משפחות שכולות ממגדל שמס קבלו את פני המבקרים בחרמון
מהלך לא שגרתי של משפחות הילדים שנרצחו במגרש במג'דל שמס, עם פתיחת החרמון לראשונה, אליו הגיעו מעל אלף אנשים, המשפחות נעמדו בכניסה למג'דל שמס ושוחחו עם המבקרים הישראלים, שהגיעו מכל קצוות הארץ וחילקו להם שי של תפוחים שנתרמו ע"י החקלאים, ובעיקר הביעו את תמיכתם במשפחות החטופים בעזה.

ליית' אבו סאלח אביו של פג'ר ז"ל, יחד עם המשפחות השכולות, שאבדו את ילדיהם מהטיל שנורה מלבנון לתוך המגרש במג'דל שמס בגולן, וגרם לרציחתם של הילדים: אלמא איימן פחראלדין, מילאד מועדאד אלשעאר, ויניס אדהם ספדי, איזיל נשאת איוב, יזן נאיף אבו סאלח, גוני ודיע אברהים, אמיר רביע אבו סאלח, נאגי טאהר אלחלבי, פג'ר ליית' אבו סאלח, חאזם אכרם אבו סאלי, נאזם פאחר סעב, גיווארה אברהים אברהים ופציעתם של עשרות ילדים.
המשפחות הובילו מהלך בו רצו לפגוש את הישראלים שמבקרים בחרמון המושלג, אחרי תקופה של שנה וחצי שהכל היה משותק ולא היו מבקרים בשל המצב הבטחוני והמלחמה בצפון.
תשעים אחוז מהמבקרים הישראלים שהגיעו עם ילדיהם לחרמון, שיתפו פעולה, עצרו וחיבקו את המשפחות והבינו לראשונה עד כמה האסון הוא נוראי וקשה וכך למדו על המשפחות השכולות ממג'דל שמס.
ליית' אבו סאלח אביו של פג'ר ז"ל אמר לפורטל הכרמל והצפון: "המהלך הזה היה חשוב להוביל, זה לא רק חלוקת התפוחים, זה יותר רחב וגדול, לפגוש את עם ישראל, שיש לו השפעה רבה במדינה על המצב הביטחוני החברתי והכלכלי, הציבור נענה בחיוב והבין את גודל האסון שלנו, שאנחנו רוצים להנציח את ילדינו, שלא נפלו סתם, לכל ילד מהם היה אופק ויעד עתידי ובטבח הזה הוא נקטע. כזכור רמת הגולן חייה על תיירות והגעתם של המבקרים לרמת הגולן והחרמון היא גם משרתת את הכפר הדרוזי בגולן. אנחנו מודים לכל מי ששיתף פעולה והעברנו תמונת מצב מהגולן למטה החטופים בתל אביב".
אברהים אברהים אביו של גיווארה ז"ל, שכל הזמן מחדד את הדרישה להפסקת המלחמה ולשלום, ושיפסיקו אנשים לסבול על אובדן ילדיהם, חוזר ומחזק את המשפחות של החטופים שסבלם בלתי נסבל.