

 

 

שוחחנו עם מנכ"ל המועצה הדתית הדרוזית עו"ד ראיד שנאן שהסביר את הצורך והדחף לעזור לצעירים ולצעירות ועד כמה השייך טריף מקדם את העניין :"המסלול הזה והכוונה להכיר בין מנהלי כוח אדם לבין הצעירים שלנו, זה צעד ראשוני מתבקש, כי לנו יש צעירים וצעירות מוכשרות מאוד שצריך לעזור להם להיכנס בכל דלת".

 

טל לוין מנהלת פרויקטים מטעם עמותת תפוח, מוקסמת מהתכנית והפעילות שהם עושים, "אנחנו פועלים במטרה ליצירת שוויון הזדמנויות, פועלים להכניס את הטכנולוגיה לאוכלוסיות וגם כמובן הכשרות והשמה".



יאיר מץ מנהל פרויקט מטעם SFI: "זה הפרויקט הראשון מסוגו בעולם שמטרתו לא רק ההכשרה אלא שבסוף הסטודנטים ימצאו קריירה, אנחנו באים ממקום של שליחות ורוצים שהפרויקט יצליח, עם מחויבות של כל הגופים בפרויקט להשמה, בנוסף לכך שרוצים יותר נוכחות דרוזית בהייטק".

 

ליאור דוידוב מנהל הדרכה ותוכן: "התפקיד שלנו לבנות לכם מיומנויות של למידה ותעסוקה בהכשרה שאנחנו מעבירים, ובעיקר איך אנחנו צריכים לחשוב כמתכנתים ועוד. למידה ועשייה תוביל לקריירה. צריכים הרבה השקעה במשך ההכשרה כדי להצליח".

 

 

מרים מג'אדלה מעמותת תפוח פנתה להייטקסטים ואמרה: "בתכנית אנחנו לא רק מלמדים אתכם, אלא גם מלווים אתכם לתעסוקה, ההצלחה שלכם היא ההצלחה שלי. נתן לכם כלים והרצאות ונבקר בחברות הייטק, כאשר המטרה היא להכשיר ולאפשר לכם תעסוקה".

 

יעל אבירם-רוזנפלד מנהלת הגיוס של התכנית: "ההייטק סביבת עבודה שכדאי להיכנס אליה". יעל סקרה את ההליך שהם עושים לגיוס עובדים להייטק.

עומרי ג'אבר דיבר על הדרך שעשה להייטק והקושי בהתחלה ועל חשיבות ההייטק להתפתחות העולם.

 

סחר גאנם: "הקורס דורש הרבה השקעה ואומץ, זה משהו שונה, כי צריכים לחזור על החומר ולראות סרטונים ולחפש חומרים ברשת. בקורס תמיד יש למי לפנות ובעיני הקורס היה חוויה מאתגרת, זה מתנה לכל החיים".

 

 

עוד בנושא :  הנגשת מקצוע ההייטק לבני ובנות העדה הדרוזית  ,   הייטקסטים דרוזים במסלול לקריירה

 

 

להרשמה לקורס בקישור

 

 

הנגשת ההייטק לבני ובנות העדה הדרוזית

תגובות

מומלצים